Redding Griekse schatkist in slotfase
#1
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Heel veel euro's naar Griekenland
Quote
#2
Euro's van Europeanen die niets met de zaak van doen hebben en de problemen van een land dat jaren de boel belazerd heeft moeten oplossen. Wat maken de Grieken zich geliefd in Europa zeg Angel

Jan(nis)

(02 May 2010, 14:17)theeke schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Heel veel euro's naar Griekenland
Quote
#3
Als de redding in het vooruitzicht zou zijn zal het toch anders moeten gaan zoals
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




gesuggereerd wordt.....

Choreftis
Choreftis's signatuur Receiver is een VU Solo SE.
Schotel Triax 88 cm.
Op een Technomate DiSeqc HH motor TM-2200 super.
Quote
#4
Hier het nieuwe plan om de besparingen door te voeren:

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Quote
#5
Zal het lukken?
03/05/2010 — Bruno
Het nieuwe besparingsplan dat gisteren door de Griekse overheid werd voorgesteld, is bijzonder ambitieus (details in dit artikel van Reuters). Zo ambitieus dat men spreekt over een mirakel, als het de Grieken lukt om het uit te voeren. Nu hebben de Grieken in hun rijke verleden al meermaals voor mirakels gezorgd. Het meest recente is misschien wel de organisatie van de Olympische Spelen in 2004. Niemand dacht dat het ze zou lukken, ze haalden geen enkele deadline, maar toch was alles klaar op de avond van de openingsceremonie. Natuurlijk heeft dat mirakel ook wel voor een enorme put gezorgd, maar dat mocht in 2004 de pret niet derven.

Zelf ben ik niet zo optimistisch over de slaagkansen van het besparingsplan. En wel om de volgende redenen.

De Grieken hebben nooit het gevoel gehad dat ze deel uitmaken van de staat. Het gemeenschapsgevoel is hier nauwelijks bekend, veeleer is er sprak van een familiegevoel en misschien wel een soort van clangevoel. Als je hen dus vraagt om iets voor de gemeenschap te doen, dan is de kans groot dat er geen reactie op komt. De gemeenschap, dat zijn de anderen, niet ik. Het komt er dus op neer dat een ieder profiteert als de gemeenschap in zijn geheel het goed doet. Althans, als de politici de hele zaak niet ontwrichten.

Als er geen voorbeelden worden gesteld, zal men niet bereid zijn om in te leveren. En daarmee bedoel ik niet dat hier of daar een corrupte ambtenaar achter de tralies gaat (zoals ik in vorige posts al had aangegeven), hoewel dat natuurlijk goede stappen zijn. Dat zijn de kleine visjes. Men wil hier politici op het schavot. Liefst het kaliber politici die een paar jaar geleden nog kwamen vertellen dat “wat legaal is, ook ethisch is”. En desnoods ook een of ander lid van de clerus, ook dat zou de gemoederen al wat kunnen sussen. Het feit dat ook parlementsleden moeten inleveren bij deze besparingen is een goed teken, maar het is niet genoeg.

De Griek is enorm vindingrijk. Hij wil niet inleveren en zal middelen vinden om een en ander te omzeilen. Ik vrees dat de zwarte economie flink zal toenemen, tenzij de regering afdoende manieren vindt om de zaak onder controle te houden. Zwartwerk kan in ieder geval niet volledig worden uitgeroeid.

De maatregelen zijn voorgesteld alsof ze zijn opgelegd door de EU, het IMF en de ECB (omdat geen enkele Griekse politicus de verantwoordelijkheid durft te nemen). Dat geeft het gevoel dat dit maatregelen zijn van een buitenlandse bezettingsmacht. En dat aanvaarden de Grieken niet.

Voor de maatregelen enig effect willen hebben, is steun van andere politieke partijen nodig. Op dit moment is die er niet. De linkse partijen wijzen de maatregelen af. De grootste oppositiepartij Nea Dimokratia is momenteel nog het traditionele spelletje aan het spelen door te zeggen dat het de schuld van PASOK is dat het zo ver is gekomen (vele leden van PASOK doen overigens net hetzelfde door Nea Dimokratia te verwijten dat het hun schuld is). Ondertussen kan de regering wel rekenen op de steun van het extreem-rechtse LAOS. Dat geeft vele Grieken dan bovendien nog eens de indruk dat dit maatregelen zijn die je van een junta-regering kon verwachten, maar niet van socialisten.

De Griekse mentaliteit moet veranderen. Nog steeds leeft hier het idee dat de staat het allemaal maar moet opknappen. Het is de taak van de staat om werk te creëren, bij voorkeur in de openbare sector, om zo aan iedereen werk te geven. Een carrière in de openbare sector is voor velen het doel in hun leven. Vorige maand nog, hebben collega’s van me hun werk opgezegd om te gaan werken voor de openbare sector. Die zullen zichzelf nu wel voor de kop slaan, want het kwam in hen niet op dat PASOK zo zwaar aan de openbare sector zou raken.

De staat moet er ook voor zorgen dat de Griekse staat Grieks blijft. Multinationals en buitenlandse bedrijven worden met argwaan bekeken, alsof ze de duivel binnen brengen. Nochtans kan in de gegeven omstandigheden enkel van hen heil worden verwacht.

2 Responses to “Zal het lukken?”
Tzimis Bazoukas Says:
03/05/2010 at 15:49
ΟΧΙ!!

Martin Hopman Says:
03/05/2010 at 17:16
Nee @Bruno, het wordt absoluut niks.De weeffout in het politieke bestel van Griekenland zit daarvoor veel te diep en gaat veel te lang terug:

In het boek ‘To tríto stefáni’ laat schrijver Kostas Tachtsis in 1962 de hoofdpersoon Nina, wanneer ze in 1952 op haar leven in de Metaxás/WW2/Burgeroorlog- periode overziet, verzuchten:”Hebben we dáárvoor gevochten? Is dáár al dat bloed voor vergoten?Soms zit ik weleens bij mezelf te denken dat Petros misschien toch gelijk had.Met al hun kwalijke kanten was het misschien toch beter geweest als de communisten in ‘44 hadden gewonnen.Wie zal het zeggen?Misschien was ons leven dan een klein beetje ten goede veranderd.Terwijl het nu nog altijd hetzelfde liedje is.De armen lijden nog evenveel honger als eerst en het enige wat hun is toegestaan, is hun lot bewenen met rebétika-liederen, wat moeten ze anders als ze het niet kunnen veranderen?”.

En de geëmigreerde Griek Theodor Kallifatides oordeelt – nadat hij in Zweden ‘afstand’ heeft kunnen nemen van zijn Griekse verleden(in zijn boek ‘Boeren en Meesters’uit 1973):
“De Duitsers verloren de oorlog, maar in Griekenland werd die gewonnen door de nazi’s en fascisten, die de overwinning behaalden op iedereen die tegen hen had gestreden.
Nergens werd het verzet zo in opspraak gebracht als in Griekenland.Collaborateurs kregen officiële posten, spionnen werden bankdirecteuren, politiechefs werden gehandhaafd en jaagden net als vroeger op communisten”.

En dít gajus en hun nazaten hebben de foute Griekse staat,in al zijn hier nauwgezet beschreven facetten, opgebouwd en in hun eigen voordeel onderhouden; tot aan vandaag toe!

Nee, het komt niet goed met Griekenland.Het land moet ‘from scratch’ opnieuw opgebouwd worden vanaf het punt waarop het tóén is misgegaan.Door één groot volksfront van links tot rechts,álle partijen omvattend.
Als de Grieken dat niet kunnen en willen, slepen ze heel Europa in hun val mee.

Ik vond dit stuk wel interessant genoeg om hier over te nemen.Ik hoop dat dat geoorloofd is.
Quote
#6
Tja, zal het lukken? Ik weet het niet. Maar, als we positief blijven denken onder het motto "waar een wil is is een weg" zouden ze een héél eind moeten kunnen komen.

Maar inderdaad

Multiquote:De Griekse mentaliteit moet veranderen. Nog steeds leeft hier het idee dat de staat het allemaal maar moet opknappen.

moet er een mentaliteitsmetamorphose onder de bevolking plaatsvinden. Misschien moet één en ander nog even bezinken onder de bevolking maar als ik zo af en toe even naar ET3, NET of Mega kijk heb ik niet de indruk dat dit op korte termijn gaat lukken.

En elke dag van stakingen kost enorm veel geld, geld dat ze zo hard nodig hebben. Wanneer valt het kwartje (of de drachme) nou eens eindelijk Huh ?


Ger
Quote
#7
De Venus van Milo (Ἀφροδίτη της Μήλου)volgens het Duitse tijdschrift FOCUS:

[Afbeelding: 34smidg.jpg]
Quote
#8
Ik zag gisteren een reportage over de corrupte houding van de Griekse bevolking. Met een verborgen camera trok men door de enorme jachthaven van Pireus waar het ene jacht nog groter en luxueuzer leek dan het andere. Vreemd genoeg voerden talloze jachten vlaggen uit de meest tropische landen zoals Barbados, de Salomons-eilanden en Haïti. Toen men aan de aanwezigen vroeg waar ze vandaan kwamen reageerden ze stomverbaasd: "uit Griekenland natuurlijk!". Vanwaar die vreemde vlaggen? "Door de boten in andere landen te registreren omzeilen we de bealsting in Griekenland".

Ander voorbeeld: Via luchtfoto's werden rond 17000 privé-zwembaden in kaart gebracht waar men in Griekenland belasting voor moet betalen. Er bleken er maar 324 aangegeven. Antwoord waarom men hun zwembad niet heeft opgegeven: "Waarom, dat doet toch zeker niemand?"

Nog eentje: Een dubbeldeks sight-seeingbus rijdt met betalende toeristen door Athene. Een vermomde verslaggever met verborgen camera spreekt de chauffeur aan en zegt dat hij naar een ander deel van de stad moet en overhandigd hem een envelop met € 50. De chauffeur bedenkt zich geen moment en verteld de argeloze toeristen dat de weg een eindje verderop is afgesloten en men dus een andere route moet gaan rijden........

Tja, in zo'n land is het natuurlijk niet raar dat er problemen komen. Na afloop vroeg men zich in de studio openlijk af of de andere EU-lidstaten daar nu werkelijk voor moeten opdraaien.

K-A
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)