Griekse toeristenbranche gaat staken
#1
En of de situatie nog niet erg genoeg is in Griekenland gaat men ook nog doodleuk één van de grootste inkomstenbronnen torpederen:


ATHENE - Werknemers in de Griekse toeristische sector gaan in de maand juni twee keer staken uit protest tegen de aangekondigde bezuinigingsmaatregelen. De voor het land zeer belangrijke toeristenindustrie komt daardoor verder onder druk te staan.

De vakbond die werknemers van hotels, restaurants en bars vertegenwoordigt, kondigde aan dat er meer protesten zullen volgen deze zomer.
De toeristische sector in Griekenland verschaft werk aan ongeveer een op de vijf werkenden in het land en is goed voor ongeveer 18 procent van de inkomsten.
Vakantiegangers laten zich afschrikken door de actiedreigingen. Na de protesten van 5 mei, waarbij doden vielen te betreuren, werden ongeveer 30.000 hotelovernachtingen geannuleerd.

Hoteliers verwachten dit jaar al 15 procent minder inkomsten en touroperators melden een duidelijke teruggang in het aantal boekingen naar het Zuid-Europese vakantieland, ondanks de zwakke euro.

Bron:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
4 juni 2010
Quote
#2
Dat zou niet best zijn , nog minder touristen door dit soort acties en dus nog meer financiele schade als je bedenkt dat 1 op 5 in die branche werkt Confused
djdakman's signatuur
Quote


Lijst met mogelijk verwante discussies
Discussie Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  De Weergoden staken op Samos Wick 11 6.063 09 December 2011, 11:59
Laatste bericht: Wick

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.