Staking ferry's
#1
PNO, de Vakbond voor Zeelieden, heeft besloten om de staking van de ferry's die maandag begon en zou tot duren tot deze morgen 6 uur is met 48 uren te verlengen. En die oproep wordt wel heel goed opgevolgd. Voor het ogenblik liggen zowat alle ferry's stil. Uitzonderingen zijn de PROTEUS, die deze morgen vertrokken is uit Volos naar Skiathos en Skopelos, en de veerboten van Thassos naar Kavala en Keramoti.

De staking kwam er uit protest op de nieuwe maatregelen van het Griekse parlement, als gevolg van de overeenkomst met de Eurogroep. De zeelieden vonden dat dat hun statuten (ook de sociale) door de nieuwe maatregelen nog verder uitgehold worden. Punt daarin is o.a. dat er een "liberalisering" moet komen in het ferryverkeer. Dat houdt o.a. in dat ook niet-Griekse rederijen zouden toegelaten worden in het binnenlandse verkeer en dat grotere quota buitenlandse (lees (nog) goedkopere) zeelui zouden moeten toegelaten worden bij de bemanning van ferry's.
De vakbond tilt er ook zwaar aan dat er al maandenlang beloftes gedaan zijn om tussen te komen in de situaties van de gestrande bemanningsleden bij o.a. de vaartuigen van NEL Lines, maar er niets effectief gebeurt is (buiten het afnemen van de licentie van NEL Lines).

En ook volgende week - 12 november - zal er geen ferryverkeer zijn omdat door PNO ook opgeroepen is om deel te nemen aan de landelijke algemene 24 uren staking.
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.