Wachtwoord vergeten? Geen nood
#1
Information 
[Afbeelding: wachtwoordvergeten.jpg]
Ik ontvang regelmatig vragen van leden die hun wachtwoord vergeten zijn en dus niet meer kunnen inloggen.
Als je je wachtwoord kwijt bent en meer dan 5 keer een verkeerde combinatie van gebruikersnaam/wachtwoord hebt ingevuld wordt je account geblokkeerd. Ga als volgt te werk om je account weer te deblokkeren:

Arrow Ga naar het inlogscherm waar je normaliter je gebruikersnaam en wachtwoord invult.
Arrow Klik op 'Wachtwoord vergeten?'
Arrow Vul in het veld dat nu verschijnt het emailadres in waarmee je ooit op dit forum was aangemeld.
Arrow Het systeem stuurt je onmiddelijk een nieuw wachtwoord en laat zien welke gebruikersnaam bij dit emailadres hoorde.

Exclamation LET OP: Wacht nu ongeveer 10 à 15 minuten om het systeem de tijd te geven je account te deblokkeren (dit is nodig om te voorkomen dat spambots voortdurend proberen in te loggen).

Arrow Log nà die 10 à 15 minuten opnieuw in met de zojuist ontvangen gegevens. Als alles goed is verlopen kan je daarna (soms vraagt het systeem een veiligheidscode over te nemen en in te vullen) weer inloggen.

Vergeet niet je wachtwoord weer te wijzigen in een eigen wachtwoord, dat kan je zelf eenvoudig doen via het gebruikersconfiguratiescherm, kortweg 'GebruikersCs' genoemd.

Mocht het om de één of andere reden toch niet lukken om weer ingelogd/aangemeld te raken of weet je niet meer zeker welk emailadres je voorheen gebruikte (het systeem kan je dan uiteraard ook geen nieuwe gegevens opsturen); klik dan op de 'contact-opnemen' link onderaan op de pagina o.v.v. je gebruikersnaam/schermnaam en de aard van het probleem. Ik zal je account dan handmatig resetten en je een tijdelijk wachtwoord toesturen waarmee je weer kunt inloggen. Ook in dit geval is het raadzaam dit tijdelijke wachtwoord na het inloggen zelf weer aan te passen in een eigen wachtwoord, dat kan ook nu weer in het 'GebruikersCs'.

Succes, welkom terug,
Ger
Quote
#2
Apple heeft onlangs een grote fabriek opgekocht die gespecialiseerd is in apparatuur voor vingerafdruk-herkenning. Ik hoop toch echt dat we in de nabije toekomst van dat gehannes met wachtwoorden af zijn. Je kunt het zo gek niet denken of je moet ergens een account en een wachtwoord voor aanmaken (al wil je maar zien hoeveel het voer voor de poes kost in de reclame, bij wijze van spreken). Hoe dat moet als de eerste generatie computer-gebruikers dan oud en mogelijk vergeetachtig wordt is mij een raadsel.
Ger, dank voor deze reminder maar ik hoop dus echt dat we gauw naar breed toegepaste vingerafdruk-herkenning toe gaan.
Quote
#3
(29 July 2012, 10:56)ElsR schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Je kunt het zo gek niet denken of je moet ergens een account en een wachtwoord voor aanmaken

Helemaal waar Els, en juist omdat je op zoveel verschillende plekken een wachtwoord en gebruikersnaam moet verzinnen is de kans ook reeel dat je ze op een gegeven moment door elkaar haalt of helemaal vergeet.
Helaas hebben dat inloggen broodnodig; nog niet zolang geleden vergat ik bij een softwareupdate een vinkje te zetten bij "inloggen noodzakelijk" en dat werd meteen afgestraft: enkele uren later moest ik tientallen berichten vanuit alle werelddelen verwijderen met links naar o.a. de beroemde blauwe pilletjes, namaakhorloges en banen met gigantische inkomsten zonder dat je er iets voor hoeft te doen (nou ja, wél even geld overmaken natuurlijk Smile )
'T is jammer, maar helaas is inloggen bittere noodzaak om een forum leuk en vrij van ongewenste gasten Angry te houden.

Ik sta helemaal achter dat fingerprint-login systeem en dat zal er ooit wel komen, immers tegenwoordig zijn vrijwel alle pc's, laptops, tablets en smartfones uitgerust met cameraatjes. Aan de andere kant krijgen we de mensen van het privacy-front natuurlijk weer op bezoek dus waarschijnlijk wordt het dan óf met vingerafdruk óf wachtwoord inloggen.

Tot die tijd zit er helaas niets ander op dan een goed geheugen te blijven trainen (zijn daar geen pilletjes voor? Misschien een gat in de markt voor al die spammers Angry ).

Ger
Quote
#4
Aangezien er nogal wat leden problemen blijken te hebben met het aanvragen van een nieuw (tijdelijk) wachtwoord haal ik deze topic maar even naar boven. Let vooral op de wachttijd tussen het ontvangen van het tijdelijke wachtwoord en het gebruik ervan (zie rode tekst in het eerste bericht van deze topic), in principe zouden er dan geen problemen mogen zijn.
Wil te desondanks tóch niet lukken stuur gerust een berichtje.
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)