22 January 2016, 17:06
Ik ben eigenlijk geen toetjesmens. In Griekenland, of in een Grieks restaurant hier in Nederland, neem ik als "dessert" vaak een Metaxa (of twee ). In Griekenland svp een karafje raki.
Soms kan ik de verleiding echter niet weerstaan, zeker niet als er Galaktoboúreko op de kaart staat.
Voor mij het ultieme dessert, alhoewel ik het, als ik het zelf klaar maak, gerust bij een kopje koffie durf weg te happen!
Het geheim van de bereiding van dit dessert ligt in het nemen van tijd! Laat je niet verleiden tot het wat hoger draaien van je gaspit als je met de custard bezig bent! Zachtjes verhitten en blijven roeren, dan krijg je een prachtig gladde custard. Ook het laten afkoelen van de custard is heel belangrijk, gaat de custard nog warm de oven in, krijgt het niet de juiste consistentie.
Dit recept is samengesteld uit verschillende kookboeken, de tips van de eigenaar van Taverna Kostas hier in de stad, en dan mijn eigen wijzigingen. In december heb ik dit dessert gemaakt als afsluiter van onze "kerstkookavond" van onze Griekse kookclub in België. Allemaal ervaren Griekenlandgangers, en het was een succes!
Soms kan ik de verleiding echter niet weerstaan, zeker niet als er Galaktoboúreko op de kaart staat.
Voor mij het ultieme dessert, alhoewel ik het, als ik het zelf klaar maak, gerust bij een kopje koffie durf weg te happen!
Het geheim van de bereiding van dit dessert ligt in het nemen van tijd! Laat je niet verleiden tot het wat hoger draaien van je gaspit als je met de custard bezig bent! Zachtjes verhitten en blijven roeren, dan krijg je een prachtig gladde custard. Ook het laten afkoelen van de custard is heel belangrijk, gaat de custard nog warm de oven in, krijgt het niet de juiste consistentie.
Dit recept is samengesteld uit verschillende kookboeken, de tips van de eigenaar van Taverna Kostas hier in de stad, en dan mijn eigen wijzigingen. In december heb ik dit dessert gemaakt als afsluiter van onze "kerstkookavond" van onze Griekse kookclub in België. Allemaal ervaren Griekenlandgangers, en het was een succes!