21 January 2013, 15:08
beste forumleden,
zo nu en dan overkomt het ons dat een bevriende visser ons wat van zijn oogst overhandigt, waarna wij er welgemoed mee aan de slag gaan. En ook al hebben we allerlei naslagwerkjes over alles wat er in de Middellandse Zee zwemt, toch lukt het ons niet altijd de naam van het beestje te achterhalen. Maar we hebben alle vertrouwen in jullie als forumpanel, vandaar deze foto's met de vraag wat het is (en hoe je het het best kan bereiden):
voor deze vis werd ik gewaarschuwd dat hij (m/v) voorzichtig schoongemaakt moet worden i.v.m. licht giftige stekels. En inderdaad kreeg ik daarna last van tintelende vingers. We hebben de vis op de BBQ gelegd, maar hij was erg lastig te eten door alle graatjes, wellicht beter in de soep.
Deze vissen kochten we afgelopen oktober aan de kade van Platania, de visser noemde ze kefalos. Ze waren heerlijk op de BBQ, bleken gemakkelijk te fileren. Maar wat is de Nederlandse naam?
Ik ben benieuwd naar julie antwoorden!
zo nu en dan overkomt het ons dat een bevriende visser ons wat van zijn oogst overhandigt, waarna wij er welgemoed mee aan de slag gaan. En ook al hebben we allerlei naslagwerkjes over alles wat er in de Middellandse Zee zwemt, toch lukt het ons niet altijd de naam van het beestje te achterhalen. Maar we hebben alle vertrouwen in jullie als forumpanel, vandaar deze foto's met de vraag wat het is (en hoe je het het best kan bereiden):
voor deze vis werd ik gewaarschuwd dat hij (m/v) voorzichtig schoongemaakt moet worden i.v.m. licht giftige stekels. En inderdaad kreeg ik daarna last van tintelende vingers. We hebben de vis op de BBQ gelegd, maar hij was erg lastig te eten door alle graatjes, wellicht beter in de soep.
Deze vissen kochten we afgelopen oktober aan de kade van Platania, de visser noemde ze kefalos. Ze waren heerlijk op de BBQ, bleken gemakkelijk te fileren. Maar wat is de Nederlandse naam?
Ik ben benieuwd naar julie antwoorden!