03 February 2016, 15:52
Misschien ken je het wel, als je een tijdje verder bent in het seizoen ga je toch weer verlangen naar andere groenten. Elke keer weer die boontjes, bloemkool, wortelen, enz.
Zekers met kieskeurige kinderen (hier al volwassen, maar soms toch ook nog wel kieskeurig...) is variatie het toverwoord!
Alhoewel ik helaas veel tijd heb, ga ik ook niet elke dag een complete Griekse maaltijd op tafel zetten, dat is dus geen optie. Maar, wat we wel veel doen, is aan die groentjes een Griekse draai geven.
Als onderdeel van onze Hollandse hap, zit er dan een Grieks groentegerecht bij. Daar heb ik er ondertussen al veel van. Dit gerecht, sperziebonen in tomatensaus, geeft net weer wat andere smaken mee, waardoor moeilijke eters misschien over de streep kunnen worden getrokken om wat "groens" te eten! Dit hebben we gisteravond weer gegeten.
Wil je het geheel Grieks houden, dan smaken aardappels met knoflook en citroen uit de oven hier goed bij. Lamskoteletje en genieten maar!
Ik heb dit ook wel eens gemaakt met tomatenblokjes uit blik. Dat gaat ook goed, omdat de stooftijd niet zo heel lang is. Je hoeft dan maar één blikje van 400 gram te gebruiken en de tl suiker kan achterwege blijven. Hou het wel goed in de gaten ivm eventueel aanzitten van de tomatensaus.
Verder kan je dit gerecht ook laten afkoelen en als salade eten, de welbekende tzatziki, vers brood en glaasje wijn erbij op een zomeravond!
Zekers met kieskeurige kinderen (hier al volwassen, maar soms toch ook nog wel kieskeurig...) is variatie het toverwoord!
Alhoewel ik helaas veel tijd heb, ga ik ook niet elke dag een complete Griekse maaltijd op tafel zetten, dat is dus geen optie. Maar, wat we wel veel doen, is aan die groentjes een Griekse draai geven.
Als onderdeel van onze Hollandse hap, zit er dan een Grieks groentegerecht bij. Daar heb ik er ondertussen al veel van. Dit gerecht, sperziebonen in tomatensaus, geeft net weer wat andere smaken mee, waardoor moeilijke eters misschien over de streep kunnen worden getrokken om wat "groens" te eten! Dit hebben we gisteravond weer gegeten.
Wil je het geheel Grieks houden, dan smaken aardappels met knoflook en citroen uit de oven hier goed bij. Lamskoteletje en genieten maar!
Ik heb dit ook wel eens gemaakt met tomatenblokjes uit blik. Dat gaat ook goed, omdat de stooftijd niet zo heel lang is. Je hoeft dan maar één blikje van 400 gram te gebruiken en de tl suiker kan achterwege blijven. Hou het wel goed in de gaten ivm eventueel aanzitten van de tomatensaus.
Verder kan je dit gerecht ook laten afkoelen en als salade eten, de welbekende tzatziki, vers brood en glaasje wijn erbij op een zomeravond!