national marine park Alonissos
#1
Wie heeft dit zee park bezocht, zijn er excursies aanbevelenswaardig? Hoe te boeken? ( waarschijnlijk wel ter plaatse, maar ja, we bereiden ons voor hè...). Ervaringen zijn van harte welkom.
Quote
#2
Wij hebben begin juni een excursie vanuit Alonissos gemaakt met captain Pakis (zou de enige Engels sprekende gids zijn). Hij kan schitterend vertellen, weet heel veel. De boottrip ernaartoe krijg je de kans de kustlijn van een andere kant te zien. Van het national marine park hadden wij ons veel meer voorgesteld, het is niet meer dan een verhaal over het national marine park (wel zeer interessant verhaal), verwacht er geen dolfijnen of robben te zien. 'n stop bij het eilandje waar 1 monnik woont, was een aardige onderbreking van deze excursie. En natuurlijk onderweg af en toe een frisse duik in de zee.
Mocht U meer info over Alonissos willen, kunt U mij altijd vragen, wij waren er 3 weken.
Quote
#3
Onze ervaring is te vergelijken met die van Lumix. Zijn ook nog met een glasbodemboot aan het varen geweest en dat viel best tegen. Lachertje was wel dat onze jongste zoon zwaaiend onder de boot door zwom. Dit gedaan vanaf Skopelos.
Quote
#4
Toevallig heb ik deze week een artikel online gezet waarvan onderstaande een onderdeel is:

The National Marine Park of Alonissos Northern Sporades:In het noordwesten van de Egeïsche zee bevinden zich de eilanden behorende tot de archipel van de Noordelijke Sporaden. Alosissos, deel uitmakend van deze eilandengroep is een waar paradijs voor wandelaars en rustzoekers. Het eiland maakt deel uit van The National Marine Park of Alonissos Northern Sporades, waartoe nog 6 andere eilandjes behoren waaronder Peristera en Kyra Panagia. Het marinepark is het grootste in Europa: ruim 2.260 km2, maar kent echter ook een lange ontstaans geschiedenis. De eerste plannen dateren uit de jaren zeventig van de vorige eeuw. Pas sinds 1992 wordt dit gedeelte van de Egeïsche zee per presidentieel decreet wettelijk beschermd.

De bescherming geldt alle in het gebied voorkomende planten en dieren: zowel op land als in zee. Met name de beschermde Monachus Monachus: de Monnikskap rob. Dit zeezoogdier kwam vroeger veel voor in het middelandsezee gebied, vandaag de dag is de populatie echter drastisch afgenomen. Men vermoedt dat er nog slechts tussen de vier- en vijfhonderd dieren zijn. Tweederde van de populatie leeft in Griekse wateren. Professor Stefanos Paraskevopoulos van de Universiteit van Thessaloniki staat aan het hoofd van de uit elf medewerkers bestaande organisatie die kantoor houdt in Patitiri, Alonissos. Mocht u met een vaartuig het beschermde gebied willen bezoeken, dan moet u op dit kantoor uw vergunning aanvragen. Bezoekers aan het gebied wordt verzocht gewonde of dode dieren alsook vervuiling direct te melden bij de havenpolitie. Naast toezicht op de handhaving van de strenge regelgeving die in het gebied geldt, verricht de organisatie ook onderzoek en geeft voorlichting aan het publiek.

Publicatie met toestemming Griekse Vereniging Eindhoven.
Quote


Lijst met mogelijk verwante discussies
Discussie Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Alonissos lumix 7 8.175 21 May 2014, 00:12
Laatste bericht: corrys
  Na Kythira naar Alonissos, aanrader??? lumix 19 15.591 08 February 2014, 21:33
Laatste bericht: marietta

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)