Elk jaar maak ik één keer een stifado van konijn. Vind het een echt winters gerecht, maar die winter wil maar niet komen hier!
Toch maar besloten om het komende week te maken, want voor je het weet is dat wat voor winter moet doorgaan al weer voorbij!
Nou moet ik zeggen, dat ik een paar weken geleden in een supermarkt met konijn in mijn handen stond. Ik voelde bij het oppakken dat het al ingevroren was geweest en keek even op de achterkant van de verpakking. Bleken de konijnenpoten afkomstig uit China. Niets tegen China, mijn auto zit er vol mee maar dan hoeft het voor mij even niet meer.
Mijn tip: Als je dit gerecht maakt, kijk goed waar je konijn vandaan komt! (Of gewoon bij je lokale poelier/wildhandel halen. Hier heb ik er een waar je je bestelling kan doorgeven. Als er gejaagd is, geeft hij een berichtje dat hij je bestelling heeft ). Bij één van de twee grootste discounters zag ik dat er NL als herkomst op de verpakking stond, dus als dat klopt is het wel mogelijk om het, ook op grote schaal, van dichtbij te halen.
Maar, nu het recept zelf.
Dit wijkt wel af van de stifado van rundvlees die ik al geplaatst heb. Maar, als de saus met de uien van die rundvleesstifado je bevalt, kan je natuurlijk altijd dat recept aanhouden en het rundvlees vervangen door konijn. Het smaakt wel anders natuurlijk.
05 February 2016, 21:30 (Dit bericht is bewerkt op: 05 February 2016, 21:31 door roefke.)
1 van mijn favorite gerechten, maar mijn recept is iets anders ipv wijn gebruik ik mavrodaphne, en voor de uitjes: neem ik kleine sjalotjes.
wat betreft het konijn......mijn schoonvader kweekt die
06 February 2016, 01:07 (Dit bericht is bewerkt op: 06 February 2016, 01:10 door JohanV.)
(05 February 2016, 21:30)roefke schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
1 van mijn favorite gerechten, maar mijn recept is iets anders ipv wijn gebruik ik mavrodaphne, en voor de uitjes: neem ik kleine sjalotjes.
wat betreft het konijn......mijn schoonvader kweekt die
Lekker hé, @Roefke. Mavrodaphne staat er ook bij in het recept. Dat is voor de zoetekauwen onder ons hé Heb ik zelf nooit gedaan. maar ik neem absoluut aan dat dat ook lekker is!
Als je sjalotjes gebruikt, moet je ze pas later weer toevoegen, want als je die vanaf het begin er in laat zitten, is er echt niets meer van over na die 2 - 2,5 uur stoven. Net zoals bij het recept van de rund stifado staat beschreven.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
inderdaad die kleine uitjes doe ik iets later bij.
ik zag ooit op tv dat er iemand die uitjes carameliseerde in de pan alvorens toe te voegen. al geprobeerd??
Ja, heb ik al eens gedaan met de stifado van rundvlees. Heb ik gedaan met de sjalotjes. Kon niet echt zeggen dat dat veel met de uiteindelijke smaak deed. Misschien in combi met de Mavrodaphne, dat het elkaar versterkt?
In een ander gerecht (niet Grieks), nl gegrilde wortelen, pastinaak, pompoen en uien uit de oven ook gedaan. Dan blijft de ui beter heel en proef je natuurlijk wel veel verschil. De uien carameliseerde ik dan en voegde ik halverwege de oventijd toe aan de andere groenten.
Zeg, die konijnen van je schoonvader, hoeveel kg schoon aan de haak heb je dan?
een kleine kilo met kop erbij, ze worden niet vetgemest, krijgen alleen natuurlijke voeding en hebben zelfs een graspleintje om rond te lopen. hij kweekt puur voor het plezier en dat proef je.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
een kleine kilo met kop erbij, ze worden niet vetgemest, krijgen alleen natuurlijke voeding en hebben zelfs een graspleintje om rond te lopen. hij kweekt puur voor het plezier en dat proef je.
07 February 2016, 20:27 (Dit bericht is bewerkt op: 07 February 2016, 20:29 door Martino.)
Hoi Johan en anderen,
Super recept! Lekker met tagliatelle.
Wij heb een paar jaar geleden in Athene varkens/lams vlees gegeten in een yoghurt saus. Super lekker en mals! Wij hebben dit thuis proberen te maken maar dat lukt echt niet. Gaat vaak ook nog eens schiften. Smaak kwam ook niet in de buurt van wat wij in Athene aten.
Ik zie dat jij nu veel lekkere recepten op Oriste zet. Weet jij misschien wat dat is en eventueel een goed recept?
07 February 2016, 22:20 (Dit bericht is bewerkt op: 07 February 2016, 23:03 door JohanV.)
(07 February 2016, 20:27)Martino schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Hoi Johan en anderen,
Super recept! Lekker met tagliatelle.
Wij heb een paar jaar geleden in Athene varkens/lams vlees gegeten in een yoghurt saus. Super lekker en mals! Wij hebben dit thuis proberen te maken maar dat lukt echt niet. Gaat vaak ook nog eens schiften. Smaak kwam ook niet in de buurt van wat wij in Athene aten.
Ik zie dat jij nu veel lekkere recepten op Oriste zet. Weet jij misschien wat dat is en eventueel een goed recept?
Martino, ik ken het gerecht denk ik wel. Lamsvlees wordt gestoofd en gaat op het laatst met de aangemaakte yoghurt de oven in. Bedoel je dat recept?
Heb het zelf nog nooit gemaakt, maar je brengt me op ideeen.
Welke yoghurt gebruik je? Wat ik weet is dat bij zo'n bereiding de yoghurt goed dik en uitgelekt moet zijn, dus zo min mogelijk vocht. Ik zal eens zoeken in mijn boeken hier.
Martino, ik heb het gerecht gevonden in "De Griekse keuken" van Rianne buis. Daarin staat dat je 250 ml dikke, uitgelekte yoghurt moet gebruiken. Deze moet je dan loskloppen met één ei, wat zout en peper en 1 el gezeefde bloem.
Zij verdeelt het vlees in vier ovenvaste schaaltjes en giet daar het yoghurtmengsel overheen en tenslotte bestrooit ze het met kaas. Dan in de oven op 220 graden Celcius tot er een goudbruin korstje op komt.
08 February 2016, 18:20 (Dit bericht is bewerkt op: 08 February 2016, 18:21 door Martino.)
Super Johan,
Bedankt!
Jammer dat ik dat boek niet heb. Was dat vlees al gaar voor het de oven in ging?
Ik gebruikte yoghurt uit een pak, gewoon van appie Heijn of de Plus.
Kan je dat recept hier op Oriste soms beschrijven zoals je dat deed met het konijn en andere recepten dan ga ik het uitproberen.
Of kan je het soms inscannen en mij mailen?
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Super Johan,
Bedankt!
Jammer dat ik dat boek niet heb. Was dat vlees al gaar voor het de oven in ging?
Ik gebruikte yoghurt uit een pak, gewoon van appie Heijn of de Plus.
Kan je dat recept hier op Oriste soms beschrijven zoals je dat deed met het konijn en andere recepten dan ga ik het uitproberen.
Of kan je het soms inscannen en mij mailen?
Martino / Johan; ik denk dat jullie
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
bedoelen?
PS: Martino; ik dacht dat jij het bekende boek van Rianne Buis al had gevonden?
Het aanzetten van de sjalotten (heb ik nu ipv gewone uien gebruikt):
En het eindresultaat. Voor de foto even in een schaal met wat minder saus, zodat de boutjes zichtbaar zijn. In het echt is het geheel donkerder van kleur, maar krijg dat niet juist.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
(13 February 2016, 08:43)roefke schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
15 December 2022, 13:47 (Dit bericht is bewerkt op: 15 December 2022, 13:57 door JohanV.)
(15 December 2022, 10:06)Martino schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Johan, de foto's zijn niet meer te bekijken en ook de link naar het recept is niet meer te openen.
Heb jij die link misschien nog?
Hallo Martino, ik zie het recept gewoon nog staan in de eerste post?
Hieronder nog wat gevonden foto's:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.