In het prachtige boek "Smaken van de Griekse Zachori" kwam ik dit recept tegen. Dat kwam me bekend voor, ik maakte een vergelijkbaar gerecht, maar dan met courgette. Heb een paar weken geleden eerst het recept uit het boek exact nagemaakt en gisteren met wat kleine aanpassingen weer gekookt. Ik heb oa de groene paprika door rode vervangen, geeft een wat meer zoetere toets aan de saus. Ook gebruik ik meer tomaten en (staat niet in het recept) voeg ik afhankelijk van de smaak van de tomaten, extra gedroogde tomaten toe.
Nog een tip: Krijg je van de tomaten toch te weinig saus, voeg dan gerust een blikje tomatenblokjes toe. De tomaten ontdoe ik niet van hun velletje, dat is voor ieder persoonlijk, als het gerecht klaar is, is er niks meer van terug te vinden. Kan je rode puntpaprika's vinden, gebruik die dan ipv de ronde paprika's. Ook net weer een slagje zoeter. Vinden we lekker!
Wij hebben het gisteren samen met knoflook/citroen aardappels uit de oven gegeten!
Oh ja, om af te sluiten had ik nog een lekker glaasje Souma!
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
als je toch bezig bent ,doe wat veel knoflook bij en je heb de imam flauwgevallen .
Het lijkt er wel een beetje op hè Tzimis? Ik heb er een recept van, maar dat scheelt maar één teentje knoflook met dit gerecht, dus dat verschil valt dus wel mee.
Viel hij niet flauw door de giga lekkere smaak? Heb ook wel eens gelezen dat er zeer veel olijfolie in ging en dat hij daardoor "out" ging.
olijf olie en zo veel mogelijk knoflook.ik moet bekennen door dat ik deze post zag en de aubergines tegen kwam bij de winkel nu een moussaka aan het maken ben.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
olijf olie en zo veel mogelijk knoflook.ik moet bekennen door dat ik deze post zag en de aubergines tegen kwam bij de winkel nu een moussaka aan het maken ben.
Dank je Tzimis, voel me vereerd! Doe ik vanavond met je mee op jouw gezondheid en die van je gezin, wordt dan wel een Souma uit Rhodos! De Tsipouro is helaas verleden jaar op gegaan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Weer zo'n geweldig recept Johan.
Ik ga het zeker eens proberen.
Je haalt iedere keer het boek "Smaken van de Griekse Zachori" aan?
Ik ken het boek niet, is dat zo'n goed boek?
Martino, zie dit draadje:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Niet iedere keer hoor, toevallig bij dit recept Wel in het andere draadje, is zijn geld dubbel en dwars waard vind ik, veel mooie achtergrondinfo voorafgaand aan de recepten!
Succes met het recept! Je gaat het vast vaker maken!
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Hoi Johan,
Ziet er goed uit. Wij zijn nogal liefhebbers van aubergine!
En wat is het recept van deze variant?
Hoi Martino,
Ik heb geen idee, niet gevraagd bij de dames. Heb te lang bij Nikos gezeten.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
(25 June 2016, 22:57)Martino schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Hoi Johan,
Ziet er goed uit. Wij zijn nogal liefhebbers van aubergine!
En wat is het recept van deze variant?
Hoi Martino,
Ik heb geen idee, niet gevraagd bij de dames. Heb te lang bij Nikos gezeten.
En had je het gevraagd had je misschien als antwoord gekregen: "If we tell you, we have to kill you." Dat was het antwoord dat mijn vrouw kreeg toen ze eens een recept vroeg.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
(26 June 2016, 10:03)JohanV schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
(25 June 2016, 22:57)Martino schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Hoi Johan,
Ziet er goed uit. Wij zijn nogal liefhebbers van aubergine!
En wat is het recept van deze variant?
Hoi Martino,
Ik heb geen idee, niet gevraagd bij de dames. Heb te lang bij Nikos gezeten.
En had je het gevraagd had je misschien als antwoord gekregen: "If we tell you, we have to kill you." Dat was het antwoord dat mijn vrouw kreeg toen ze eens een recept vroeg.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
(26 June 2016, 12:27)Patrick schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
(26 June 2016, 10:03)JohanV schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Hoi Martino,
Ik heb geen idee, niet gevraagd bij de dames. Heb te lang bij Nikos gezeten.
En had je het gevraagd had je misschien als antwoord gekregen: "If we tell you, we have to kill you." Dat was het antwoord dat mijn vrouw kreeg toen ze eens een recept vroeg.
Dus, geen recept gekregen?
Neen daar niet
Maar het is wel al een aantal keren gebeurd dat ze op eenvoudige vraag een kijkje in de keuken mocht nemen of meehelpen zelfs. Op Kreta mocht ze een namiddag meehelpen in het hotel om de gerechten voor het avondbuffet klaar te maken en ook vorig jaar in Kos mocht ze in een taverne een kijkje nemen hoe de eigenaar zijn soutsoukakia klaarmaakte.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
(26 June 2016, 12:43)JohanV schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
(26 June 2016, 12:27)Patrick schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
En had je het gevraagd had je misschien als antwoord gekregen: "If we tell you, we have to kill you." Dat was het antwoord dat mijn vrouw kreeg toen ze eens een recept vroeg.
Dus, geen recept gekregen?
Neen daar niet
Maar het is wel al een aantal keren gebeurd dat ze op eenvoudige vraag een kijkje in de keuken mocht nemen of meehelpen zelfs. Op Kreta mocht ze een namiddag meehelpen in het hotel om de gerechten voor het avondbuffet klaar te maken en ook vorig jaar in Kos mocht ze in een taverne een kijkje nemen hoe de eigenaar zijn soutsoukakia klaarmaakte.
Dat zijn nu de momenten dat een fantastische vakantie voor mij een super vakantie wordt!
Vanavond weer van genoten. Was de eerste keer in drie weken dat ik weer eens uitgebreid in de keuken heb gestaan. Blijft vreemd, als er iets op de grond valt, was er altijd een labrador die dacht dat hij een stofzuiger was , of om mijn handen waar feta aan plakte schoon te likken, nu moet ik het zelf oprapen en schoonmaken.
We hebben het met "blanke" kritharaki gegeten, dus gewoon gekookt in bouillon met wat kruiden en op het bord een harde kaas eroverheen geraspt. De saus heb je immers al van de aubergines. Voor de jongens onder ons, die vlees heel belangrijk vinden had ik van een kilootje rundergehakt heerlijke biftekis gemaakt en op de grill gelegd. Mijn vrouw een lekkere Nemea en voor mezelf een Fix, met dank aan de Lidl. Het was tijd en goed om weer even ouderwets te genieten.
En zo zijn we al weer een half jaar verder, met een nieuwe hond en een nieuwe buitenkeuken. Vanavond ingewijd met dit gerecht en het apparaat is groot genoeg om drie gesneden aubergines in één keer te bakken op het bakplaatgedeelte:
23 July 2017, 15:39 (Dit bericht is bewerkt op: 23 July 2017, 15:40 door jacq1970.)
Ohw heerlijk dit recept, ga het volgend weekend maken, dan krijg ik eters en ga een Griekse tafel maken met allemaal lekkere gerechtjes in het klein.. ben helemaal blij met dit recept!
En wat een heerlijke hond heb je, pracht kop.. grieks toevallig ook??
23 July 2017, 17:15 (Dit bericht is bewerkt op: 23 July 2017, 17:20 door JohanV.)
(23 July 2017, 15:39)jacq1970 schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Ohw heerlijk dit recept, ga het volgend weekend maken, dan krijg ik eters en ga een Griekse tafel maken met allemaal lekkere gerechtjes in het klein.. ben helemaal blij met dit recept!
En wat een heerlijke hond heb je, pracht kop.. grieks toevallig ook??
Nee, niet Grieks. Ze komt uit Portugal. Op straat getrapte en mishandelde hond. Heeft nu een nieuw mandje. Maar lust wel graag Grieks Kijk voor "kleine gerechtjes ook even hier:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
23 July 2017, 19:39 (Dit bericht is bewerkt op: 23 July 2017, 19:41 door jacq1970.)
(23 July 2017, 17:15)JohanV schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
(23 July 2017, 15:39)jacq1970 schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Ohw heerlijk dit recept, ga het volgend weekend maken, dan krijg ik eters en ga een Griekse tafel maken met allemaal lekkere gerechtjes in het klein.. ben helemaal blij met dit recept!
En wat een heerlijke hond heb je, pracht kop.. grieks toevallig ook??
Nee, niet Grieks. Ze komt uit Portugal. Op straat getrapte en mishandelde hond. Heeft nu een nieuw mandje. Maar lust wel graag Grieks Kijk voor "kleine gerechtjes ook even hier:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Veel plezier en kali orexi!
opvangertje dus.. leuk.. ik heb zelf galgo's en vlieg bijna elk jaar vanuit Griekenland wel 1 of 2 honden terug die geadopteerd zijn! dank voor de receptjes!
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Johan mijn collega is naar Lesbos geweest en had heerlijk bougiourdi gegeten. Ik ken het niet. Heb jij daar een recept van?
Hoi Goedas! Neen, dat heb ik nog nooit gegeten en gemaakt. Ziet er wel eenvoudig en lekker uit op het filmpje. Zal komende week eens zoeken of ik het recept, of varianten ervan, zelf ergens in de boeken heb staan!