Metsovo
#1
Drie dagen Metsovo.

Een aantal jaren teug, om precies te zijn 2009, waren wij op bezoek bij een Nederlandse gids, die via een fraai boekje Metsovo schreef wat Metsovo te bieden heeft. Dat boekje kost overigens 4 € .

Drie jaar terug hebben wij dat boekje uitvoerig gelezen en de inhoud daarvan, in grote lijnen bezocht. Eerder hadden wij (2009) de gids leren kennen op een meeting.

We waren benieuwd hoe het nu in Metsovo gaat. Na een afspraak, werden we weer hartelijk ontvangen, en bleven daar twee nachten, danwel twee en ½ dag.

Voor die geen die Metsovo zouden willen aandoen, dan is het zeer de moeite waard om deze Nederlandse gids te benaderen.
[Afbeelding: 33wkuc1.jpg] enkele winkels


[Afbeelding: 103iphv.jpg] het plein bij avond.

Via een telefoon nummer, later meer daar over, is het mogelijk haar persoonlijk te bellen.

Natuurlijk kun je via je eigen mogelijkheid Metsovo bezoeken en als je dat zou doen, zou het volgende kunnen doen. Je houd het bord van het centrum aan, dan kom je op een groot gezellig plein. Het is raadzaam om dan de auto daar elders te parkeren. Daarna loop je terug, tot waar je eerder het plein benaderd, dan hou je de rechter kant aan, links er van zie je (de winkels zie foto)

Je ziet recht voor je de ATE bank, een pand er voor is ook een bank, en daar moet, (bij die bank) scherp links het het kleine staat in, en zie de aanwijzing (monostery of Ayios Nikolaos )
[Afbeelding: 34etgmq.jpg]

Je volgt deze aanwijzing, en na 50 meter aan de linker kant, zie je via een rood a 4 tje, in het Hollands dat je welkom bent.

Een uitzicht van bovenuit, wilde ik niet onthouden, deze is genomen van uit de plek, waar vroeger een ski pisten was.

[Afbeelding: eguwis.jpg]

Het nummer van de gids is 00302656042448

m.v.g. Cornelios
Quote
#2
Is daar nu geen skipiste meer? Toen ik er was was dat nog wel. Ik vond het een erg leuk dorpje.
Quote
#3
Hi Vito, ja er is een nieuwe skipiste. Deze ligt aan de andere kant, maar is nog niet geheel klaar, alhoewel daar verschillende personen van zeggen, dat deze wel klaar is.

Als je, wederom met je rug naar het plein staat, maar dan eigenlijk meer vanuit de parkeerplaats, waar ook de bussen staan + de taxi's, daar waar een standbeeld staat van een grote beer en een keine beer,
[Afbeelding: 23ljs79.jpg] ligt deze daar meer links van.
[Afbeelding: 314a6o9.jpg] de nieuwe zie je (niet al te best) rechts boven in.

Gr uit Perdika
Quote
#4
Een kleine rectificatie, de prijs van het boekje is niet 4 €, mar 7 €. Zij is geen gids, maar een vertelster, dit over hoe te leven in Metsovo, als een Hollandse aldaar.
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.