Noodweer Ionische eilanden
#1
Ik zie net op de Griekse TV dat het nogal tekeer gaat in het noordwesten van Griekenland.

[Afbeelding: n5h1er.jpg]

Zijn er nog Oríste-leden in de buurt?
Quote
#2
Ja Ger, helaas wel :)
Het is inderdaad niet het beste weer: Vanaf zaterdagavond heeft het bijna aan één stuk door geregend en tot nu toe is er 120 mm regen gevallen (d.w.z. op ons stekkie)
Vanmorgen in de stad waren overal riviertjes te zien en je moest goed oppassen met lopen.
De 2 paraplu verkopers op San Roccoplein deden trouwens gouden zaken!
Het vliegveld is vanmorgen enige tijd gesloten geweest en er zijn een paar vluchten gecanceld.
Kennissen werden in Thessaloníki afgezet en met bussen naar de ferry in Igoumenitsa gereden en vervolgens keurig naar de luchthaven op Corfu gebracht.
Nog steeds (15.00 uur) heeft het vliegverkeer last bij het landen; veel water op de landingsbaan en sterke zijwind met windstoten. Op flightradar24 zie je ze rondjes draaien ten westen van Corfu.
De wegen rond de luchthaven stonden vanmorgen onder water; leek wel raften met de auto :)
Dit weer houdt zeker tot morgenochtend aan, daarna moet het beter worden en vanaf woensdag weer zon!!!
Daar houden we ons dan maar aan vast.
Quote
#3
Jazeker! Wij zijn er op het moment. Het weekend in Lechovo geweest ten noordoosten van Kastoria. Koud met regen. Vandaag naar Ioannina gereden, werkelijk noodweer. Het kwam met bakken naar beneden. We waren blij dat we heelhuids aankwamen. In Ioannina knetterend onweer. Vanaf woensdag weer beter, dus morgen van onder de paraplu Ioannina bekijken Smile (Daarna gaan we naar Zagora en Meteora en dan weer naar huis op Samos)
Quote
#4
Els, 

Als het toch slecht weer is,  rij ff door naar Rapsani.  Daar zit wijnhuis Dougos. Thanos en zijn zus Louisa maken er prachtige wijnen. Wij werken graag met hun samen.  Zeg maar dat je via mij komt, dan komt het goed! 

Mvg
Martin
Quote
#5
Ja Ger niet zo'n best weer hier op dit moment maar echt noodweer hebben we hier niet gehad. Zondag en maandag veel regen gehad en op dit moment helemaal bewolkt maar droog. Was gisteren zowat de hele dag in Igoumenitsa,wel veel regen met onweer maar geen noodweer. Ook hier in Katavothra veel regen.
Quote
#6
Ben sinds gisteravond weer thuis na 10 dagen Corfu. Prachtig weer, maar inderdaad zondag onafgebroken geregend en maandagmorgen bij vertrek nog steeds. Maar mocht de pret niet drukken, het was weer heerlijk in Daphnila Bay en om iedereen daar weer te zien. Lange winter voor de boeg, maar ik kijk alweer uit naar volgend jaar mei!  Tongue
Quote
#7
Hier in Parga zondag veel regen en tegen de avond droog.
Maandag de hele dag regen, het kwam met bakken naar beneden.
De straat leek wel een rivier, gelukkig tegen de avond droog.
Wel weerlichte het constant boven zee en in de nacht weer regen en onweer.
Vandaag begon met lichte regen dat nu weer overgaat in zware regen.

Co
Quote
#8
Vanuit Lefkada: zaterdag nog de hele dag fantastisch zomerweer, zondag veel regen en onweer, maandagochtend droog met af en toe zon, in de middag weer regen, ditmaal zware regenval, met onweer tot in de avond. In Nidri zijn gisteren de straten ondergelopen en de rivier is buiten haar oevers getreden. Op de weg richting Vasiliki is een deel van een berg omlaag gekomen (geen ongelukken). Vandaag weer een stuk rustiger weer, droog met af en toe een bui. Maar dit alles is niet uitzonderlijk ........ en eigenlijk wel binnen het normale wat in de periode, zo na de zomer, wel jaarlijks een keer gebeurt, de ene keer wat vroeger in het seizoen dan de andere keer. Morgen weer volop zomer (of griekse lente net hoe je het wilt noemen) en de vooruitzichten voor de komende 2 weken zien er ook goed uit!
Quote
#9
En vanmiddag tussen 12.00 en 13.30 noodweer op Corfu.
Het leek wel of we in een rondvaartboot van Amsterdam zaten toen we van de stad wegreden.
In een half uur tijd 65 mm regen gevallen, het bijbehorende onweer stelde niet veel voor.
Ook nu weer enige tijd het vliegveld gesloten.
Maar rond 14.30 klaarde het op en de rest van de middag heerlijk in het zonnetje gezeten!
We komen al 37 jaar in Griekenland, maar zoiets hadden we nog nooit meegemaakt. (maar alles moet je één keer meemaken) Big Grin
Quote
#10
Oei wst ben ik blij dat ik aan de goede kant op Lesvos zit. Mooiste weer van de wereld de laatste dagen en ook verwachting voor verdere week.
Sterkte voor voor de mensen daar .
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.