Initiatieven ter ondersteuning van Griekenland
#1
Hierbij een aantal links naar Facebook groepen en/of publicaties ter ondersteuning van Griekenland en de Grieken. Iedereen kan natuurlijk zelf beslissen waarvan en of hij of zij lid wil worden.
Als jullie nog andere links of publicaties weten wil je die dan hieronder plaatsen?

Alvast bedankt

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.


Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.


Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.


De Nederlandse Vereniging in Athene heeft de volgende brief naar de Volkskrant gestuurd:

Nederlandse Vereniging in Griekenland te Athene
L.Koromila 1 en Kallirois 99
117 45 Neos Kosmos (Athene)
Griekenland


Open brief aan Nederland.

Onze vereniging bestaat sinds 1974. De banden die de leden al die jaren hebben met zowel Nederland als Griekenland zijn altijd zeer nauw geweest, op sociaal, cultureel en natuurlijk handelsgebied. Op een persoonlijk vlak zijn er hechte vriendschappen ontstaan tussen de leden en de Griekse bevolking, er hebben talloze gemengde huwelijken plaatsgevonden en de kinderen die daaruit voortgekomen zijn worden over het algemeen tweetalig opgevoed en liefde en respect voor beide landen bijgebracht.
Zoals bekend wordt Griekenland de laatste jaren geteisterd door de gevolgen van de crisis,met daaruit voortvloeiend de verslechtering van levensomstandigheden, steeds groter wordende werkeloosheid, extreme verlagingen van lonen en pensioenen, het sluiten van duizenden bedrijven en bedrijfjes, een grote groep mensen die ver onder de armoegrens leeft en vaak alleen in leven blijft door de hulp van gemeentes en organisaties die ieder dag voedsel distribueren en kleding uitdelen.
Uiteraard heeft deze situatie onze vereniging ook getroffen, verschillende leden zijn gedwongen geweest om terug te gaan naar Nederland terwijl sommigen zijn vertrokken naar andere landen.Echter, er zijn leden die geen alternatief hebben en hier moeten blijven, en die het helaas zeer moeilijk hebben op dit moment.
We kunnen lang en breed discussiëren over het ontstaan van deze crisis en wie er precies verantwoordelijk voor is, maar dat is niet de bedoeling van deze brief.
De Griekse bevolking heeft behoefte aan steun in deze moeilijke dagen en de meest eenvoudige manier om dit te realiseren is door een vakantie naar Griekenland te boeken. Wij zijn ons er van bewust dat Griekenland op dit moment een negatieve impressie oproept bij vele mensen, maar wij kunnen iedereen verzekeren dat de situatie in Griekenland voor vakantiegangers niet veranderd is, integendeel, alle toeristen worden met open armen ontvangen. Ondanks een recente verhoging van de BTW zijn prijzen op een laag tot redelijk niveau gebleven, wat een gevolg is van de vermindering van de omzet. Er is volop accomodatie voor iedereen, en zoals bekend, de Griekse zon is ongeëvenaard, net zoals de schoonheid van het Griekse landschap en de Griekse eilanden.
De mogelijkheden tot onspanning zijn onuitputtelijk in dit land, maar als iemand op zoek is naar avontuur kan hij of zij dat net zo goed vinden. Trekking, mountainbiking, rafting zijn maaar een paar voorbeelden van wat er allemaal mogelijk is in dit land. En er zijn legio skiresorts die tijdens de winter fantastische skipistes aanbieden tegen schappelijk prijzen.
We horen u al zeggen, maar er zijn relletjes, maar er zijn stakingen, maar....maar..... Er zijn beslist niet meer relletjes of stakingen dan in Spanje of Italië of Frankrijk, misschien wel zelfs minder. En als er dan eens relletjes zijn, dan gebeuren die alleen in het centrum van Athene, en nergens anders. Dus zelfs voor de mensen die bedenkingen hebben is er geen enkele reden om niet naar de eilanden of naar andere plaatsen in Griekenland te gaan.
Griekenland is nog steeds één van de veiligste landen in de E.U., dus men loopt hier minder gevaar dan in vele andere landen. Waar anders kan je ´s nachts om drie uur over straat lopen op een rustig eilandje gedurende een warme nacht en opkijken naar een onbeschrijfelijk mooie sterrenhemel of aan de voet van de Acropolis een nacht met volle maan meemaken zonder dat je je druk hoeft te maken over wie er achter je loopt?
Wij, als leden van de Nederlandse Vereniging zijn zonder uitzondering van dit land gaan houden. Wij zijn ervan overtuigd dat met de juiste ondersteuning dit land weer overeind zal kunnen krabbelen en een betere toekomst tegemoet zal gaan.
Daarom vragen wij uw hulp en actie. Steun Griekenland, kom hier op vakantie en geniet van een unieke ervaring, terwijl u helpt een heel volk weer op de been te brengen en hoop te geven voor een betere toekomst.
Het bestuur.


Deze brief is vandaag geplaatst in een aangepaste versie als volgt:

Help de Grieken alsjeblieft
Door: redactie − 26/05/12, 00:00

We zijn als Nederlandse Vereniging in Griekenland zeer bezorgd over de huidige economisch impasse waarin Griekenland zich bevindt. De gevolgen van een eventuele uittreding van Griekenland uit de eurozone zijn onbekend en kunnen verstrekkend zijn.

Als vereniging, die sinds 1974 bestaat, willen we met deze brief ons steentje bijdragen aan een oplossing. De banden die de leden met zowel Nederland als Griekenland hebben zijn zeer nauw, op sociaal, cultureel en handelsgebied.

Op persoonlijk vlak zijn er hechte vriendschappen ontstaan tussen de leden en de Griekse bevolking, er hebben talloze gemengde huwelijken plaatsgevonden en de kinderen die daaruit voortgekomen zijn, worden over het algemeen tweetalig opgevoed en liefde en respect voor beide landen bijgebracht.

De levensomstandigheden hier verslechteren, de werkloosheid stijgt, er is extreme verlaging van lonen en pensioenen, een grote groep mensen leeft ver onder de armoedegrens.

Uiteraard heeft deze situatie onze vereniging ook getroffen. Verschillende leden zijn gedwongen geweest om terug te gaan naar Nederland en er zijn leden die geen alternatief hebben en moeten blijven. Ze hebben het zeer moeilijk.

We kunnen lang en breed discussiëren over het ontstaan van deze crisis en wie er precies verantwoordelijk voor is, maar dat is niet de bedoeling van deze brief.

De Griekse bevolking heeft behoefte aan steun in deze moeilijke dagen en de eenvoudigste manier om dit te realiseren is door een vakantie naar Griekenland te boeken.

Wij zijn ons ervan bewust dat Griekenland op dit moment een negatief beeld oproept bij veel mensen, maar wij kunnen iedereen verzekeren dat de situatie in Griekenland voor vakantiegangers niet is veranderd, integendeel.

Alle toeristen worden met open armen ontvangen. Er zijn bijvoorbeeld beslist niet meer relletjes of stakingen dan in Spanje, Italië of Frankrijk. Wij zijn zonder uitzondering van dit land gaan houden. Wij zijn ervan overtuigd dat het met de juiste steun weer overeind zal kunnen krabbelen.

Daarom vragen wij uw hulp en actie. Steun Griekenland, kom hier op vakantie en geniet van de ervaring, terwijl u helpt een heel volk weer op de been te brengen en hoop te geven op een betere toekomst.

Nederlandse Vereniging in Griekenland, Athene

Een stukje van mijn vriendin Shereen el Sherbini dat vandaag in verkorte vorm is gepubliceerd in FD.nl.

Je hoort hier steeds meer geluiden van ongerustheid over het klimaat dat in Nederland heerst ten aanzien van Griekenland. Niet zozeer vanuit de Grieken zelf -die hebben wel iets anders aan hun hoofd- maar vanuit de Nederlandse gemeenschap. Hevige discussies ontketenen zich de afgelopen tijd op het internet met landgenoten in Nederland. Een groot aantal reacties dat in de social media circuleert, wordt door ons Nederlanders hier als ondoordacht, genant en krenkend ervaren.
Het lijkt erop dat een nieuwe gemeenplaats is ontstaan in de volksbeleving : de Grieken zijn lui, corrupt, slinks, ze nemen een loopje met ons , vormen een schoolvoorbeeld van hoe het niet moet, en ja, ze hebben hun billekes nu eenmaal gebrand dus moeten ze maar op de blaren zitten. Nieuwe feiten worden zonder verdere toetsing gewillig in dit nieuwe perceptiekader geplaatst dat, eenmaal ingenesteld, niet langer ontvankelijk lijkt te zijn voor signalen uit de werkelijkheid. Het is vechten tegen de bierkaai. Inhoud wordt ondergeschikt gemaakt aan vorm. Stijlvertoon wordt belangrijker dan objectiviteit. Terwijl dit land steeds verder van het continent af aan het drijven is, worden, op een eilandje van hoon en superioriteitsgevoel, de meest spitsvondige neologismen in het leven geroepen, die de afstand tot de hier beleefde realiteit alleen maar vergroten. Ook de politiek en veel media lijken volop besmet…
Vanuit de gemeenschap komen dan ook steeds meer klachten dat bij interviews door de Nederlandse media woorden worden verdraaid, er suggestieve vragen worden gesteld en dat feiten zodanig worden geordend dat ze een al vastliggend kader gaan bevestigen.
Uit frustratie en machteloosheid hebben Nederlanders en Vlamingen hier inmiddels hun krachten gebundeld en volledig spontaan is er onlangs een tegenoffensief op gang gekomen. Een facebookgroep had binnen enkele dagen al tegen de 2000 leden. Ook Nederlanders in Griekenland die nooit echt contact met landgenoten zochten, hebben onder de nieuwe omstandigheden ineens een enorme behoefte om hun bezorgdheid te delen. Bezorgdheid over de toekomst van het land maar vooral ook over de stemmingmakerij en de kloof die tussen Griekenland en noordelijk Europa dreigt te ontstaan. Sommigen willen er gewoon over kletsen, anderen worden geinspireerd om op literaire wijze hun gevoelens onder woorden te brengen. Geheel onverwacht kwam er ook onmiddellijk respons vanuit Italië waar Nederlanders hetzelfde ongenoegen over het klimaat in het moederland blijken te delen.
Ook is inmiddels de openbare pagina “Hart voor Griekenland” gelanceerd, als tegengeluid tegen het overwegend ‘adrenaline-surfen’ van de internationale media. Met overwegend positieve beelden, laten we het andere Griekenland zien, het vertrouwde en tijdloze Griekenland dat nog altijd bestaat. Indirect hopen we hiermee ook het zo hard getroffen en broodnodige toerisme te stimuleren. Toch zullen we, doordat veel Nederlanders in de toeristenbranche werkzaam zijn, ervoor moeten waken dat het initiatief niet te commercieel wordt want dan schieten we ons doel voorbij.
ADO's signature Αύριο πάλι.....Morgen weer
Quote
#2
[quote='ADO' pid='14900' dateline='1338034131']
Hierbij een aantal links naar Facebook groepen en/of publicaties ter ondersteuning van Griekenland en de Grieken. Iedereen kan natuurlijk zelf beslissen waarvan en of hij of zij lid wil worden.
Als jullie nog andere links of publicaties weten wil je die dan hieronder plaatsen?

Alvast bedankt

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.


Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.


Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.Ter aanvulling. Is ook via facebook.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.


Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.

reveal greece - The magic of Greece can not be dimmed
Imogen's signature ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ,ΜΙΛΑΕΙ ΛΙΓΟ!!!! greekfilm
Quote
#3
Fijn dat de brieven geplaatst zijn! En hopelijk kijken veel mensen op de FB-pagina's. Hoe meer support hoe beter.
Quote
#4
BRAVO @Ado!!!!!
Quote
#5
superup

Hier nog eentje:

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.


Kan het zijn ADO dat de eerste link niet werkt?
elena2006's signature leef je droom![/font]
Quote
#6
volgens mij werken link 1 en 3 niet Ado

hier nog een facebook:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Quote
#7
Elena2006 "Kan het zijn ADO dat de eerste link niet werkt?"

Helaas is dit een gesloten groep. Zo was hij oorspronkelijk opgezet (niet door mij) en toen men het wilde veranderen naar open kan dat al niet meer omdat er meer dan 250 leden waren. Als er iemand op Fb zit kan hij mij een berichtje sturen (Paul Knoll is mijn "echte" naam :) ), dan kan ik hem of haar lid maken.

Bedankt voor de links, ik ga er naar kijken.
ADO's signature Αύριο πάλι.....Morgen weer
Quote
#8
Hierbij nog een ter ondersteuning en leuk om te volgen op Facebook (plaatsen erg mooie foto's):

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.


(ik hoop dat de link zo werkt?) of zoek anders op Facebook naar "Επιλέγω Λευκάδα για διακοπές/ Ι choose Lefkada for vacation".
Quote
#9
Dit is ook een leuk initiatief.:)
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Quote


Lijst met mogelijk verwante discussies
Discussie Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Ter ere van Julie Smit en Lesvos Aleko 5 3.045 12 June 2016, 23:49
Laatste bericht: Yiannakis
  Griekenland het minst genereuze land ter wereld. Aleko 3 2.208 03 December 2013, 20:39
Laatste bericht: Tina K. Noume
  Kleine tips ter ondersteuning Griekse bevolking. Erwin 1 1.495 23 June 2012, 12:07
Laatste bericht: Leo en Sonja
  zomaar even een beeldende ondersteuning voor morgen Cornelius 2 1.664 16 June 2012, 21:02
Laatste bericht: Maria
  ter info,over de party van pasok vandaag Tzimis Bazoukas 1 1.397 19 March 2012, 20:44
Laatste bericht: ADO

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.