(Zure) sinaasappelrecepten gezocht!
#1
Ik heb een aantal bomen met ναράνχα (zure sinaasappel), wie weet er nog lekkere recepten? Wat kan ik allemaal maken met deze zure sinaasappel? Bijv. recepten voor likeur of iets anders?
Quote
#2
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Jef Dockx's signature " Εγώ... σαλεύω, ή το νησι... ταξιδεύει; "
                                                      ( Κ. Ι. ΣΕΡΒΑΝΤΩΝΑΚΗ )

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Quote
#3
Wat een leuke vraag :)
Hier een site met allerlei gerechten waar sinaasappels in verwerkt zijn ...
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Dit is ook een heerlijk recept ,, forel met sinaasappel uit de oven ,, en ook lekker makkelijk om te maken!
Deze maken wij regelmatig... vooral in de zomer.


[Afbeelding: 23uvhvq.jpg]
Quote
#4
Heel erg bedankt voor de reacties! Hier ga ik zeker wat mee doen, mijn bomen hangen vol, genoeg te doen dus.
Stiekum hoop ik ook dat iemand mij een recept(en) kan geven over likeur.
Iemand het wel eens gemaakt? Ik weet dat ze op internet te vinden zijn maar vind het leuk om eigen ervaringen te lezen en ze dan ook te maken.
Quote
#5
Ik gebruik de neranges altijd om smaak te geven aan olijven bij het inmaken.
Quote
#6
Bedankt voor de tip Limonia!
Ik heb vandaag 2 liter likeur gemaakt, heb een recept op internet gevonden en er een eigen draai aan gegeven, nu 2 maanden wachten....ben benieuwd!
Als ik het niet vergeet zal ik het laten weten!
Quote
#7
Sophia,misschien een rare vraag van echt een leek:boom vol zure sinaasappelen?
Waarschijnlijk zijn deze sinaasappelen al klaar nu in januari?

Ik ben altijd in mei en september op Samos,bestel elke dag na de Frappe een glas verse sinaasappelsap maar omdat ik ze dan zo zoet vindt mixen ze er voor mij 1 citroen door heerlijk,de Grieken om mij heen snappen er niets van dat ik het zo drink.
Vers van de boom eet ik ze wel zo maar 2 of 3 in een glas is mij echt te zoet.waarschijnlijk van de zon.
Groetjes Margaritha
Margaritha's signature sirtakisirtaki
Quote
#8
Wacht ook nog met spanning op goede recepten. Heb zelf 2 gewone sinaasappelbomen en zeven naranga's. De laatste vruchten worden vooral gebruikt in mierzoete ingemaakte vorm als hapje of topping op de yoghurt. En aangezien ik geen suiker eet Sad. Wat we wel doen is dat we een voorraad schillen (zonder het wit aan de binnenkant) in de zon drogen. Een paar stukjes toevoegen aan de spetsofai als die staat te pruttelen: heerlijk!
Quote
#9
@Jan Milna: heb ik ook eens aan zitten denken. Is het niet moeilijk om al het wit er af te schillen en dan zonder al het sap eruit te knijpen er plakjes van te maken? Of zijn die naranjas zo klein dat je ze in zijn geheel droogt?
En heb je dat ook wel eens met citroenen geprobeerd? Onze buren hebben veel citroenen maar zij komen pas in mei dus ik maak er veel van in uit hun tuin (ook voor henzelf hoor). Al twee jaar citroenen in het zout (Marokkaans recept) maar ik wil nu eens wat anders
Quote
#10
(28 January 2014, 15:05)Margaritha schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Sophia,misschien een rare vraag van echt een leek:boom vol zure sinaasappelen?

Margaritha, volgens mij is het deze sinaasappel:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.





Onze andere bomen hebben wel "gewone" sinaasappelen waar we heerlijk zoete sap van persen.

@ ElsR, Ik denk dat Jan Milina bedoeld dat hij de schil raspt en het wit onder de schil laat zitten en dan plakjes snijden, zo doen wij het ook ;)

Margaritha ik ben even verder gaan speuren voor je voor deze νεραντζιές en kwam hier terecht, je kan de pagina ook vertalen als je wilt:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Quote
#11
De Naranga's zo dun mogelijk schillen. Dan de schillen in de zon drogen. Na het drogen kan het wit makkelijk verwijderd worden met een aardappelschilmesje.
Quote
#12
Oh @Jan Milna je droogt de schillen .... Ik dacht de vruchten. Smile ook een goede tip ......
Quote
#13
Sophia bedankt voor je speurwerk,ben nu helemaal op de hoogte,weer wat wijzer geworden:zure sinaasappelen, grappig.
Ik print jouw duidelijke bijlage in het Grieks uit en ga daar in mei a.s. aan mijn Griekse vrienden die bijna allemaal tuinderijen hebben vragen of ze deze speciale boom ook op Samos hebben.
Groetjes Margaritha
Margaritha's signature sirtakisirtaki
Quote
#14
(29 January 2014, 20:42)Margaritha schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Sophia bedankt voor je speurwerk,ben nu helemaal op de hoogte,weer wat wijzer geworden:zure sinaasappelen, grappig.
Ik print jouw duidelijke bijlage in het Grieks uit en ga daar in mei a.s. aan mijn Griekse vrienden die bijna allemaal tuinderijen hebben vragen of ze deze speciale boom ook op Samos hebben.
Groetjes Margaritha

Volgens mij vind je ze overal wel in Griekenland, soms zelfs straten vol met bomen vol met deze νεραντζιές ;)
Quote
#15
Hier is mijn recept : Marmelade met whisky

Sinaasappls persen tot1500ml
+ 1500ml water
+schilletjes dun geschild

1uur koken
Suiker erbij : 2kg suiker + 1zakje bruine suiker
Na1,5 uur 4,5 pakjes geleisuiker


300ml. Whisky erbij doen (langzaam, anders vliegt het uit de pan. )

In uitgekookte potjes doen. Paar dagen wachten en smullen maar.
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.