Grieken koplopers BTW-ontduiken
#1
BRUSSEL (ANP) - Door btw-fraude hebben de schatkisten van 25 EU-landen i samen zo'n 90 a 113 miljard euro misgelopen in een periode van zeven jaar, aldus een onderzoek in opdracht van de Europese Commissie over de periode 2000 tot en met 2006.

De fraude beslaat zo'n 12 procent van de inkomsten die de belastingdiensten theoretisch aan btw hadden moeten ontvangen. Het meeste zwartwerk vindt plaats in Griekenland. Daar ontbreekt zelfs 30 procent van de btw-inkomsten die de belastingdienst theoretisch had moeten ontvangen, aldus de Europese Commissie vrijdag.

Nederland behoort tot de eerlijkste landen. Hier loopt de schatkist slechts 3 procent van de btw-inkomsten mis door fraude. In 2006 ging het om 1,4 miljard euro. Luxemburg heeft het allerminste zwartwerk van de 25 onderzochte EU-landen: de fraude beloopt daar slechts 1 procent van de theoretische btw-inkomsten.

EU-commissaris i Laszlo Kovacs i (Belasting): ,,In onze strijd tegen belastingfraude hebben we cijfers nodig over de omvang van de verliezen. Deze studie bevestigt schattingen uit het verleden en onderstreept de absolute noodzaak voor de EU i en lidstaten om door te gaan met de strijd tegen btw-fraude.''

Bron:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
30 oktober 2009

Ger
Quote
#2
Cool Tja, wat kan ik daar nu van zeggen... Zelfs van de mijn bakkerij krijg ik geen bonnetje. Alweer een tijd geleden kocht ik een mooi tas, de eigenaresse van de lederwarenzaak vroeg me of ik een kassabon wilde, als ik geen bon nodig had dat kreeg ik een flinke kortingUndecided Ik heb de bon dus laten zitten. Een maand geleden had ik een loodgieter nodig na het gesprek met hem aan de telefoon liet hij me weten dat hij alleen kwam als ik GEEN bon nodig had. Zo werkt het nu eenmaal hier, het gaat heel lang duren voordat hier verandering inkomt.
Quote
#3
Ik begrijp best dat dat in Griekenland altijd zo is gegaan en waarschijnlijk ook wel altijd in min of meerdere manier zo zal blijven gaan.

Is het ontbreken van allerlei regeltjes en de relaxde manier van doen door de Grieken ook niet de reden waarom het land ons Nederlanders en Vlamingen zo aantrekt?

Aan de andere kant is deze handelswijze natuurlijk allesbehalve eerlijk t.o.v. de andere EU-lidstaten. Er zijn nu eenmaal regeltjes verzonnen om de verdeling van EU-gelden zo eerlijk mogelijk te laten verlopen. Daar heeft Griekenland indertijd ook mee ingestemd. Het land heeft vele voordelen met dit EU-lidmaatschap. Ik vind persoonlijk dat Griekenland niet alleen de krenten uit de pap moet halen maar er ook op moet toezien dat de afspraken die tijdens de toetreding zijn gemaakt ook daadwerkelijk worden nageleefd.

Begrijp me niet verkeerd hoor, andere landen zullen zeker ook (proberen) zo veel mogelijk geld over te houden en allerlei listige truukjes verzinnen. Maar dit zijn geen kleinigheidjes meer en in mijn optiek mag de EU de Griekse overheid hier best over aanspreken. Dat dat ten koste van de relaxde "way of live" en manier van zaken doen van de Grieken zal gaan is erg jammer maar helaas onoverkomelijk.......

Ger
Quote
#4
Ger, ik vind dat het in het geheel niet bijdraagt tot de relaxte levenswijze van de Grieken! Het wordt naar mijns inziens allemaal teveel geromantiseerd. Het ontbreekt niet aan regels, de regels worden niet nageleefd!Iets simpels als een rookverbod wordt massaal aan de laars gelapt er is toch niemand die er toezicht ophoudt ! En zo gaat het met veel zaken.

Iedereen doet hier maar wat. Dat lijkt misschien aantrekkelijk voor menig vakantieganger maar de Grieken zien nu zelf ook in dat het ze geen goed doet. Als de belasting op zulke grote schaal ontdoken wordt is er ook geen geld voor vooruitgang!
Weleens een Staatsziekenhuis van binnen gezien? Een uitgewoonde vieze bende met zelfs bedden op de gang. Geen geld... Een kennis van ons moest een rontgenfoto laten maken, hij werd weggestuurd want de film van de rontgenmachine was op. Er was geen geld om de leverancier van de rontgenfilm te betalen... Nu moet de man naar een prive-ziekenhuis waar hij eigenlijk het geld niet voor heeft.

Griekenland is het stoute jongetje in de EU klas.Het land is met een leugen toegetreden tot de EU. Jaar in , jaar uit heeft Griekenland de EU voor het lapje gehouden met verkeerde informatie. Het land zou bijna onder curatele moeten staan. Griekenland is een bodemloze put. Er wordt geld ingestopt maar we zien het nergens terug.

Ik zie hier weinig tot geen vooruitgang. In 1983 woonde ik voor het eerst in Griekenland. Toen mijn dochter de schoolgaande leeftijd kreeg en ik op zoek moest naar een school besloot ik terug te gaan naar NL. Het onderwijs was toen al erg slecht en in 2009 is er nog niets veranderd. Elk jaar weer dezelfde discussies over schoolboeken die niet goed zijn, het onderwijzend personeel dat zich niet inzet, de stakingen van het personeel EN de leerlingen etc. Nog steeds heeft een kind bijscholing nodig omdat het reguliere onderwijs niet toereikend is.
Het is om moedeloos van te worden. Grieken klagen zelf ook over hoe het in hun land toegaat hoor! Spreek een Griek eens aan over de gezondheidszorg, het onderwijs etc en je hoort hoe het ze bezighoudt!

Het verschil tussen Grieken en Hollanders is dat Nederlanders blijven veelal hangen in het geklaag over hun land en zien het goede niet meer van Nederland, de Griek klaagt even flink en gaat weer verder (het ‘relaxte’?) met de alledaagse zaken en zegt daarna ook nog eens hardop hoeveel hij van zijn land houdt!
Ik begrijp ze helemaal... ik klaag ook maar zou hier niet meer wegwillen. Griekenland zit in diep in mijn hart. Om Griekenland kan ik lachen en huilen tegelijk. Dat klinkt dramatisch maar zo voel ik het. Al zouden ze me in Nederland een villa aanbieden, een topbaan en een buidel met geld, ik zou zeggen ‘hou het maar, ik wil hier niet weg’! Als Griekenland eenmaal door je aderen stroomt is er geen weg meer terug.
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.