Winter in Zagoria
#1
Zo rond de feestdagen duiken wij altijd in de reisgidsen en gaan op zoek naar onze volgende bestemming voor het voorjaar. Altijd erg leuk om te doen en de voorpret begint dan al! Meestal komen dan ook weer de vele foto's/fotoboeken voor de dag en halen we herinneringen op van eerdere vakanties. Een heerlijke tijd! Maar ook de winter is een erg leuke tijd om naar Griekenland te gaan. Griekenland is niet echt een land om te overwinteren (voor wat betreft de temperaturen), maar wel erg leuk om eens te beleven in een andere periode dan het voorjaar/zomer of najaar. Een paar jaar geleden zijn wij met de Kerst naar de Ζαγοροχορια (Zagoria) geweest. Een belevenis op zich. De charters vliegen rond deze tijd niet meer, maar een vlucht naar Thessaloniki of Athene zijn de mogelijke opties. Vanuit Athene kun je met een binnenlandse vlucht naar Ioannina vliegen; de hoofdstad van Epirus. Een goed alternatief is een vlucht naar Thessaloniki en dan met de huurauto op pad. Thessaloniki ligt op zo'n 3 uur met de huurauto van Ioannina vandaan. Via de snelweg (Egnatia) is dit gebied goed te bereiken, zelfs in de winter. 
Mocht je plannen hebben om in de winter naar Griekenland te gaan, overweeg eens een bezoek aan Ioannina en het nabij gelegen Zagoria-gebied. Het is een wandelgebied bij uitstek, al kan het in de winter hier ook sneeuwen en is het daarom niet altijd mogelijk om alle wandelingen te ondernemen. Maar ook deze tijd heeft iets speciaals (zoals alle seizoenen wel iets speciaals hebben) en met een boek voor de open haard, glaasje wijn erbij en zo af en toe een lekker hapje eten is zeker geen straf! In deze periode is het drukker in het gebied dan dat je het bezoekt in het voorjaar/zomer. Het is een gezellig drukte in de dorpjes. Toen wij er waren hebben we buiten van ons kerstdiner genoten, want de temperaturen waren zo rond de 20 graden. Dit is hier in de winter natuurlijk ook uitzonderlijk, maar je kunt het zomaar treffen Smile.
Mocht je interesse zijn gewekt en wil je meer informatie over de mogelijkheden en overnachtingsplaatsen, neem dan een kijkje op mijn website of stuur me een PB-tje. 

[Afbeelding: eiqoa0.jpg] [Afbeelding: 24mhjl1.jpg] [Afbeelding: 14vjp05.jpg] [Afbeelding: sm9dar.jpg] [Afbeelding: 2zyd4yp.jpg] [Afbeelding: 10y2z5v.jpg]
Angeliki's signature Χαιρετισμους! 
Forummededeling: De links in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
  gremo
Quote
#2
Onze lieve vrienden Rita en Yiannis runnen hotel Porfyron in Ano Pedina. Als vele Grieken zijn zij uiterst gastvrij en hartelijk. Rita schrijft columns en recepten voor haar website, maar ook voor onze vereniging. Ik "leuk" haar columns altijd op met mooie foto 's en filmpjes. Een ervan vond ik op Youtube en is zo sfeervol, die past echt in dit topic:

Forummededeling: De links in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Quote


Lijst met mogelijk verwante discussies
Discussie Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Winter in Zagoria Angeliki 9 5.024 30 December 2011, 12:01
Laatste bericht: ElsR

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.