Paar kinderboeken te koop
#1
Even een paar kinderboekjes in het zonnetje zetten:
[Afbeelding: 20i9xtj.jpg]

Ze zijn ter overname (in goede staat), prijs staat erachter:

De verdwenen schatten - M.C. Wiersma (2,50):
Als Cleo, Lisa, Daan en Michiel een week op het Griekse eiland Mikos mogen logeren, waar de vader van Cleo een archeologisch festival organiseert, verheugen ze zich daar erg op. Veel rust krijgen ze echter niet, want bij aankomst blijken er drie kostbare beeldjes gestolen te zijn. En natuurlijk gaan de vier vrienden direct op onderzoek uit! Gemakkelijk te lezen speurdersverhaal met veel actie, spannende momenten en natuurlijk een goede afloop. Vier stereotype hoofdpersonen: een meisje zonder vrees of blaam, een bang meisje en twee jongens, een stoere en een voorzichtige. Deel uit een serie, die wel vergelijkbaar is met "De vijf" van Enid Blyton. Het taalgebruik is in "De verdwenen schatten" echter beter en ook de ouders zijn meer in beeld. Vanaf ca. 9 jaar. Tevens aantrekkelijk voor minder goed lezende kinderen.

Tsatsiki - Moni Nilsson-Brännström (5,00):
De 7-jarige, ondernemende Tsatsiki woont met zijn ongehuwde moeder, die zangeres is, in Zweden. Zijn biologische vader woont in Griekenland. Het verhaal, dat zich voor een groot deel in Zweden afspeelt, volgt het dagelijkse leven van deze jongen. Tsatsiki's gevoelens en belevenissen worden uitgebreid beschreven; zijn kattekwaad, zijn experimenten met zijn haren; zijn eerste verliefdheid; het pesten op school etc. In deze filmversie die een samenbundeling is van de twee, afzonderlijk verschenen, eerste delen over Tsatsiki, komen ook de cultuurverschillen, verschillende levensstijlen en de plaats van het gezin binnen de samenleving in beide landen duidelijk naar voren. Een vrolijk, vlot lezend verhaal voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Peter - Anne Holm (3,50)
Sinds zijn vriend is verhuisd, vindt Peter het leven maar saai. Tot hij met behulp van een jongen uit een ouderwets schilderij in andere tijden terecht komt. Eerst leeft hij een tijdje in het oude Griekenland. Daarna komt hij in Engeland tijdens de middeleeuwen en uiteindelijk in de tijd van Cromwell. Hij leert veel van zijn reizen in het verleden en ontdekt daarbij dat ondanks de grote verschillen er veel overeenkomsten zijn tussen mensen in verschillende tijden. De onbevangenheid waarmee Peter zijn nieuwe ervaringen opdoet, herinnert aan het bekende boek van de auteur 'David ontdekt de wereld' De serieuze manier waarop hij nadenkt over het bestaan van God wekt sympathie. Vanaf 12 jaar.

De oude Grieken - serie Geschiedschrijvers (3,00):
Dit vrolijk geïllustreerde boek legt in veertien thema's het leven in de Griekse Oudheid uit. Elk thema beslaat twee tegenover elkaar liggende pagina's en bevat basisinformatie tegen een gekleurde achtergrondtekening en specifiekere wetenswaardigheden in kaders. In de twee vaste rubrieken 'Raar, maar waar' en 'Waar of niet waar?' komen aardige details aan de orde. De thema's (oorlog, eetgewoonten, sport, mode, het gezin, goden en godinnen, in bad e.d.) en de tekst zijn aangepast aan de belevingswereld van kinderen. De tekst is zeer beknopt, maar leuk geschreven (en goed vertaald uit het Engels); de aandacht van kinderen wordt hiermee wel vastgehouden. Er is gebruik gemaakt van verschillende lettertypes. Vanaf ca. 10 jaar. Voorzien van een register.

De schorpioenen van Kato Zagros - Patrick Lagrou (3,00):
Samen met haar ouders en haar broer vertrekt Jolien op reis naar Kreta. Voor haar vader is de afgelegen baai van Kato Zagros de ideale plaats om de sterren te bekijken. Maar de eerste dag al voorspellen die weinig goeds. Er hangt iets dreigends in de lucht. Als Jolien het keukenhulpje Nikos leert kennen, doet ze samen met hem de ene vreemde ontdekking na de andere. Op zoek naar een verklaring komen de kinderen in de Vallei der Doden terecht. Daar in die ondergrondse gangen schuilt echter een groot gevaar. Dat is immers het domein van de schorpioenen van Kato Zagros.
De site van de schrijver:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Quote


Lijst met mogelijk verwante discussies
Discussie Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Zes kinderboeken als vakantiepakkertje... Corry 2 1.362 29 July 2017, 22:27
Laatste bericht: Corry
  Paar boekjes te koop Corry 0 1.403 31 July 2012, 21:25
Laatste bericht: Corry

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.