Parga en omstreken
#1
Hierbij ff een berichtje vanuit de Epirus. Inmiddels zijn we alweer een aantal dagen in Perdika en helaas is het nog geen strand weer. Wel brand de zon aardig, als de strakke blauwe hemel zichtbaar is, maar dat is nog niet veel.

De reis richting Greece was best koud, vooral in Duitsland en Austria. Op de boot, de Coraggio, werd er kort genoten v/d eerste zonnestralen. De boot" de Coraggio" v/d Anek Lines, was wel niet zo groot als de andere boten, waar wij veelvoudig onze oversteken boekten, maar waren tevreden, alleen, de auto, die op dek één stond, was een hele trip, zowel de auto weg te zetten en ook weer op te halen om de boot te verlaten.

Een rondje richting Parga en Karavostatie, liet het zien dat het echt gespookt heeft de afgelopen winter. Grote stukken wegen zijn weggeslagen en vele verzakkingen zijn zichtbaar.

Daarbij zijn ze overal bezig rondom Anthousa richting Parga met het aanleggen van buizen, die het water beter moet gaan begeleiden, dit vernomen van derde. Uiteraard is alles nog in rust en kan een blind paard geen schade aanrichten.

Maar wees gerust beste Parga ganger’s, het zal best wel goed komen allemaal.

Gr uit Perdika
Quote
#2
papajani,

Dank je voor je update vanuit Parga.
Goed te horen dat de oversteek vanuit Venetië goed is verlopen.
Ook goed te horen dat de nieuwe schepen van ANEK aan de verwachtingen hebben voldaan.
Alleen het verhaal over de auto en deck I heb ik niet begrepen.

Ik wens je een fijne tijd toe in Parga en Griekenland.
Het mooie weer komt vanzelf.

Wij komen speciaal voor de Griekse Pasen, dan is het mooi en warm weer en als wij het goede weer hebben dan heb jij en alle Griekenlandgangers dit mooie weer ook.

Wij vertrekken volgende week richting Trieste.
Wij zijn benieuwd hoe deze nieuwe oversteek bevalt.
De boot vertrekt wel heel vroeg nl om 6.30 uur.
Je moet ongeveer twee uur vooraf aanwezig zijn.
Eén uur rijden vanaf de camping.
Dus 03.30 uur vetrekken.
Dat is wel heel erg vroeg.
Normaal gesproken houden we ons niet exact aan de twee uur.
We weten bij de andere havens de weg.
Maar Trieste is geheel nieuwe afvaart.
We weten alleen waar de vertegenwoordiging van Minoan is.
Maar de afvaartplaats van de ferry weten we niet.
Dat moeten we maar avonturen.
Vanuit de camping willen we nog wel de stad Trieste bezoek het moet een mooie stad zijn.

Ik wens je en de jouwen een mooie tijd toe in Griekenland.
Idea Idea Big Grin Big Grin
Quote
#3
Thumbs Up 
Beste Papajani,

Allereerst een fijne tijd in Epiros, we kennen de streek, prachtig.
En natuurlijk goed te horen dat de Coraggio van Anek line aan de verwachting voldoet.
We vertrekken 11 mei met het zelfde schip naar Patras, vandaaruit verder naar Chios, om op 27 juni weer richting Venetie te keren.

Groet ostria.efxaristo
Quote
#4
fijn om te horen dat de reis goed is verlopen.
Veel plezier;)
Quote
#5
Hi Iakovos/ Ostria en Leo & An.

Alle bedankt voor de goede wensen als het gaat om ons verblijf in Perdika. Voorwat betreft Iakovos & Ostria, bedoelde ik er mee, met deck één, dat als je naar binnen rijd, je naar de onderste deck moest rijden, dat is dan deck één. Maar dat kan zijn, omdat ik in Igoumenitsa er af ging. Het kan zijn dat als je naar Patras gaat, je op de 2 deck geplaatst wordt. Deck 3 is voor het vracht verkeer en campers.

Ja Iakovos, wij gingen vroeger soms ook van Trieste, dat met Minoan Lines. We hebben overwogen, om ook vandaar te vertrekken, maar kregen te horen dat hij (de boot) via Ancona naar Igoumenitsa vaarden, dat zijn wat uurtjes meer.

Nog ff terug te komen op Osrtia, je moet, als je naar de receptie gaat, een vrij lange gang door, die ook nog eens smal is. Dan twee roltrappen op en je bent op deck 5. Als je er af gaat, geld het de zelfde gang, alleen de roltrap werk niet naar beneden !!. Er is geen zwembad maar wel een grote plaats, waar twee grote douchen staan. In totaal zijn het 6 verdiepingen.
De cabines zijn wat aan de krappe kant en als tip nog ff, je moet een klein verleng snoertje mee nemen, alwaar de stekker dunne pootjes moet hebben, dus geen geaarde stekker, maar zoiets als een stekker, van elektrisch scheren.

Ja, Leo en An, alles ging goed, als het om de reis gaat, wel erg koud(onderweg), maar daar kun je je tegen kleden.

Gr uit Perdika
Quote
#6
[Afbeelding: 2vt8wpi.jpg]

Hierbij een foto, van een verzakking in de Epirus t/w Karavostatie. Zoals eerder al vermeld, vanaf Perdika naar Parga en bij het kerkje Agios Nikolaos, bij het wildpark, is het in sommige gevallen zeer gevaarlijk.

[Afbeelding: fareaq.jpg]
Hierbij een foto, die laat zien, dat het plaatsje Parga, rondom deze tijd, april, wel erg op een dode stad lijkt.
Quote
#7
Ook op het strand nog geen beweging bij 19 graden:

Forummededeling: De links in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Quote
#8
Ha Ha, dat klopt Ger, dikke winterjassen zijn nog nodig, de wind is nog zeer dun, en ja, uit de wind en met het zonnentje in je gezicht voelt het best wel lekker aan.

Over het strand gesproken !
[Afbeelding: 2q9djtl.jpg]
[Afbeelding: zvbwd2.jpg]

Daar is nog genoeg plaats haha.

Gr: uit Perdika
Quote
#9
Wij zijn op 7 april met"de Forza", het zusterschip van de "Corragio" naar Igoumenitsa gevaren. En wij werden op autodeck -2 geplaatst.
Ook veel gedoe om op de milimeter tussen 2 auto's te parkeren.
Een harde klap van een van de bemanningsleden deed de buitenspiegel afbreken i.p.v. inklappen. Later schijnt hij verklaart te hebben dat hij de spiegel niet aangeraakt had!
Dan de eindeloze trappen van -2 naar deck 5 waar de receptie was.
Voor wat oudere mensen was dat een zware opgaaf. Halverwege stonden een paar mensen uit te hijgen. De roltrappen zijn alleen te gebruiken als je vanaf de klep naar boven gaat. En inderdaad, ze kunnen alleen maar naar boven, terug staan ze stil en mag je via de normale trap.
De receptie werkt ook traag, n.l. één persoon die de namen van het ticket in een groot boek schrijft. Het lijkt wel of we weer 25 jaar geleden terug zijn.
En dat terwijl bij de toegang tot de boot een scanner de barcode las en we direct door konden rijden.
Nou ja de chauffeur met de auto dan. De passagiers moesten vóór het toegangshek uitstappen en werden naar de terminal verwezen.
Daar moest, naar later bleek, iedereen door een heus detectiepoortje en de handbagage ging, net als op Schiphol door een kofferscanner!!!
Ook riemen moesten af, sierraden geld e.d. in een bakje en ook door de scanner. Op de vraag waarom die strenge controle werd gehouden werd gezegd "handgranaten en wapens"
Ik had mijn auto vol kunnen laden met van alles en nog wat en niemand controleerde de auto's/chauffeurs.
Enfin de reis verliep verder goed en gelukkig zitten we weer fijn in Griekenland Cool
Quote
#10
Hi Karel, ja het één en ander herken ik wel, zoals je schreef o.a over de plaatsing van de auto. Ja een heel gedoe was het, als het om het te bereiken naar de receptie.

Had dat al een beetje geschreven, o.a over het v/d auto naar boven en ja, dat is dan misschien wel te doen voor de jongeren, maar voor de 70 'gers is dat wel een heel gedoe.

Anders dan bij jullie, was het niet zo dat wij zo zwaar werden gecontroleerd, we werden keurig naar de cabine gebracht. Ja, dat doen ze veelal, het slaan op de auto, en ja, dat de spiegel er afgeslagen werd, is dan geen leuk iets.

Maar je bent te plaatsen en kun je wat genieten van het mooie weer, wat het zeker hier is in Perdika. Wij wensen jullie een fijn verblijf, waar je bent en hopelijk gaat het op de terug weg wat beter.

Moet nog ff natrekken welke boot we terug hebben, dacht op de tickets te hebben gelezen, de Kriti 2, maar bij de reservering kregen wij te horen dat we de Forza hadden. het is dan eind Juli, dus dat is nog ff.

Gr: uit Perdika Thesprotias
Quote
#11
Papajani en Karel, bedankt voor de info. We zullen zien hoe het gaat!
Traplopen kunnen we nog goed al zijn we niet meer piep.
Weten nu dat we goed moeten opletten.

Fijn verblijf daar zonnetje
Groet Ostria.
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.