Geen HD ontvanger, canaal digitaal zenders verdwijnen!
#1
Star 
Weet iemand welke HD ontvanger je in Griekenland kan kopen zodat wij weer onze kanaal digitaal zenders kunnen ontvangen? Die in de webshop zijn ontzettend duur! en opsturen is gedoe, wij wonen permanent in griekenland maar missen steeds meer zenders...
Quote
#2
Opsturen gaat goed als je het aangetekend laat doen. Ik heb er net een besteld hier in Zuid-Limburg (HD) 135 euro excl. opsturen. Google eens P + R Electronics en Wildschut (zo heet de man)
Zit in Maastricht maar hij stuurt het ook voor je op.
Quote
#3
Helemaal correct 'Barpoes'; de Nederlandse en Vlaamse zenders zullen op termijn van de Astra-1 naar de Astra-3 verhuizen, alwaar ze enkel met een DVB-S2 (HD)-ontvanger te bekijken zijn. De eerste verhuizingen zijn inmiddels afgerond cq op dit moment aan de gang.

Er zijn enkele mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een Canal Digitaal gecertificeerde HD-ontvanger die je uiteraard in Nederland moet kopen. Die zou je eventueel kunnen laten opsturen (zie topic van ElsR hierboven) danwel mee laten nemen door een familielid/kennis.

Ik weet niet op je momenteel je kaart direct in je receiver stopt of dat je een Common Interface (CI-module) gebruikt. Als je die inderdaad gebruikt zou je in Griekenland een (HD)-receiver met een CI-slot kunnen kopen om je module inclusief kaart daar in te stoppen. Gebruik je alleen een kaart dan kan je bij Canal Digitaal (of een dealer daarvan) een CI-module kopen die je dan laat opsturen.
In Nederland zijn talloze receivers te koop die rechtstreeks (dus zonder CI-module) werken. Google eens op de merken/types. Als er bij jou in de buurt een satellietshop aanwezig is (Preveza misschien?) zou je bij hem eens kunnen informeren of hij een dergelijk merk/type ook verkoopt.

Ps: Hou er ook rekening mee dat jouw schotel op de Astra-3 (23.5° oost) uitgericht dient te staan om de zenders na de 'verhuizing' te kunnen ontvangen; ik ga er van uit dat deze nu nog op de Astra-1 (19.2° oost) staat.
Quote
#4
Beste Barpoes,

In Griekenland heb ik een Edision Argus Mini gekocht, die heeft twee slots voor het plaatsen van kaarten. Voor deze ontvanger hoef je geen aparte CI-module te kopen maar kun je eenvoudig software van internet halen die de kaart van CD leest. Het laden van de software gaat eenvoudig met een USB stick.
Importeur zit in Thesaloniki en bied goede service.

De ontvanger doet goed zijn werk en door het uitwisselen van de software kun je het aan je eigen wensen aanpassen.

Succes met de aankoop en voor vragen kun je een PB sturen.

Kali Mera,

Dick
Quote
#5
In GR is de Dreambox DM800 HD SE Satellite Receiver allom gekend, een clone van de echte Dreambox. Doet wat ie moet doen voor een kleinere prijs. Wink
Jef Dockx's signature " Εγώ... σαλεύω, ή το νησι... ταξιδεύει; "
                                                      ( Κ. Ι. ΣΕΡΒΑΝΤΩΝΑΚΗ )

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Quote


Lijst met mogelijk verwante discussies
Discussie Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Vlaamse TV-zenders alleen nog HD van Canal Digitaal ElsR 2 3.484 26 April 2013, 20:00
Laatste bericht: ElsR
  Geen RTL zenders op Kreta gerard en ria 13 13.952 23 May 2011, 16:12
Laatste bericht: Ger

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.