wat is dit?
#1
[Afbeelding: f57hxc.jpg]een spannend raadsel, vooral omdat ik het antwoord niet weet. Mijn zus kreeg het van een Griekse bobo, het zou speciaal Grieks zijn.
Wie het weet mag het zeggen!
Quote
#2
Nu heb je me wel heel nieuwsgierig gemaakt. Ik kan amper wachten op het antwoord Huh
Bob Rempetis's signature Δεν ελπίζω τίποτα. Δε φοβούμαι τίποτα. Είμαι λέφθερος.
Quote
#3
Tja, helaas Bob, ik weet het dus ook niet, had gehoopt dat ergens op het forum een specialist het antwoord zou weten. Het moet echt Grieks zijn, aldus de ambassadeur die het als cadeau weggaf..
Quote
#4
Jammer dat niemand het schijnt te weten, ik ben inmiddels ook wel nieuwsgierig, heb het bewuste sieraad zelf ook nog nooit eerder gezien.......
Quote
#5
Lap, nu weten we helemaal niets Huh
Bob Rempetis's signature Δεν ελπίζω τίποτα. Δε φοβούμαι τίποτα. Είμαι λέφθερος.
Quote
#6
Misschien heeft het getal 3 een betekenis ( ik zie 3 kralen bij elkaar gebonden) .. en heeft het met het geloof te maken ..Getal symbolen.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.


In de Griekse oudheid was het getal drie het toppunt van volmaaktheid. ("omne trinium perfectum", elk drievoud is volmaakt.) Het getal verschijnt herhaaldelijk in het Oude en Nieuwe Testament, als de symbolische voorstelling van de heilige Drie-eenheid. Denk ook aan de drie wijzen uit het oosten. In het Britse koninklijke wapen vinden we drie leeuwen en drie kruisen in het stadswapen van Amsterdam. Ook roepen we drie keer hoera en kennen we een uitdrukking "driemaal is scheepsrecht". In een sprookje gebeuren dingen ook vaak drie keer. Toen Petrus de derde keer zei dat hij Jezus niet kende, kraaide de haan driemaal. Jezus stond de derde dag na zijn dood op. De drie staat symbool voor de drie
Quote
#7
Dank voor jullie reacties, en inderdaad Wilma, misschien moet ik het eerder in de christelijke geschiedenis zoeken dan in de klassieke tijd.
Ik speur gewoon verder!

met hartelijke groet,
Alberto
Quote
#8
De foto is niet erg duidelijk, als de blaadjes de vorm hebben van een olijfblad is het misschien een symbool voor een olijftakje. Je weet wel de duif met het olijftakje in zijn bek en Noach.
Dus het teken van vrede ?????
Jef Dockx's signature " Εγώ... σαλεύω, ή το νησι... ταξιδεύει; "
                                                      ( Κ. Ι. ΣΕΡΒΑΝΤΩΝΑΚΗ )

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Quote
#9
Het doet met denken aan de versieringen die gemaakt worden voor de paaskaarsen, in welk materiaal is het gemaakt en uit welke regio komt het? Ben ook heel nieuwsgierig.
Quote
#10
Slaap er al nachten niet van! Waarom stuur je foto niet door naar ambassade en vraag om uitleg? Wel even op Oriste laten weten wat antwoord is. Helaas is onze voorzitter met vakantie. Ik spreek haar pas eind september. Mocht er dan nog geen oplossing zijn, leg ik het haar voor.
Quote
#11
Het lijken wel drie bij elkaar gebonden blaadjes van een laurierboom versierd met een paar witte stipjes, of is die grotere stip nou een parel ? Wat ik me wel afvraag is, bij welke gelegenheid ze dit object kreeg. Een bruiloft, een kerkdienst, kreeg zij het alleen of alle aanwezigen. En wat was het voor een bobo ?
Quote
#12
Ik heb mijn vader net ff gecontact die zegt dat het wordt gebruikt bij bruiloften/dopingen maar wie het draagt weet ik niet maar hij dacht de familie.
Quote
#13
Nog maar net op dit forum en ik bezorg jullie al slapeloze nachten: dat belooft wat Rolleyes
bijgaand een wat betere foto van het zelfde object: bladgoud met koper en inderdaad een parel. Mijn zus kreeg het ter gelegenheid van een officiele ontvangst van de Griekse ambassadeur.
met groet, dank voor het meedenken!
[Afbeelding: 359g7co.jpg]
Quote
#14
@Alberto ...Haha, en ik maar denken bij die eerste foto's dat het glazen kralen waren...(ook met inscrollen) op de 2e foto ziet het er weer heel anders uit en ook véél groter ;) wat is de afmeting? Misschien als toegift nog 1 foto erbij maar dan met het sieraad in je hand ;)

Het is mooi dat je weet van wie je zus het heeft gekregen , miscchien kan je een e-mailtje met de foto en de vraag erbij naar de Griekse ambassade toesturen..ik denk zij je als enigste het goede antwoord kan geven (dat zullen ze vast we doen)
Quote
#15
Zou het een replica van een oud sieraad kunnen zijn? Is er een programmaatje waarmee je foto's kunt vergelijken? (zie je wel eens op CSI)
Quote
#16
Tik eens μπομπονιερες in op Google. Het lukt me niet om ze hier te kopieren, maar ik heb toch heel wat gelijkaardige olijftakjes (dat vermoed ik) gezien.
Worden gebruikt bij doop, trouw.
Quote
#17
Bingo, Martine, je hebt gelijk!
via google afbeeldingen en het intikken van μπομπονιερες zie je inderdaad enkele identieke exemplaren!
Dank je wel, hartelijke groet!
Quote


Lijst met mogelijk verwante discussies
Discussie Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Tijd voor een raadseltje: Wat is dit? Ger 7 947 03 January 2020, 14:12
Laatste bericht: Patrick
  SuperZoom: Wat is dit? Ger 11 4.058 27 November 2017, 21:51
Laatste bericht: Vito
  Nog eentje: waar is dit? en wat is het? Margo 10 4.390 13 July 2012, 18:48
Laatste bericht: Margo
  waar en wat is dit? Mieke 8 5.976 28 June 2012, 12:58
Laatste bericht: Koukla

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.