30 april Kathavothra
#1
Kathavoltra, 30 april 2013.

Vandaag Koninginnedag , dit werd ook in Kathavoltra gevierd en hoe. Via wat e-mail verkeer werd er een oproep tot stand gebracht, om zoveel mogelijk de, in de Epirus wonende Hollanders bij elkaar te krijgen. Jammer dat er enkele niet konden komen, maar voor die geen die er wel waren werd het een leuke ontmoeting die door Judith & Jan en Maria georganiseerd werd,

Ruim van te voren kon je al zien waar het was, want de Hollandse vlag en de Griekse vlag wapperde aan de gevel van waar de ontmoeting plaatsvond.

We werden verast, door enkele bezoekers die oranje tompoezen hadden meegenomen en de oranje bitter alsmede Kumquat

De troonwisseling kon beginnen en alle zaten voor het scherm, om zoveel mogelijk te zien hoe dat na 33 jaar weer eens een troonwisseling wordt bewerkstelt. Het was ff rumoerig, want ook enkele Grieken waren daar om een borreltje te drinken, maar op een gegeven moment was het doodstil en zat iedere aandachtig te kijken naar alles wat zich afspeelde in Amsterdam.

Bij het Wilhelmus lied, gingen enkele van ons staan en zongen het Wilhelmus in volle borst mee. Ja dat doet je wel wat, wat zo ontspannend begon, met name, dat we het één en ander te vertellen hadden met elkaar, was het ff later een waar gezicht, dat wij Hollander, wel koele kikkers zijn, want met de beelden op het scherm zag ik enkele een traantje weg pinken.

Het was een geslaagde dag, met vele medewerking van de gastheer die best wel even genoemd mag worden, want ook hij zag ik regelmatig kijken naar de beelden en naar ons, hoe wij reageerde.

Dank voor het comité, Judith jan & Maria, en mede door jullie brachten jullie ons weer eens bij elkaar.

Gr Cornelios
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.