de drachme komt eraan
#1
Citigroup verwacht Griekse exit op 1 januari 2013

Als Griekenland inderdaad uit de eurozone treedt, zal dat waarschijnlijk op 1 januari 2013 zijn. Dat schrijft de Amerikaanse bank Citigroup in een analistenrapport. De kans dat het zo ver komt, schat de bank op 50 tot 75 procent.

”We verwachten dat Griekenland op 1 januari 2013 uit de euro treedt, maar wel in de Europese Unie zal blijven en externe leningen zal ontvangen om de risico’s op sociale onrust en een maatschappelijke ineenstorting te beperken”, aldus hoofdeconoom Michael Saunders van Citigroup.

De bank schrijft verder dat de nieuwe Griekse munt direct 60 procent van zijn waarde zal verliezen ten opzichte van de euro. Volgens Citigroup zullen de gevolgen van een Griekse exit waarschijnlijk beheersbaar zijn en zullen andere landen niet gedwongen worden de euro te verlaten.


Als ik dit op Parakolo lees denk ik toch dat de waarde van de drachmen veel lager uitvalt, vrienden hier in het zakenleven gaan er al vanuit dat hij dik over de 1000 gaat per euro.
Arthur's signature Almost all old truckers survive cancer, I am fighting again with it.
Quote
#2
Ik schat in dat de EU in Brussel ook denkt dat de drachme gigantisch zal devalueren in dat geval en dat dat een grote armoede zal opleveren want Griekenland heeft altijd veel geïmporteerd. Dat zal daarop dan weer grote maatschappelijke onrust geven met flinke kans op een staatsgreep danwel burgeroorlog. En daar is niemand in de EU mee gediend. Bovendien, wat gebeurt er dan met Spanje? Ook maar uti de euro?
Nee, ik zie het zo gauw niet gebeuren Arthur.
Quote
#3
eerst de
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
maar eens gaan invoeren ?
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.