recept
#1
Ik ben op zoek naar een goed recept voor ravanie en walnotencake. kan iemand mij daaraan helpen? Ik weet dat er ook recepten zijn voor walnotencake op basis van olie en sinaasappelsap. ik ben benieuwd naar de reacties.
Quote
#2
wellicht heb je hier iets aan

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






er staan meerdere recepten op de site.
elena2006's signature leef je droom![/font]
Quote
#3
Hoi Marjan,

Ik heb een heerlijk recept voor walnotencake (karidopitta) en voor revani. Ze staan op m'n website:

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






en voor revani:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Beide cakes worden hier vaak gebakken en gedeeld. Smakelijk!
Quote
#4
dank Corry voor je recepten. De link voor de karidopitta gaat goed maar de link voor revanie krijg ik niet geopend. Ook via je website lukt het me niet op de verschillende gerechten te klikken. Is er een probleem met de website of ligt het aan mijn computer?
Quote
#5
@Marjan

Hieronder de geopende link

Revani.
75 gr zelfrijzend bakmeel 50 gr boter 5 eetlepels suiker 5 eetlepels geroosterde geschaafde amandelen 4 eetlepels bloemenhoning
50 gr griesmeel 4 gesplitste eieren 2 theelepels citroenschilrasp 2 eetlepels citroensap
Zeef het bakmeel in een kom en schep het griesmeel er zo luchtig mogelijk door. Roer de boter zacht en klop er één voor één de eidooiers door. Voeg de suiker en de citroenrasp toe en blijf kloppen tot een luchtig mengsel is verkregen. Klop in een andere kom de eiwitten stijf. Bestrijk de wanden en de bodem van een taartvorm met boter. Schep het mengsel van bakmeel en griesmeel zo luchtig mogelijk door het eidooiermengsel en spatel er daarna de eiwitten en de amandelen door. Doe het geheel over in de vorm en strijk het oppervlak glad. Bak de taart op het rooster iets onder het midden in een op 175°C voorverwarmde oven; reken op een baktijd van 55-60 minuten. Maak intussen de honing warm en voeg, vlak voor het gebruik, het citroensap en 1 eetlepel water toe.Stort de taart op een taartrooster en schenk het hete honingmengsel er langzaam over. Laat de taart koud worden en verdeel hem in stukken.
Griesmeel kun je eventueel door zelfrijzend bakmeel vervangen. Dit resulteert in een luchtigere taart maar is minder authentiek
Tol's signature Pluk de dag
Vrijheid is met je camper in Griekenland rond touren
Quote
#6
Bedankt, ik krijg de volgende melding: "an internal error has occcured", vreemd.
Quote
#7
@Marjan; de recepten zijn PDF-documenten. Je hebt er Acrobat reader voor nodig; misschien ontbreekt die software? Kun je gratis downloaden.

Enfin, dankzij Tol staat het inmiddels in deze topic.

Smakelijk!
Quote
#8
(05 April 2012, 23:18)Corry schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Hoi Marjan,

Ik heb een heerlijk recept voor walnotencake (karidopitta) en voor revani. Ze staan op m'n website:

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






en voor revani:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Beide cakes worden hier vaak gebakken en gedeeld. Smakelijk!

Vreemd dat ze Ravani met lemon maken. Ik herinner me nog, de eerste keer toen we Ravani kregen op Chios en dat was toen met sinaasappel(sap/syroop) in. Kan waarschijnlijk een variatie zijn. Njam njam...Big Grin
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.