Grieksegids nieuws     
Lente in de Epirus
#1
Een dagje Ioannina, bracht ons het gevoel dat de lente zich zeker heeft aangemeld. Onderweg er naar toe (Ioannina) bracht een paarse zee van bloemen zien. Dat is er rondom deze tijd altijd, maar steeds blijft het een mooi gezicht het te aanschouwen.

Veelal heeft het bezoek aan Ioannina een doel, daar enkele grote winkels te bezoeken en dat was dan ook de bedoeling van deze dag. Net als in Holland, heb je daar een ontbijt uurtje, bij Ikea, maar dat was tot 10.30.u. en wij waren er om 10.45.u. Dus dan maar op de koffie. Ja, het verbaast mij steeds dat het echt heel stil is in de grote winkels en denk dan soms wel eens, hoe kan dat allemaal blijven draaien. Er is meer personeel, dan klanten.

Na nog enkele winkels te hebben bezocht, werd er om 16.30.u. richting Perdika gereden. Ja, en dan kan het wel eens zo zijn, dat de lente ook zijn andere kant laat zien. Onderweg na 15 km van Ioannina vandaan, hagelde het zo hard, net zoals soms in Holland, met grote hagel stenen. En dat duurde een 15 min, daarna ging het over in een hevige regenbui.

Eén zwaluw geeft nog geen zomer, is het gezegde, en hier bleek dan wel, dat de lente aan temperatuur best aangenaam is, maar het ook zich laat zien v/d andere kant. Klagen doen we niet, ook al ziet het de komende week er wat anders uit qua weer, maar het houd je bezig.
Quote
#2
Jaren gelden waren we een keer in de meivakantie in Parga. Zooo mooi, de natuur! We kwamen er anders altijd in de zomer, dus wisten niet wat we zagen!
Volgend jaar hopen we, voor de 10e keer naar Parga te gaan. En dan weer in mei.
Quote
#3
Ja Margo, mei is een zeer mooie maand dat zeker. Geniet er van zolang het kan. En ja, veelal zijn de vakantie's in de maanden juni/juli en augustus bedoeld voor de vele zon aanbidders, maar weet dat er ook een groot deel is, die voor de mooie natuur komen en waar je maar ook bent in Greece, alles heeft zijn schoonheden, maar vooral (vind ik) de Epirus.

Gr: uit Perdika
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.