Eilandschooltjes
#1
In een reactie op een andere topic beschrijft Roosmarijn de problemen waarmee de eilandkinderen op hun schooltje worden geconfronteerd. Problemen welke ontstaan door het bezuinigingsprogramma van de Griekse regering. Lesmateriaal kan niet worden aangeschaft, er is geen geld om het gebouw in de winter te verwarmen.

Op dit moment studeren vele jonge Grieken in het buitenland. Intellect, waarvan je hoopt dat het ooit ten goede van het eigen land kan worden ingezet. Als deze jonge Grieken terugkeren... Indien dit niet gebeurt, verliest Griekenland een belangrijke factor in het duurzame herstel van de economie.

Het nieuwe probleem dat zich nu aandient is het onderwijs aan jonge kinderen. Immers een tekort aan lesmateriaal is niet erg bevorderlijk voor de kwaliteit van de lessen. Dit heeft uiteraard ook invloed op langere termijn. Het kan toch niet de bedoeling zijn om het land terug te plaatsen naar een onderwijs niveau van een derde wereldland? Welke toekomst wacht deze kinderen? Wordt dit een verloren generatie met alle gevolgen van dien?

In de oktobercolumn van de Griekse Vereniging Eindhoven zal een portret worden geplaatst van zo ' n eilandschooltje. Maar wat kunnen wij als forum van Griekenland liefhebbers doen? Heeft iemand een goed idee? We kunnen en mogen deze kinderen letterlijk en figuurlijk niet in de kou laten staan!
Quote
#2
Onvoorstelbaar voor een land dat de basis heeft gelegd voor onze beschaving en alles wat wij weten Sad. Triest Sad
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.