Berichten: 514
Discussies: 15
Lid sinds: 11 Nov 2011
Ik woon in:
Ik ben momenteel in:
Vorig jaar heb ik in een taverne in Makrigialos heerlijk lamsvlees gegeten. Het was lam uit de oven met citroen (was de specialiteit van de dag), op een andere dag kip uit de oven ook met citroen (was ook weer de specialiteit van de dag). Helaas waren ze dit jaar nog niet open toen ik er was.
Weet iemand welk gerecht ik bedoel en zo ja graag het recept.
Alvast bedankt.
Berichten: 475
Discussies: 10
Lid sinds: 10 Nov 2010
Waarderingen:
1
Ik woon in: NL & Rhodos
Ik ben momenteel in:
Ik neem altijd een hele middelgrote kip. Wassen en drogen zouten en peperen. 1 1/2 kg aardappels in vieren of de helft (afhankelijk van de grootte) 2 citroenen geperst, 1 kop olijfolie, zout en peper.
Alles in een bakblik, citroensap en olie eroverheen gieten. 2 kopjes water erbij en in de middelwarme (zo'n 175 180 graden) oven ca. 1 uur. Halverwege kip op kleur bekijken en draaien.
Je kunt natuurlijk ook stukken nemen.
Berichten: 1.807
Discussies: 104
Lid sinds: 19 Dec 2011
Waarderingen:
33
Ik woon in:
Ik ben momenteel in:
Het recept van Maria maak ik regelmatig. Het is heel gemakkelijk en zeer lekker.
Voor Lam in citroensaus zou ik even de firma google raadplegen. Overigens staan er op Youtube ook bijzonder lekkere recepten die live worden uitgevoerd.
Berichten: 514
Discussies: 15
Lid sinds: 11 Nov 2011
Ik woon in:
Ik ben momenteel in:
@wilma en @maria. Ongetwijfeld heerlijk, maar helaas niet wat ik bedoel.
Berichten: 475
Discussies: 10
Lid sinds: 10 Nov 2010
Waarderingen:
1
Ik woon in: NL & Rhodos
Ik ben momenteel in:
Bedoel je dan arni achnisto, is met citroen, sinaasappel en tijm?
Berichten: 106
Discussies: 3
Lid sinds: 14 Aug 2012
Waarderingen:
3
Ik woon in:
Ik ben momenteel in:
Connie ik heb mijn 14 griekse kookboeken doorgespit en kwam alleen de ''kotopoulo lemonata sto fourno'' tegen.
een arni avgolemono heb ik ook gezien, maar dit is niet uit de oven...
als je een of allebei de recepten wilt hebben, stuur ik je die wel in een pb.
robienne
Berichten: 52
Discussies: 2
Lid sinds: 16 Nov 2011
Waarderingen:
0
Ik woon in: Amsterdam
Ik ben momenteel in:
Het water loopt me in de mond pfffffffffffffff
Berichten: 106
Discussies: 3
Lid sinds: 14 Aug 2012
Waarderingen:
3
Ik woon in:
Ik ben momenteel in:
recepten via pb verstuurd...
robienne
Berichten: 514
Discussies: 15
Lid sinds: 11 Nov 2011
Ik woon in:
Ik ben momenteel in:
Robienne, ziet er heerlijk uit. Ga beide recepten zeker maken, dank:)
Berichten: 839
Discussies: 42
Lid sinds: 16 Dec 2010
Waarderingen:
38
Ik woon in:
Ik ben momenteel in:
Beste Connie,
Ik heb het even aan mijn vrouw gevraagd die vertelde dat het om de Lemonato variant gaat. De variatie zit in het vlees wat men er voor gebruikt.
Het grondrecept is zeer eenvoudig:
Peper - zout - olijfolie en natuurlijk de citroenen (2 grote bij 1 kilo vlees)
Vlees in een kom en daar de peper - zout - olijfolie en de uitgeperste citroenen. Het vlees inwrijven met dit mengsel en dan alles de oven in.
Als je toevallig een citroenboom hebt kun je nog twee blaadjes aan het recept toevoegen, heb je geen boom dan zou je twee citroengras sprietjes kunnen nemen.
Als wintergerecht wordt het basis recept uitgebreid met prei, peen en aardappelen.
Eet smakelijk,
Dick
Berichten: 475
Discussies: 10
Lid sinds: 10 Nov 2010
Waarderingen:
1
Ik woon in: NL & Rhodos
Ik ben momenteel in:
Arni achnisto is ook niet uit de oven. Is wel Kretenzisch. De lemonato is Grieks.
Benodigde ingrediënten:
4 plakken lamsbout
olijfolie, zout, peper, 1 sinaasappel, 1 citroen, 4 teentjes knoflook in plakjes, 4 laurierblaadjes, 1 eetlepel honing, 5 takjes verse tijm, 4 dl witte wijn. Eventueel wat maïzena.
Je braadt het vlees bruin in de olie en bestrooid het met zout en peper. De citroen en sinaasappels rasp je op de fijne kant van de rasp. De bittere sappen gaan er dan uit. Rasp niet de hele schil eraf. Snijdt vervolgens beide in plakken en doe het bij het vlees. Net als de rest van de ingedriënten. Voor ca. 1 uur laten sudderen. Dan de saus zeven en eventueel met wat maïzena in laten dikken.