Laurie Penny
#1
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

" “Eerst de immigranten, nu jullie”.
Dit stond te lezen op flyers die deze week verschenen in de wijk met homoclubs in Athene. Nu het geweld tegen immigranten en etnische minderheden in heel Griekenland escaleert, zijn aanhangers van de ultrarechtse Gouden Dageraadpartij ook begonnen met een haatcampagne tegen homoseksuelen en mensen met een handicap.

Deze fascisten marcheren in zwarte T-shirts en met fakkels door Athene, terroriseren etnische en seksuele minderheden, zwaaien met insignes die verdacht veel lijken op een mislukt hakenkruis en laten zich minachtend uit over de politiek...."

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Quote
#2
Klopt er zijn georganiseerde knokploegen die de immigrantenwijken ingaan en hen molestreren.
De immigranten die daar wonen durven de straat niet meer op en de atheners durven in de avond
niet meer naar het centrum.
Extreem rechts is vooral in athene weer erg in opkomst en hebben het nu ook voorzien op homosexuelen.
Quote
#3
Ten eerste is het niet heel Griekenland maar vooral Athene, en het is wat dat betreft net Nederland.
Hier op Kreta is absoluut niets te merken van die onzin, maar blijf het vooral melden op dit soort forums kunnen er volgend jaar nog meer toeristen wegblijven.
Het toeristenseizoen is dit jaar al dramatisch slecht, en dit soort berichten zal vast niet helpen om de vele wegblijvers op andere gedachten te brengen en volgend jaar wel weer te komen.
Quote
#4
Hoewel ik de site waarop dit artikel staat niet ken, en de schrijfster ervan evenmin (hoe betrouwbaar is dit artikel, is het werkelijk zo dramatisch als wordt geschreven, wellicht kan de Nederlandse Vereniging in Athene hier genuanceerd over berichten?), weet ik dat dergelijke "incidenten" zich in de grote Griekse steden voordoen. Daarmee onderscheidt het land zich echter niet van andere landen en steden. Antisemitisme, en haat tegen een ieder die niet voldoet aan wat gangbaar is, steekt al gauw de kop op in moeilijke tijden. De economische crisis heeft Griekenland echter onder een vergrootglas gelegd, en ieder bericht wordt breed uitgemeten, zeker negatief nieuws. Uiteraard neemt dit niet weg dat bedreigingen en aanvallen op mensen een misdaad is en dient te worden voorkomen, en vanzelfsprekend ook bestraft. Deze negatieve berichtgeving kan inderdaad gevolgen hebben voor het toeristisch seizoen 2013. Positieve reiservaringen van Griekenlandfans staan daar echter tegenover, nu nog zorgen dat deze worden gehoord! Zelf vertrek ik vannacht weer naar dit door mij zeer geliefde land. Bij terugkomst vertel ik aan een ieder die het horen wil hoe geweldig wij het hebben gehad!
Quote
#5
Heel juist! Op de meeste plaatsen is er niets van te merken en juist dát moet in toeristen sites heel duidelijk worden vermeld.
Het tegendeel, onder de kop van Laurie Penny, wordt immers ook gelezen en gehoord?
Juist daarom moet het ook hier vermeld en hoe meer forumleden hier tegenin gaan, hoe beter het ontkracht zal kunnen worden !!
Quote
#6
Waarom zouden dit soort berichten niet gehoord mogen worden? Tja dat je niets merkt op Kreta van dit soort verwerpelijke acties is logisch. Hoeveel dorpen hebben immigrantenwijken?
Ik ben ook een toerist en hoe graag ik ook naar mijn favoriete plekje ga, sluit ik NIET mijn ogen en oren voor negatieve berichten. Sterker nog, ik zou me ongerust gaan maken wanneer dit soort berichten verboden zouden worden. Gelukkig is het generaalsregime voorbij.
Quote
#7
Wie kent Presseurope en/of Laurie Penny? Hoe staan zij bekend? Is mevrouw Penny Griekenlandspecialiste/correspondente? Wat maakt haar tot autoriteit?


Als je haar bericht moet geloven lopen hele bendes zwart geklede Gouden Dageraad aanhangers met fakkels door de straten van Athene en meppen en steken iedereen die er niet Grieks of "normaal" uitziet. Dit alles onder de ogen van de politie en de politiek. Griekenland behoort nog altijd tot een van de veiligste landen in Europa, en is beslist niet vervallen tot een bananenrepubliek zonder orde en gezag. Mishandelingen, ook zonder aanleiding, komen helaas overal voor mevrouw Penny!Inderdaad mogen wij onze oren en ogen niet sluiten voor dergelijke verschrikkelijke acties. Niet de andere kant opkijken. Maar men moet ze
echter wel in perspectief zien. Griekenland staat in Europa en ver daar buiten onder enorme belangstelling, en over negatieve berichten wordt nu eenmaal meer gesproken. Betreffend bericht is de overtreffende trap: sensationeel negatief!
Quote
#8
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.

Hier het oorspronkelijk bericht van The Independent waar Laurie Penny collumniste is. Staat er nota bene boven.

De homofobie in Griekenland overtreft die van Nederland in hoge mate, het wordt vaak nog als een "ziekte" gezien. Nagenoeg alleen de jongeren kijken er anders tegenaan.

B.t.w. welke hoge pet heb jij op van de Griekse politie? Ikke niet en ken er behoorlijk wat. Veel dienders zijn lid of hebben gestemd op deze verachtelijke partij en zo niet sluiten ze hun ogen. En dat allemaal omdat ze veel minder salaris krijgen dan voorheen en natuurlijk omdat hun pensioengerechtigde leeftijd wordt aangetast.

Ook toeristen - homoseksueel of niet - moeten weten dat er wijken in Athene zijn waar je beter niet kunt komen.

Daarnaast is er op de eilanden ook heel wat loos. De toerist merkt er niets van, maar de inwoners des te meer. Overvallen en inbraken op klaarlichte dag en terwijl de mensen thuis zijn en mishandeld worden. Uiteraard ook 's nachts. Mijn moedertje sluit zich overdag op in haar huis uit angst overvallen te worden. Dit alles zorgt er wel voor dat deze enge beweging meer mensen aan haar kant krijgt.

Uiteraard kent ook Nederland dit. Maar op de Griekse eilanden - waar dit normaliter 30 jaar later begint - is het wel ineens een dikke pil om te slikken. Zeker in de mate waarop het gebeurt, nl. nagenoeg dagelijks. En het gebeurt juist op de dorpen waar geen toeristen komen. Want de toeristen mogen geen slecht woord horen en dus worden juist de toeristische gebieden beter bewaakt.
Quote
#9
Erwin: Hoewel ik de site waarop dit artikel staat niet ken....Wie kent Presseurope en.....
Ik kwam op die site en het artikel via: btersago.com/blog/, en dan kijken bij "Bruno leest ook ..." en tot sloot kiezen bij Scoop it.
Hoe betrouwbaar? Geen idee. Verontrustend:.....?
Quote
#10
Maria, maakt het schrijven van een column je tot deskundige? Ik acht jouw persoonlijke ervaringen, en die van andere forumleden hoger!Ik ben het echter helemaal met je eens dat het voor de bevolking een zeer nare bijwerking van de crisis is. Je niet meer veilig voelen, terwijl men tot voor kort de voordeur niet afsloot, auto 's open liet, en rustig in het donker over straat durfde. (Het vakantiehuis dat wij in juni op Kreta huurden werd 's nachts ook bewaakt, en wel door een Albanees die overdag in een hotel werkte.) Overvallen gebeuren in Nederland ook dagelijks en soms zelfs op zeer gewelddadige wijze, en bedreigingen, uitschelden en mishandelen van homoseksuelen is helaas in het tolerante Nederland ook eerder regel dan uitzondering. Recentelijk werd nog een man waarvan men denkt dat hij homoseksueel was. Maar daar hoor je niemand meer over. Hier in Nederland is men ook in rep en roer als er een asielzoekerscentrum in de buurt komt. Niemand wil een woonwagenkamp in de achtertuin. Waarom zou dat in Griekenland anders zijn? Deze misstanden zijn wij echter van de Grieken niet gewend, de Grieken zelf ook niet. Het zou mij overigens niet verbazen als genoemde knokploegen tevens de overvallen en inbraken plegen, of laten plegen, zoals je schrijft zijn deze omstandigheden een goede voedingsbodem voor de GD en soortgelijke groeperingen. Toegegeven en eerlijk is eerlijk, als ik vandaag de dag in Athene op straat zou zijn, zou ik ook veel meer op mijn hoede zijn dan voorheen. 's Nachts een terrasdeur open laten staan is er niet meer bij.Voldongen feit is echter wel de 7 zetels van GD. Het volk heeft gekozen, dit zijn de consequenties.Nu de verdomd moeilijke taak aan de regering om naast de economische crisis ook de sociale onrust en de groeiende criminaliteit aan te pakken. Men moet er echter niet aan denken als het toerisme volgend jaar nog verder inzakt, toch?


Misschien als de Eurogroep en de Troika Griekenland een adempauze geven, en de bevolking enigszins zich kan aanpassen aan deze moeilijke omstandigheden, komt het land een beetje tot zichzelf.zie ook:http://en.wikipedia.org/wiki/Laurie_Penny
Quote
#11
Vraag me af wie in jouw ogen deskundig is Erwin. Iemand die de loftrompet uitsteekt over Griekenland?

Dat er veel mis is in Nederland zal niemand ontkennen, ook ik niet, maar om de misstanden die nu plaatsvinden in Griekenland te vergoeielijken onder het mom van de bevolking heeft het zo moeilijk, gaat mij te ver. Homofobie en rascisme is een mentaliteitskwestie en en alle tijde verwerpelijk.
Quote
#12
Ben ik met je eens Maria, maar een beetje surfen op internet om een column te schrijven maakt je geen deskundige. (lees ook mijn vorige reactie welke ik bijgewerkt heb) Zelf ben ik dat beslist ook niet. Ook ik ben kritisch ten aanzien van de Grieken. Racisme, homofobie e.d. in welke vorm dan ook zijn verwerpelijk en moeten beslist bestreden worden. Zoals ik al schreef: we mogen en kunnen niet de andere kant op kijken. Begrijp me dus niet verkeerd. Ik vind alleen de toon waarop betreffend artikel werd geschreven van een hoog sensatie gehalte. Wat natuurlijk niet wegneemt dat op dat vlak wel degelijk grote problemen zijn.
Quote
#13
Beste Erwin, je stelde de vraag "wie kent presseurope en/of Laurie Penny". Ik liet je alleen maar zien dat Presseurope berichten uit andere kranten overneemt en vertaald.

De essentie van de collumn is niet de flyer maar het feit dat de regering, bij monde van Dendias (ND), verklaart dat illegale vluchtelingen een grotere bedreiging zijn van de Griekse maatschappij dan de economische crisis. Dit is natuurlijk onzin en dergelijke uitspraken zijn koren op de molen van de GD en groepen uit de bevolking die voor dergelijke uitspraken gevoelig zijn. Dit werkt alleen maar haat tegen nog meer "anders zijnden" in de hand. Overigens heeft Dendias dit al geruime tijd geleden - na in gang zetten van Operatie Xenios Zeus gezegd.
Verder dat Europa de ogen voor dit alles sluit en de terugbetaling en de uit te voeren bezuinigingen belangrijker vindt dan mensenrechten.

De verschenen flyers zullen de aanleiding van de collumn zijn geweest.

En inderdaad moeten we er niet aan denken dat het toerisme nog verder inzakt. Maar een ieder weet tegenwoordig goed zijn nieuws op het internet te halen of het in het Grieks is of niet. Ook al vertalen vertaalmachines niet goed, de essentie is er zeker uit te halen. Een ieder weet dat juist op fora vaak de positiviteit benadrukt wordt. Dus niets is beter dan een forum als deze die ook de negativiteit aan het licht brengt.
Quote
#14
Beste Maria, en weer zijn we het eens. Je kunt alleen objectief zijn, als je een kwestie van twee kanten bekijkt! Overigens blijkt mevrouw Penny een behoorlijke staat van dienst te hebben. Over je opmerking betreffende de vertaalmachines: altijd lachen wat daar uitkomt. Vorig jaar was er een bankoverval op Alonissos. Volgens google gingen de daders er op een vlot vandoor!
Quote
#15
@maria
citaat
B.t.w. welke hoge pet heb jij op van de Griekse politie? Ikke niet en ken er behoorlijk wat. Veel dienders zijn lid of hebben gestemd op deze verachtelijke partij en zo niet sluiten ze hun ogen. En dat allemaal omdat ze veel minder salaris krijgen dan voorheen en natuurlijk omdat hun pensioengerechtigde leeftijd wordt aangetast.
einde citaat

We blijven het overtrekken, heb je enig idee hoeveel politiemensen er op die verachtelijke partij in Nederland de PVV gestemd hebben
Quote
#16
Mijn hele griekse familie woont in en rondom athene dit is dus een heel betrouwbare bron.
Het zijn vooral wijken waar alleen immigranten wonen waar dit gebeurt.
De toeristische plekken zoals het monastiraki, het acropolis.het plaka e.d. zijn absoluut veilig.
De omada zita zorgt daar wel voor.
Daar merk je dan ook niets van onrust.
Quote
#17
(31 August 2012, 15:04)Erwin schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Over je opmerking betreffende de vertaalmachines: altijd lachen wat daar uitkomt.

Off topic: zo ook google maps, ga maar eens van Canberra Australia naar Beijing China en kijk op regel 47. Big Grin Big Grin Ik heb ook wel eens andere toch bijzondere vervoersmiddelen voor een dergelijke route zien staan.
Quote
#18
De GD is een absoluut niet te onderschatten en groot probleem. Ik woon op een klein eilandje en misschien een van de weinige plekken waar misdaad nog niet heeft toegeslagen. Ongelooflijk maar waar. Toch heeft ook hier de GD aanhang gewonnen voornamelijk onder de jeugd, maar ook bij mensen op middelbare leeftijd die beter zouden moet weten. Ik hoor van familieleden uit Athene dat troepen van de GD op klaarlichte dag, maar zeker ook ' s avonds erop uitgaan en immigranten bedreigen of veel erger. Knokploegen onder het mom van beveiligingslui zijn aan de orde van de dag, zoals Maria al aangaf. Natuurlijk zijn veel Grieken het hier absoluut niet mee eens, maar wat moet men eraan doen? Als de regering niets doet, de politie zich afzijdig houdt uit angst of omdat ze het op een bizarre manier zien als 'hulp' tegen criminaliteit, wat moet de burger dan doen? De meeste mensen vinden de GD net zo bedreigend, want deze fascisten hebben ook niet onder stoelen of tafels gestoken dat tegenhangers van de GD ook met harde hand zullen worden aangepakt.

Nee, deze lui sporen niet en de verkiezingsuitslag heeft hen vleugels gegeven. Ik heb zoveel beelden gezien op de Griekse nieuwszenders van hun praktijken dat je er niets anders dan angstig van kunt worden. Al wonen wij op Skiros. Daarnaast zijn in hun ogen alle buitenlanders -waaronder ook ik en mijn halfbloed dochters- illegaal, dus mochten zij meer macht krijgen, dan worden wij ook het land uitgezet, volgens hun woorden. Ik kan alleen zeggen dat mochten zij ooit in de regering komen, hoewel ik intens hoop dat dit nooit getolereerd zal worden, ik wel uit mezelf weg zal gaan.

Daarnaast is homofobie hier wel degelijk groter dan in Nederland. Dit zegt echter niets over geweld tegen homo's, want dat kan elders zomaar meer zijn, zoals zelfs in het 'tolerante' Nederland.
Roosmarijn's signature zonnetje

Pluk de dag, en probeer (hoe moeilijk soms ook) het glas halfvol te zien.
Quote
#19
Of het nu in grote steden is, of op het platteland.... het is en blijven verwerpelijke praktijken. Iets dergelijks kan men niet goed praten!
Bob Rempetis's signature Δεν ελπίζω τίποτα. Δε φοβούμαι τίποτα. Είμαι λέφθερος.
Quote
#20
Helaas ben ik de afgelopen vakantie op Kreta ook slachtoffer geworden en bestolen van mijn cameratas. Dus ook als toerist was ik de klos. En helaas was het ook nog een hele klus om een aangifte te krijgen. Nee die politieagenten zullen niet heel snel overwerkt zijnUndecided

We moeten de waarheid inderdaad wel onder ogen zien, helaas is de waarheid ook hard.

(31 August 2012, 12:32)Maria schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.

Hier het oorspronkelijk bericht van The Independent waar Laurie Penny collumniste is. Staat er nota bene boven.

De homofobie in Griekenland overtreft die van Nederland in hoge mate, het wordt vaak nog als een "ziekte" gezien. Nagenoeg alleen de jongeren kijken er anders tegenaan.

B.t.w. welke hoge pet heb jij op van de Griekse politie? Ikke niet en ken er behoorlijk wat. Veel dienders zijn lid of hebben gestemd op deze verachtelijke partij en zo niet sluiten ze hun ogen. En dat allemaal omdat ze veel minder salaris krijgen dan voorheen en natuurlijk omdat hun pensioengerechtigde leeftijd wordt aangetast.

Ook toeristen - homoseksueel of niet - moeten weten dat er wijken in Athene zijn waar je beter niet kunt komen.

Daarnaast is er op de eilanden ook heel wat loos. De toerist merkt er niets van, maar de inwoners des te meer. Overvallen en inbraken op klaarlichte dag en terwijl de mensen thuis zijn en mishandeld worden. Uiteraard ook 's nachts. Mijn moedertje sluit zich overdag op in haar huis uit angst overvallen te worden. Dit alles zorgt er wel voor dat deze enge beweging meer mensen aan haar kant krijgt.

Uiteraard kent ook Nederland dit. Maar op de Griekse eilanden - waar dit normaliter 30 jaar later begint - is het wel ineens een dikke pil om te slikken. Zeker in de mate waarop het gebeurt, nl. nagenoeg dagelijks. En het gebeurt juist op de dorpen waar geen toeristen komen. Want de toeristen mogen geen slecht woord horen en dus worden juist de toeristische gebieden beter bewaakt.
greece67's signature zwaaivlag
LIVE YOUR LIFE! YOU ONLY HAVE ONE!

Quote
#21
Ik blijf het een enge ontwikkeling vinden. Hoop dat anders denkenden snel in protest komen in Griekenland tegen die partij en zijn praktijken.
Quote
#22
Ik ben altijd heel voorzichtig als het gaat om wat ik in de media hoor. Ook ik ben iemand van 'ervaar het eerst zelf en stel dan een mening vast voor jezelf'. Media is al meerdere malen niet bepaald betrouwbaar en vooral bijzonder manipulatief gebleken.

Toch schrik ik wel van dit bericht (mede ook door wat ik van vrienden ter plaatse verneem). Blijkbaar zijn er nog steeds legio mensen die niets hebben geleerd van de geschiedenis. Erger nog, waarschijnlijk hebben zij flarden van de geschiedenis gehoord en vinden ze het wel 'stoer' om dit over te nemen zonder de gehele story te kennen. En vooral dat is eng. Mensen die de moeite niet nemen om het hele verhaal te kennen, mensen die bij voorbaat al anderen veroordelen omdat ze niet als hen zijn etc. etc. Walgelijk.

Ook al komt dit niet in heel Griekenland voor, het is ook niet iets om weg te stoppen. Destijds begon het ook klein....
Quote
#23
Nou @Z, zo klein zijn ze echt niet.GD is de vijfde partij in grootte en daarmee groter dan DIMAR van Fotis Kouvelis, die nu in de regering zit.
Ze kregen maar liefst 6,92% van alle geldig uitgebrachte stemmen. Of anders gezegd 425.990 Grieken delen hun gedachtegoed.Ze zitten dus echt overal.Alle reden voor de hoogste graad van alertheid en oprichting van een Commitée van Waakzaamheid om te zorgen dat ze bij de volgende verkiezingen (ná die in de VS, voor het einde van het jaar)niet nog naar de 10 of meer procent gaan groeien.
Quote
#24
Vooropgesteld dat we het allemaal eens zijn dat de praktijken van de Gouden Dageraad op z´n zachtst gezegd niet door de beugel kunnen !!
Dan toch: als het zó is dat een politieagent van zijn maandloon van ca. € 600 á € 700 nog weer moet inleveren, zijn eigen uniform moet kopen, zijn eigen munitie moet betalen, zelf de benzine moet betalen om in de dienstauto te gooien, welke auto niet onderhouden wordt, want dit is weg bezuinigd, en een groot aantal agenten zijn ook weg bezuinigd, zodat de overgeblevenen meer werk moeten verrichten, (nieuws extra 3 2sep)dan is het voor te stellen dat buurten, wijken, steden bij gebrek aan beter zichzelf gaan "beveiligen".
Zeker als er berichten komen als "met kalashnikovs bij de pinautomaat rondmaaien" (gr.nieuws 4sep). Als ik, of mijn kind etc. (hetzij als toerist, hetzij als inwoner) wordt belaagd, bestolen, bedreigd, mishandeld, aangerand, etc., zal het mij worst wezen of de dader na een flink pak rammel nog op zijn benen kan staan of moet revalideren (en aub. niet op mijn kosten!)
Eerder op dit forum gelezen: "Kaname tin kardia mas petra na zisoume tin zoi..."
Ik denk, dat hoe moeilijker de, als zéér gastvrij bekend staande, Griekse bevolking het krijgt (troïka: 6 daagse werkweek wordt weer ingevoerd?) hoe meer het hart zal verstenen om te overleven.
Quote
#25
RE: Fyfika: wat een vreemde reactie. Eerst beweer je dat je het -net als iedereen- niet met de pratijken van Gouden Dageraad eens bent en vervolgens ga je het goedpraten. Het is juist extra kwalijk als politieagenten dit goedkeuren en hoeveel of weinig ze verdienen heeft daar niks mee te maken. De mensen die door de knokploegen in elkaar worden geslagen hebben niet met een kalashnikov lopen rondzwaaien (je moet trouwens niet elk wildwestverhaal geloven), die worden in ekaar gemept omdat het buitenlanders zijn, of homo. Die moeten juist tegen dit gajes worden beschermd door de politie!!!Ik weet ook wel dat wat dat betreft de Griekse politie niets voorstelt maar bijna net zo erg als de praktijken van de Gouden Dageraad is dat politieagenten erbij staan te kijken en niksdoen. En daarmee zijn ze medeschuldig.
Quote
#26
@Majaki, ik ben (helaas) blijkbaar niet duidelijk geweest.
Ik ging en ga de acties van XA niet goed praten; deze zijn niet goed te praten.
Ik heb niet bedoeld dat “politieagenten dit goedkeuren”, maar dat politieagenten niet hun taak ten volle kunnen uitvoeren, tekort schieten méde door de crisis en bezuinigingen. zonder dit als enige oorzaak aan te merken.
Mijn punt was/is, omdát de politie niet voldoede kan beschermen tegen criminaliteit of dit afdoend aanpakken, dan is het voor te stellen dat buurten, wijken, steden bij gebrek aan beter zichzelf gaan "beveiligen".
En zo hebben wel ca. een half miljoen Grieken XA gestemd, terwijl ze toch hoogstwaarschijnllijk niet allemaal homohatende xenofoben zijn....
En geloof me, ik geloof ook heus niet elk wildwestverhaal !
Overigens was de hoofdpersoon uit mijn wildwestverhaal de 51-jarige Athanasios Avgeropoulos, vader van 3 kinderen. En inderdaad, in dit geval was het niet door een kalashnikov, maar de man kan het niet navertellen en hij pint ook nooit meer.
Quote
#27
@Fyfika: tegen wie moeten ze worden beschermd??? Tegen immigranten omdat ze een ander kleurtje hebben of uit het verkeerde land komen??? XA kijkt namelijk niet eerst of mensen iets op hun kerfstok hebben voor ze er op los meppen. Dat weet jij toch ook wel?
Verder laat ik het hierbij. Het heeft weinig zin om op je berichten te reageren want je verdraaid steeds je eigen woorden zodra iemand er commentaar op heeft. Zie kalashnikovverhaal. Heel erg wat die mijnheer is overkomen maar dat soort overvallen komt helaas overal voor. Ook in Nederland. Maar is dat een excuus om op een racistische en fascistiche partij te stemmen die zijn zin met grof geweld wil doorduwen? Dacht het niet!
Quote
#28
(04 September 2012, 20:54)Fyfika schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
@Majaki, ik ben (helaas) blijkbaar niet duidelijk geweest.
Ik ging en ga de acties van XA niet goed praten; deze zijn niet goed te praten.
Ik heb niet bedoeld dat “politieagenten dit goedkeuren”, maar dat politieagenten niet hun taak ten volle kunnen uitvoeren, tekort schieten méde door de crisis en bezuinigingen. zonder dit als enige oorzaak aan te merken.
Mijn punt was/is, omdát de politie niet voldoede kan beschermen tegen criminaliteit of dit afdoend aanpakken, dan is het voor te stellen dat buurten, wijken, steden bij gebrek aan beter zichzelf gaan "beveiligen".
En zo hebben wel ca. een half miljoen Grieken XA gestemd, terwijl ze toch hoogstwaarschijnllijk niet allemaal homohatende xenofoben zijn....
En geloof me, ik geloof ook heus niet elk wildwestverhaal !
Overigens was de hoofdpersoon uit mijn wildwestverhaal de 51-jarige Athanasios Avgeropoulos, vader van 3 kinderen. En inderdaad, in dit geval was het niet door een kalashnikov, maar de man kan het niet navertellen en hij pint ook nooit meer.

Volgens mij is die genaamde Athanasios Avgeropoulos een papas die vermoord is , blijkbaar door de minnaar van zijn vrouw. Dat was op een of andere parking in Κρέστενα zonder gebouw in de buurt, dus dat verhaal met die ATM is volgens mij uit de lucht gegrepen. Of wel zijn er twee personen met de zelfde naam vermoord.Angel

Artikel zie link hieronder

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Jef Dockx's signature " Εγώ... σαλεύω, ή το νησι... ταξιδεύει; "
                                                      ( Κ. Ι. ΣΕΡΒΑΝΤΩΝΑΚΗ )

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Quote
#29
Hoe het ook zij. Mijn nederige maar stellige mening is dat elke vorm van racisme, fascisme, homohaat en welke haat dan ook de kop moet worden ingedrukt.

Over de hoeveelheid Grieken die op XA gestemd hebben. Ik vraag me af of dat niet grotendeels uit dezelfde frustratie is als waarom mensen hier op PVV stemden. Als dat zo is dan zal die partij langzaamaan afbrokkelen want slechts (tenminste dat hoop ik vurig) een kleine hoeveelheid mensen staan achter dit soort haat. Uiteindelijk blijkt dan dat het meer roeptoeteren is (is daar een Grieks woord voor? Big Grin) dan dat ze ook daadwerkelijk iets oplossen.

Neemt niet weg dat het mij wel beangstigd dat in dit soort tijden van crisis haat vaak wel als eerste aangegrepen wordt. Sad
Quote
#30
Natuurlijk is uit frustratie op deze partij gestemd. En deze partij heeft behalve haat ook helemaal geen oplossing voor de huidige toestand. Helaas voegt deze partij de daad bij het woord en zijn het niet alleen woorden. Dit begon al in de verkiezingstijd in juni toen Kassidiaris op TV een vrouw een paar rake klappen verkocht. Wat was dat dagenlang het gesprek van de dag zowel op TV als er buiten, de focus op de programma's van de partijen ging er bijna aan ten onder. Deze klappen zijn ook nog eens ongestraft gebleven en de dader zit lekker op zijn stoeltje in het parlement. Nog gekker - zoals ik al eerder in deze draad vertelde - geeft ook de ND aan dat vluchtelingen een grotere bedreiging vormen dan de economische crisis. Dus ook zij werken deze haat in de hand. En met de komende bezuinigingsronde, zal de haat vooralsnog niet afnemen. Dat is idd beangstigend.
Quote
#31
Ik denk niet dat je hier van HAAT moet spreken !
Het gaat om eigen behoud. Als er met jou 500 man in de rij staan bij de voedselverdeling en 400 (?? ik noem maar lukraak een gek getal) zijn illegalen en dus automatisch buitenlanders, dan maakt dat de spoeling wel dun.
Wat m.i. HAAT oproept en in de hand werkt is, dat als de ingezetenen, welke steeds hogere belastingen moeten ophoesten, van elektrisch worden afgesloten, uit huis gezet en geen ziektekosten meer kunnen betalen wel moeten aanzien dat dezelfde illegalen vanuit Brussel beschermd worden en er woonruimte MOET worden verstrekt (met airco natuurlijk), voedsel MOET worden verstrekt, en er speciaal voor asielzoekers/vluchtelingen/illegalen medicijnen op voorraad moeten zijn, waarvan Grieken NIET MOGEN WORDEN GEHOLPEN.
Zijn enige tijd geleden niet dergelijke depots opengebroken en de medicijnen onder de Griekse bevolking (waar nodig) verdeeld?
Of het waar is weet ik niet, maar van verschillende kanten horen wij dat de illegalen een handeltje van de medicijnen maken. Ze worden (verplicht) gratis verstrekt en zwart doorverkocht....
Ook op markten zijn kramen met diverse (dump-)medicijnen.
Haat is hier een heel groot woord. Er zullen, net als overal mensen een grondige hekel aan buitenlanders, illegalen hebben, maar vóór de crisis is mij nog nooit HAAT opgevallen en ook nu zie ik geen haat tegen buitenlanders die er met vakantie komen.
Ik denk dat niemand blij zou zijn als van een naburig dorp vreemde mensen in jouw huis de beste plekken opeisen en je koelkast plunderen, terwijl jij op de zwarte lijst staat en de belastingen achter je aan hebt....
Quote
#32
Fyfika, ik lees nu al een tijdje jouw relaas en wilde nu toch even reageren.

Zelf wonen wij op Skiros met een relatief kleine groep immigranten (en hier en daar misschien een aantal illegalen) en verder hoor ik van familie en vrienden in oa Athene en Thessaloniki ook genoeg. Dat wil echter niet zeggen dat ik dus alles weet mbt tot Griekenland en neem alleen betrouwbare informatie aan en uiteraard mijn eigen waarnemingen.

Nu lijkt mij jouw aanname dat illegalen in door Brussel verstrekte woningen wonen, met airco wel te verstaan, niet helemaal juist. Hoe kom je aan deze details, want ook dat doet mij aan de bron van jouw informatie twijfelen. Hoe dan ook, ik zie alleen maar beelden van illegalen opgehoopt op bouwterreinen, oude gebouwen ed zonder sanitair (en airco durf ik met enige zekerheid te zeggen). Mij staan de beelden bij uit Pireaus en de haven van Patras waar ik zelf heb rondgelopen. Ik kan jou zeggen dat ik de helpende hand naar de illegaal niet heb gezien.

Daarnaast ging deze hele -door jou aangedragen- topic over de agressie naar buitenlanders toe. Niet naar het buitenlands toerisme, maar naar de buitenlanders. Waarvan de meeste hier ook liever niet willen zitten, maar vaak ook geen kant op kunnen. Daarmee ontken ik niet het probleem van de grote toestroom naar dit land. Zeker nu in de crisis. Verder beoordeel ik liever niet waarom iemand hierheen is gekomen, maar durf te beweren dat veel verhalen schrijnend zijn (dat als je weet wat er in Irak en Afghanistan speelt waar velen ook vandaan komen). Agressie (en zoals onlangs met de dood tot gevolg) naar deze mensen toe puur op grond van hun illegale status, of omdat zij buitenlands zijn (XA maakt immers geen onderscheid tussen legaal of illegaal; hun woorden), is onacceptabel en diep treurig. Geen excuus.

Het leven wordt hier steeds zwaarder en ook wij zien weer op tegen de aankomende winter. De beelden die ik net zag van Griekse bejaarden die nog meer gekort gaan worden op hun pensioen, het toenemend aantal kinderen in opvanghuizen, allemaal als gevolg van de crisis, breekt ook mijn hart. Dit afschuiven op de (il)legale buitenlanders is pure domheid. Het afreageren op deze zelfde mensen is in en in triest. Dat is mijn bescheiden mening.
Roosmarijn's signature zonnetje

Pluk de dag, en probeer (hoe moeilijk soms ook) het glas halfvol te zien.
Quote
#33
Viel net bij mijn eerste ristretto van mijn stoel. XA staat op 10,5% in de peiling. Klomp....


Lees Bruno, en
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
bij het zwarte blok.
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.