Siros/Syros
#1
Kleine anekdote dat nu op dit ogenblik plaats vind.

Op Syros blijkt er een goed draaiend shipyard te zijn. Toch blijft de Griekse mentaliteit hen parten spelen.
Wat is er gebeurt?
Een schip dat hoognodige herstelling zou moeten krijgen had in eerste instantie kans om aldaar te kunnen hersteld worden.
Onderhandeling met de shipyard werden daarom dan ook al een tijdje vooropgesteld. Zoals het in de business wereld gaat werden ook andere mogelijkheden onderzocht en zijn shipyards in Turkije een goed alternatief.
Doch het hoofd van de technische staf (die een meer dan groot hart heeft voor alles wat met Griekenland te maken heeft) had de voorkeur om het schip in Syros te laten binnenkomen rond 10 februari e.k.

Na verschillende dagen van onderhandelen over de kostprijs (+/- $ 750.000) vroeg de technische staf aan de shipyard om een eindbedrag te bepalen voor de werken. Helaas, 3 x helaas, de scheepseigenaar en het technisch departement zitten noch steeds te wachten op een e-mail van de shipyard. Het steeds maar uitstellen van de eindbepalingen over het te betalen bedrag & wat hiervoor moet gedaan worden, het niet beantwoorden van mails, heeft de scheepseigenaar laten uitwijken naar Tuzla in Turkije. Daar zitten 3 scheepswerven met open armen te wachten op de komst van het schip.
Op één dag werd er tientallen keren heen & weer gemaild over uit te voeren werken & hun kosten hiervan. De finale email van één van de werven heeft het schip ondertussen koers laten doen zetten richting Turkije.

Ik stel mij toch een beetje vragen bij de onderhandelingsmentaliteit van onze Griekse zakenmensen en ben dan ook teleur gesteld dat een Grieks scheepswerf dit contract niet heeft binnengehaald. Het is niet dat ze geen kansen krijgen! Sad
Quote


Lijst met mogelijk verwante discussies
Discussie Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Syros metaxa 3 1.639 14 November 2022, 19:58
Laatste bericht: Patrick
  Kattenopvang Syros metaxa 0 2.782 13 August 2018, 08:10
Laatste bericht: metaxa

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)