Fodelianakis olijfolie     
Onze Oosterbuur 'n idee of...
#1
Wat dacht je van het idee van onze Oosterbuur?
Is het werkelijk bedoeld om de Grieken te ondersteunen of zit er iets anders achter. Wie het weet mag het zeggen.

Gelezen in Parakalo: 18 juli 2012.

Duitse politici willen subsidie voor Griekse vakanties

Twee Duitse politici van de liberale FDP pleiten voor een subsidie die Duitsers moet motiveren hun vakantie in Griekenland door te brengen. De extra toeristen kunnen helpen de Griekse economie weer wat aan te zwengelen, denken zij.

Bondsdag-lid Erwin Lotter zegt in Bild dat het een goed idee zou zijn als er een soort lastminutepremie komt voor vakanties naar Zuid-Europa. Hij vindt dat de politiek samen met de reisbranche voor een prikkel moet zorgen.

“Niet alleen de Duitsers maar ook landen die zoals Griekenland dringend meer toeristen nodig hebben, profiteren hiervan”, aldus Lotter in de Duitse krant. “En de Grieken zijn heel gastvrij.”

“De mensen worden depressief van het slechte zomerweer in Duitsland. En in Griekenland is de zon gegarandeerd”, zegt Jorgos Chatzimarkakis, die namens de FDP in het Europarlement zit. Volgens Chatzimarkakis kan een ‘vakantiepremie’ van de overheid het begin zijn van een Europees conjunctuurprogramma.

In 2011 gaven buitenlandse toeristen gezamenlijk 10,5 miljard euro uit, ongeveer vijf procent van het bruto binnenlands product (bbp) van Griekenland. Ongeveer negen procent van de Griekse beroepsbevolking was vorig jaar werkzaam in het toerisme.
Wick's signature Houdoe
Wick
Quote
#2
Jorgos Chatzimarkis van de Duitse FDP in het Europarlement .... tja .... Misschien bedoelt hij het echt goed, zou kunnen. Laten we de dag positief beginnen.
Quote
#3
(18 July 2012, 08:32)ElsR schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Jorgos Chatzimarkis van de Duitse FDP in het Europarlement .... tja .... Misschien bedoelt hij het echt goed, zou kunnen. Laten we de dag positief beginnen.

de man heet Jorgos Chatzimarkakis. Els
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.