24 February 2013, 10:18
Beste mensen,
Is er iemand die een recept weet voor Kota smirneeki?
Ik hoor het graag.
Is er iemand die een recept weet voor Kota smirneeki?
Ik hoor het graag.
Recept: Kota smirneeki
|
24 February 2013, 10:18
Beste mensen,
Is er iemand die een recept weet voor Kota smirneeki? Ik hoor het graag.
24 February 2013, 12:03
(24 February 2013, 10:18)gaste171 schreef: Een vraagje: wat heet dat in het nederlands aub ?
24 February 2013, 12:16
Volgens mij is dat "Smyrna kip" maar het recept kan ik je niet geven.
24 February 2013, 12:39
Kota smirneeki
Gesneden reepjes gebakken kipfilet met knoflook, op een bedje van verse groenten in een saus van honing en Griekse specerijen maar ik heb het recept zelf ook niet gevonden
24 February 2013, 14:39
(Dit bericht is bewerkt op: 24 February 2013, 14:41 door Cor Nieuw Vennep.)
Ik heb toch de nodige, ook Griekse, kookboeken, maar verder dan een foto ben ik nog niet gekomen.
Kostitsi ?
01 February 2021, 22:47
Deze discussie heb ik al lang geleden gepost maar ben er eigenlijk nooit echt uit gekomen wat het werkelijk is.
Inmiddels zijn er vele nieuwe leden bij Oriste gekomen en wie weet. Dus mijn vraag is of er iemand die weet wat Kota smirneeki is en mogelijk een origineel recept daar van weet?
kota = ( Griekse kruidige kip)
Leuke Griekse recepten zijn op deze site te vinden
03 February 2021, 17:23
bedoel je deze kip ?
08 February 2021, 16:55
Martino, had je iets deze tips??
08 February 2021, 23:22
(08 February 2021, 16:55)Wilma schreef: De Kota (kruidige kip) die je poste lijkt mij wel wat. Ik weet niet precies of dit het ook echt is. Kipfilet 1 uur sudderen lijkt mij teveel van het goede. Ik zou kipdijfilet nemen. Die is sappiger als je die wat langer wilt laten sudderen. Ga het uitproberen. Dankje!
09 February 2021, 00:25
(08 February 2021, 23:22)Martino schreef: Je moet het natuurlijk wel hèèl zachtjes laten sudderen, zodat de smaak van alle ingredienten bij elkaar goed door elkaar heen intrekken ...dat verfijnd de smaak en daar is vaak iets meer tijd voor nodig! btw. doordat de stukjes kipfilet heel zachtjes in de saus prutteld blijft het alsnog zacht. Ik weet niet of je een slowcooker hebt? Daar is dit gerecht uiterst geschikt voor! Dan hiermee is succes verzekerd
Inderdaad beter kipdijfilet nemen. Gewone kipfilet droogt uit als je er naar kijkt, ook als het een uur in een saus suddert Eigenlijk bij sudderen van kipvlees het beste met bot nemen, kippenpootjes of kipbraadsticks. Maar daar moet het gerecht zich wel voor lenen. Je kan bv met bot laten sudderen en dan vlak voor het serveren het vlees van het bot halen en terug in de pan. Sappiger en smakelijker.
Ipv een slowcooker kan je ook de pan met afgedekt deksel in de oven zetten op lage temperatuur.
hmm... zou een recept uit Thessaloniki moeten zijn. Daar zitten de Grieken die uit Smyrna gekomen zijn in 1923. De ouders van de vroegere eigenaar van de Grote Griek in Dordrecht was in die volksverhuizing meegekomen naar Thessaloniki...maar die leeft helaas niet meer en ik woon daar niet meer. Ik heb onder Thessaloniki en Smyrna recepten gezocht en vind daar de allerlekkerste dingen maar niet deze. Je ziet dan wel steeds die toevoeging smirneeki. Wat nog zou kunnen is dat t n sefardisch recept is. Die woonden ook in Thessaloniki en behoorden tot de groep die uit Smyrna gedeporteerd werden. Ik zal morgen verder zoeken. Nu heb ik al zo'n gillende trek in iets.....even afkoelen. Ik doe aan de lijn..
27 February 2021, 06:37
Marian55 zei:Ik zal morgen verder zoeken. Nu heb ik al zo'n gillende trek in iets.....even afkoelen. Ik doe aan de lijn..
Marian, als je aan de lijn doet is dit een goed recept voor je!! Dat heb ik al onderzocht! Nu de hamvraag of het echt lekkerder is met Kipfilet OF Kippendijfilet... Zelf heb ik het nu 1x met Kippendijfilet gemaakt maar wil het toch ook eens proberen met kippenfilet (minder calorietjes)En ook even om te proeven of /hoe zacht die kipfilet uiteindeleijk wordt... Aan kippendijfilet zit toch een speciaal smaak aan vast ipv.kippenfilet waar ikzelf minder van houd vanwege de smaak!
27 February 2021, 08:26
Ik ben toch benieuwd waar ts de naam van het gerecht vandaan heeft en waar hij het heeft gegeten. Het zou zomaar kunnen dat een restaurant in Nederland een kipschotel een naam heeft gegeven. Net zoals de beroemde rodosschotel waar in Rhodos natuurlijk tevergeefs naar gezocht wordt.
27 February 2021, 10:04
(26 February 2021, 22:56)Marian55 schreef: (27 February 2021, 06:37)Wilma schreef: Het toeval is dat ik het recept vandaag op het menu heb staan ! Ik neem het recept , welke al eerder is genoemd in deze post. Ik gebruik wel kipdijfilet. Ben benieuwd maar vraag mij wel af of het een echt Grieks recept is? Maak er courgettekroketjes bij en rijst. Ben benieuwd hoe het smaakt !? @Marian55 : Ik ben zeker bekend met de Grote Griek in Dordrecht maar snap even niet wat die er met het recept te maken heeft. De oude eigenaar is helaas een paar jaar geleden overleden, dat klopt. Zijn zoon en vrouw hebben nog een pitta-zaakje op de Vriesebrug, volgens mij houd de dochter de Grote Griek draaiende. |
Lijst met mogelijk verwante discussies | |||||
Discussie | Auteur | Reacties | Weergaven | Laatste bericht | |
Recept met stukken droog brood. (Karpathos) | jjohn | 32 | 3.721 |
10 March 2021, 19:47 Laatste bericht: El Greco |
|
Op zoek naar recept voor galaktoboureko | martineprest | 11 | 8.550 |
26 January 2016, 14:48 Laatste bericht: JohanV |
|
Recept gezocht : Greek potato snack ( Ρόλο πατάτας ) | Bouboulina | 31 | 12.615 |
13 December 2015, 13:20 Laatste bericht: Beems |
|
recept van arni exochiko (lam uit de oven) | Andrebeek | 0 | 2.917 |
18 September 2013, 11:48 Laatste bericht: Andrebeek |
|
Recept voor Refani/Revani. | Martino | 5 | 4.444 |
02 December 2012, 10:55 Laatste bericht: ElsR |
|
recept gezocht | nora | 4 | 3.006 |
02 September 2012, 20:14 Laatste bericht: nora |
|
recept? | Connie | 14 | 7.257 |
26 August 2012, 11:27 Laatste bericht: Maria |
|
recept | marjan | 7 | 4.921 |
13 April 2012, 12:01 Laatste bericht: El Greco |
|
Recept voor 25/3 Skordalia | Sylvia | 0 | 2.897 |
25 March 2011, 08:51 Laatste bericht: Sylvia |