nieuwe website Zagoria
#1
Sinds het voorjaar van 2014 is er een nieuwe organisatie actief om de Zagori te promoten: Z.E.N.: Zagori Exellence Network: 
Forummededeling: De links in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
./en


Deze organisatie heeft zich tot doel gesteld de gehele regio te promoten in de hoop dat het voor zowel aangesloten als niet aangesloten leden voordeel oplevert Het promoten van de eigen accommodatie, restaurant, activiteitenburo o.i.d. is een kostbare aangelegenheid en voor vele ondernemers niet te betalen. Door de krachten te bundelen hoopt men deze prachtige streek bij meer buitenlanders onder de aandacht te brengen. Een van de initiatieven is het plaatsen van een telefooncel op de hellingen van de halverwege de Vikos kloof zodat wandelaars zich er een stukje veiliger voelen. Ook het gemis van geldautomaten en het ontbreken van internationale vluchten op de luchthaven van Ioaninna is hen een doorn in het oog. Het binnenlands toerisme is volledig ingestort: van alle overnachtingen in de Zagori is nog slechts 15% Grieks.

bron: Ekatimerini

column: 
Forummededeling: De links in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Quote
#2
Wij waren er kortgeleden. Een bijzonder gebied, anders dan de rest van Griekenland. De VVV is erg actief daar. In het bezoekerscentrum in Anggeli of zoiets werden wij uitgebreid te woord gestaan in het Engels door een zeer vriendelijke mevrouw. Voorzien van een stapel foldertjes zijn we doorgereden naar ons hotel in Monodendri, waar we een kamer helemaal in prachtige antieke stijl hadden - wel met supermoderne douche. En niet eens duur. Smile
Quote
#3
Mooi initiatief! Het toerisme is inderdaad wel iets wat ze kunnen gebruiken in deze streek. Wij komen al voor heel veel jaren in dit gebied en promoten ook daar waar kan deze mooie en unieke plek in Griekenland. Ik heb daarom ook al vele jaren een website en een boekje over Zagoria om het gebied ook hier in Nederland onder de aandacht te brengen. Vaak hoor je van mensen die er voor het eerst komen dat ze er van op kijken dat er door de touroperators zo weinig aandacht aan het gebied wordt besteed, ondanks dat het zo mooi is en er genoeg, zelfs meer dan genoeg, accomodatie te vinden is. Dus helemaal goed deze website, maar een telefooncel in de Vikoskloof....... Confused ? Enige jaren geleden wandelde ik deze route en in bijna de gehele kloof heb je bereik met je mobiele telefoon.
@ ElsR: het bezoekerscentrum wat jij beschrijft ligt nabij het dorpje Asprangeli en wordt ondersteund door het WWF. Inderdaad een bezoekje waard!
Angeliki's signature Χαιρετισμους! 
Forummededeling: De links in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
  gremo
Quote
#4
Wij hebben overnacht in hotel Elati in Elatie.Wat zo leuk was, als we 's avonds buiten konden eten dan zag je mijlenverweg en her en der dorpjes flonkeren. Monodendri lag 10 km verderop, maar de lucht is daar zo helder in de nacht. Ook de sterren zijn daar mooi,omdat erweinig licht vervuiling was. Het hotel was al heel lang in de famile en iedere kamer was anders ingericht met open haard. Grandioos. Het hele Pindos gebergte heeft naast z'n nare verleden (burgeroorlog ) een prachtige natuur en vriendelijke mensen. Ga maar eens in Kipi op het bankje zitten waar de oude mannen zitten. Eentje had in Rotterdam in de haven gewerkt en vroeg ons het hemd van het lijf. Gezellig!
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.