lichtpuntje griekenland
#1
het totaal aantal toeristen dat naar Griekenland op vakantie gaat dit
jaar stevent af op een record van meer dan 17 miljoen.
de eerste cijfers laten een gezonde groei zien van het aantal boekingen wereldwijd vanaf juni.
de totale omzet in de toeristische sector in Griekenland wordt dit jaar geschat op 12 miljard euro.
het oude record is van 2008 toen een omzet van 11,7 miljard euro werd gehaald.

in totaal kan deze toename in zowel omzet als aantal toeristen zorgen voor 50.000 extra banen in Griekenland.
het toerisme is in Griekenland een van de belangrijkste inkomstenbronnen.

Griekenland.net nieuwsbericht 18-04-2013
Quote
#2
Het is alleen erg Jammer dat de toename bijna geheel komt door de All in vakanties.
Door deze vorm van vakanties die vaak in hotels plaats vinden die in buitenlandse handen zijn is er ook erg weinig toename van de werkgelegenheid.
Voorbeeld:
Sinds 2008 in Analipsi schitterend groot hotel direct aan de kust.
Totaal aantal bedden ruim 1500.
Vorm all in, dit hotel is in Britse handen (CALDERA GROUP) en het personeel komt voor 90 procent uit Engeland omdat ze alles in eigen hand houden.
En dit voorbeeld staat helaas niet op zich zelf.
Dus ik trek in twijfel of er 50000 banen voor de Grieken geschapen worden.
Het all in vakantie vieren neemt een steeds grotere vlucht en is de doodsteek voor vele lokale kleinere ondernemers.
Quote
#3
Cornelius, hoe weet jij dat de toename bijna geheel komt door All in vakanties? Zijn daar cijfers van?
Op de toeristische eilanden heb je misschien al wel veel All in, maar op de minder toeristische eilanden bestaat dit fenomeen gelukkig nog niet. Als daar het toerisme ook in de lift zit, levert dit wel degelijk banen op.
Quote
#4
Cornelius, dit geld alleen voor de toeristische eilanden,
en hopelijk blijven de minder bekende eilanden dit soort
resorts bespaard !
Quote
#5
Ook resorts hebben een spin-off naar de regio. Te denken valt aan werkgelegenheid, onderhoud, inkoop voedsel etc. Het moet mij van het hart dat er steeds maar min of meer zielig gedaan wordt over de "kleine ondernemer"Als hij iets niet is dan is het wel ondernemer. (uitzonderingen natuurlijk daargelaten) Ik zie nog steeds dat er gebouwd wordt, vervolgens zet men er een stoel naast, neemt plaats en wacht op klanten. Websites zijn vaak de oubolligheid ten top, mails worden veel te laat beantwoord etc..
Persoonlijk ben ik niet gek van resorts, maar er is zeker een markt voor.
Quote
#6
Ben het met Chris eens. Tijden veranderen en als ondernemer (en niet alleen in Griekenland) zullen meer moeten doen om klanten te trekken en vekoop te stimuleren. Social media is o.a. wat men nu moet gaan gebruiken om je product te verkopen, restaurant, hotel maakt niet uit. Overigens was ik afgelopen jaar in juni verbaasd hoeveel all-inn (te herkennen aan de polsbandjes) vakantiegangers ik ben tegen gekomen op (Zuid)Kreta. Ook veel Russen trokken er op uit en kochten meer toeristische prullaria dan ik dat doe. Bij Prevelli kwamen ze aan met taxi's, prive rondrit over het eiland. Arkadi met bussen vol. En zelfs bij Festos zag ik meer bezoekers met all-inn bandjes dan andere geinteresserden. Lunch of terrasje doen ze ook. Dus de conclusie dat ze geen geld uitgeven gaat denk ik niet helemaal op.
greece67's signature zwaaivlag
LIVE YOUR LIFE! YOU ONLY HAVE ONE!

Quote
#7
Ieder nadeel hep ze voordeel, zei Johan Cruijff al. Dat merk ik in Griekenland aan het feit dat men in de toeristische branche niet meer denkt dat alles vanzelf komt maar dat ze hun klanten echt zullen moeten binden. En de Grieken die ik ken werken keihard om dat waar te maken.
Dus laten we deze positieve gedachte vasthouden in de moeilijke tijden.
Quote
#8
Helaas is dit lichtpuntje niet meer dan een hoopvolle verwachting die de heer Apostolos Laikos in I Kathimerini deed begin dit jaar. De secretaris generaal voor toerisme hoopte op een groei van het aantal toeristen met 15 tot 20%. En verwachtte daarmee dit bezoekers aantal te realiseren. Met de bijbehorende omzet. Helaas loopt ook dit jaar de verwachtingen voor het aantal Duitse bezoekers verder terug. Begin dit jaar wss mog slechts 0.8% van de Duitsers van plan om Griekenland als vakantienestemming te kiezen. Overigens bleek 2012 een goed jaar voor de cruisesector. Betreffend bericht is slechts gebasseerd op verwachtingen en helaas niet op realiteit, of dit is door mij in de twee Griekse kranten die ik raadpleeg over het hoofd gezien? In dat geval is het merkwaardig dat de verwachtingscijfers die van het werkelijk aantal boekingen en omzet overeenkomen. Laat ons echter hopen dat deze sector, waarvan 1 op 5 Grieken afhankelijk is, inderdaad deze mooie cijfers kan realiseren.
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.