Kalimera pedia
#1
Kalimera,
Ik ben Alex 45 uit Gent. Mijn vader is Griek, moeder Belgische.
Mijn vrouw is Nederlandse uit Amsterdam en heb 2 dochtertjes;
Axelle 4 en Athina 2. Ben opgegroeid Greek Style imaar..... vader heeft nooit grieks willen praten thuis. De voertaal was Engels-Frans en daarna met school Nederlands. Daar vader een bedrijf had met export naar Griekenland van antalaktika heb ik veel te maken had met Grieken. Altijd hetzelfde liedje opnieuw moeten horen; je bent Griek, je bent Belg. Toen ik 12 was liet moeder de schoolboeken uit Griekenland komen; o ilios lambis en o aetos petai waren mijn eerste officiele woorden. ( het vloeken had ik al eerder on de knie Blush) Was m'n vader helemaal niet blij mee. Jaarlijks waren we 2 maand in Griekenland. Intussen is mijn moeder helaas veel te vroeg gestorven en heeft mijn vader alles verkocht in Belgie en woont nu per jaar 4 maand in Antwerpen en 8 maand in Porto Cheli. Iemand er al geweest? Ik was de laatste 4 jaar niet meer in Ellada door de geboortes van de kids. Heb er ook bijna als geen familie meer. Mijn oorsprong is op Kriti. Vrouw is gek op Griekenland, de natuur, de geuren, de kritikatsis en natuurlijk het eten. Mijn choriatiki salata, tyropita, bamies, fasoladas en natuurlijk halva en touloumbes etc maken wij heel vaak. Dat was het een beetje, Oriste!
Quote
#2
Alekaki welkom op dit gezellige forum
ger64's signature groeten Petra en ger
lovegreece  
Quote
#3
Welkom! En ja, ik ken Porto Cheli van vorige bezoekjes aan Argolida. Toevallig wilde ik er vanmiddag heen, maar er is een enorm onweer losgebarsten hier. Ik zit momenteel in Epidavros, dus relatief dichtbij Porto Cheli. Leuk plaatsje. Ik vind Ermioni ook erg leuk en Koilada (kleiner, niet zo bekend). Mooie regio! Je hebt alle redenen om je vader hier op te zoeken denk ik;)
Quote
#4
Alekaki Welkom
Veel plezier op dit leuke forum
Quote
#5
welkom hier Alex!
Quote
#6
Welkom Alex!
Quote
#7
Καλώς Ήρθατε !
Imogen's signature ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ,ΜΙΛΑΕΙ ΛΙΓΟ!!!! greekfilm
Quote
#8
Welkom Alekaki! Het vloeken had je al snel onder de knie ? Lijkt me wel wat om hier een aparte draad voor op te zetten denk ik dan. Je zou best kunnen helpen. Die dingen leer je niet echt in de Griekse les. Wel Ger ? Ade re gamisou palio malaka, giati oxi; :)
Quote
#9
Siga re...
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.