Radio ontvangen via Satelliet vanaf medio januari 2015
#1
Beste Lezers,
In januari 2015 voert Canal Digital wijzigingen door, nu betreft het de ontvangst van Radio via de satelliet zie onderstaand bericht overgenomen uit SatelliteMagazine.
Doe u er uw voordeel mee.


Schotelbezitters die via de satelliet naar de Nederlandse radiozenders luisteren, moeten met een belangrijke wijziging rekening houden. De radiozenders zijn vanaf 12 januari alleen nog met een HD-satellietontvanger te ontvangen en dus ook te beluisteren. Voor de meeste CanalDigitaal-klanten is dit geen probleem. Alle tv-zenders die op de Astra3 worden in MPEG4 uitgezonden. Ook hiervoor is een HD-satellietontvanger nodig. Als men alleen naar FTA tv- en radiozenders kijkt en luistert, moet wel goed opletten of de satellietontvanger geschikt voor ontvangst van DVB-S2 en MPEG4 is. Dat geldt ook voor Nederlanders die – al dan niet met het recreatie-abonnement van CanalDigitaal – satellietontvangst voor recreatiedoeleinden gebruiken.

De reden van de wijziging is een technische aanpassing die CanalDigitaal doorvoert op de Astra3-transponder die via de frequentie 11.914 GHz H te ontvangen is. Deze wordt naar DVB-S2/MPEG4 omgezet. Door het gebruik van deze technieken bespaart eigenaar M7 Group bandbreedte bij het doorgeven van het huidige aanbod van tv- en radiozenders op deze transponder. Deze ruimte kan voor nieuwe toepassingen of doorgifte van meer zenders gebruikt worden. Gevolg is wel dat de radiozenders 100% NL, Arrow Classic Rock, BNR Nieuwsradio, Classic FM, Radio 10, Radio 538, Radio Gelderland, Radio Oost, Radio Veronica, Sky Radio, Slam! FM, NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO Radio 3, NPO Radio 4, NPO Radio 5, NPO Radio 6 en FunX alleen nog met een HD-satellietontvanger te beluisteren zijn.


Kales Giortes,


Dick
Quote
#2
Inderdaad, het SD-platform wordt met-en-met afgebouwd; ook nieuwe zenders worden doorgaans alleen nog in MPEG4 doorgegeven.
Gelukkig zijn HD-ontvangers tegenwoordig niet duur meer.
Quote


Lijst met mogelijk verwante discussies
Discussie Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  BVN Ontvangen via hotbird satelliet pieterv 2 4.141 18 June 2016, 23:26
Laatste bericht: pieterv

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.