05 June 2012, 16:55
De Griekse crisis kunnen we niet oplossen, maar we kunnen wel de mensen individueel helpen. Ook als je niet van koken houdt een geweldig boek om cadeau te geven. Julie is ook bekend van haar geweldige website Hotel Boekenlust waar ze columns schrijft over haar en het leven op Lesvos in al zijn aspecten. Vandaag kwam haar nieuwe boek uit. Te bestellen bij
Net niet Grieks; koken met Griekse ingrediënten
Recepten & verhalen: Julie Smit; Illustraties: Sylvia Weve
Het kookboek Net niet Grieks is een opmerkelijke aanvulling op de vele kookboeken over Grieks (en mediterraans) koken. De Griekse keuken is weliswaar eenvoudig, maar bijzonder smaakvol, wat bevestigd wordt door Julie’s spannende, nieuwe samenstellingen van Griekse ingrediënten. Om maar enkele van de 92 recepten te noemen: vijgenvingers, champignons gevuld met mariadistel, wilde asperge-salade met kreeft, koekia con carne, vijgen-levermousse, tomatensorbet met peterseliesaus, granaat-kir, gegrilde watermeloen met feta en Julie’s olijvenade. Wie van de Griekse keuken houdt, zal dit boek zeker niet willen missen.
De recepten zijn makkelijk te maken voor beginners, maar zijn ook een inspiratie voor de professionals, want het zijn vooral de onbekende kanten van het culinaire Griekenland die in dit boek te ontdekken zijn. Bovendien bevat Net niet Grieks niet alleen recepten, maar vertelt de schrijfster tevens interessante weetjes die samen met de onderhoudende en kleurrijke illustraties van Sylvia Weve alleen al het doorbladeren van dit boek tot een feest maken.
prijs via internet: 19,00 euro, winkels 22 euro
vertalingen in Duits en Engels
aantal pagina’s: 144
ISBN/EAN: 978-90-816501-0-6
Net niet Grieks; koken met Griekse ingrediënten
Recepten & verhalen: Julie Smit; Illustraties: Sylvia Weve
Het kookboek Net niet Grieks is een opmerkelijke aanvulling op de vele kookboeken over Grieks (en mediterraans) koken. De Griekse keuken is weliswaar eenvoudig, maar bijzonder smaakvol, wat bevestigd wordt door Julie’s spannende, nieuwe samenstellingen van Griekse ingrediënten. Om maar enkele van de 92 recepten te noemen: vijgenvingers, champignons gevuld met mariadistel, wilde asperge-salade met kreeft, koekia con carne, vijgen-levermousse, tomatensorbet met peterseliesaus, granaat-kir, gegrilde watermeloen met feta en Julie’s olijvenade. Wie van de Griekse keuken houdt, zal dit boek zeker niet willen missen.
De recepten zijn makkelijk te maken voor beginners, maar zijn ook een inspiratie voor de professionals, want het zijn vooral de onbekende kanten van het culinaire Griekenland die in dit boek te ontdekken zijn. Bovendien bevat Net niet Grieks niet alleen recepten, maar vertelt de schrijfster tevens interessante weetjes die samen met de onderhoudende en kleurrijke illustraties van Sylvia Weve alleen al het doorbladeren van dit boek tot een feest maken.
prijs via internet: 19,00 euro, winkels 22 euro
vertalingen in Duits en Engels
aantal pagina’s: 144
ISBN/EAN: 978-90-816501-0-6