28 July 2013, 11:04
Met een knipoog naar de vorige topic over de hotels en restaurants, zou ik toch als advies willen geven om zoveel mogelijk samen te werken met andere partijen. Ik weet dat Grieken daar vaak heel argwanend tegenover staan, want ja wie garandeert mij dat die ander er niet met mijn handel vandoor gaat, maar toch.....
Toen wij 6 jaar geleden startten met ons bedrijf en een tiental wijnproducenten in Noord-Griekenland selecteerden waarvan we de wijnen zouden gaan verkopen in Nederland, stelden we voor om zoveel mogelijk samen te werken om kosten, kennis en netwerk te delen. Daar werd in het begin erg sceptisch op gereageerd, maar inmiddels lukt het toch heel aardig. Gezamenlijke reclamecampagnes, wijnreizen, hotels, diners, presentaties in Nederland, de argwaan is inmiddels weg, nu men weet dat het ons er niet aan gelegen is om de ene partij boven de andere te bevoordelen.
De wijnproducenten op hun beurt werken weer samen met hotels en restaurants in de regio waar ze hun (internationale) gasten stallen en laten eten.
En het werkt echt. Hotels zoals Kontosoros in Xino Nero bij Florina, Jennifer in Taxiarches (Drama) draaien gewoon goed, ook nu.
Mvg
Martin
Toen wij 6 jaar geleden startten met ons bedrijf en een tiental wijnproducenten in Noord-Griekenland selecteerden waarvan we de wijnen zouden gaan verkopen in Nederland, stelden we voor om zoveel mogelijk samen te werken om kosten, kennis en netwerk te delen. Daar werd in het begin erg sceptisch op gereageerd, maar inmiddels lukt het toch heel aardig. Gezamenlijke reclamecampagnes, wijnreizen, hotels, diners, presentaties in Nederland, de argwaan is inmiddels weg, nu men weet dat het ons er niet aan gelegen is om de ene partij boven de andere te bevoordelen.
De wijnproducenten op hun beurt werken weer samen met hotels en restaurants in de regio waar ze hun (internationale) gasten stallen en laten eten.
En het werkt echt. Hotels zoals Kontosoros in Xino Nero bij Florina, Jennifer in Taxiarches (Drama) draaien gewoon goed, ook nu.
Mvg
Martin