Dit lekkere beestje hoort toch wel tot mijn favorieten, zowel in Griekenland als hier. Dit is het gerecht wat we vanavond eten, eenvoudig in bereiding, wel goed in de gaten houden hoe ver gegaard de inktvis is. Want anders.....
Vanavond gebruik ik ingevroren inktvis uit de Griekse week van een ons wel bekende supermarkt. Die zijn niet zo groot, dus kunnen in zijn geheel met tentakeltjes de pan in. Haal je de inkvis bij een viswinkel of op de markt, zijn ze vaak beduidend groter, dan kan je ze beter in wat groffe ringen snijden, niet te dun, want de inkvis slinkt! Zorg wel dat je de tentakels er ook bij hebt, de visboer maakt de inktvis graag voor je schoon!
Voor diegenen die er ook van houden en het zelf ook bereiden, Kali orexi!
De basis van dit recept komt van Vefa Alexiadou.
Vanavond gebruik ik ingevroren inktvis uit de Griekse week van een ons wel bekende supermarkt. Die zijn niet zo groot, dus kunnen in zijn geheel met tentakeltjes de pan in. Haal je de inkvis bij een viswinkel of op de markt, zijn ze vaak beduidend groter, dan kan je ze beter in wat groffe ringen snijden, niet te dun, want de inkvis slinkt! Zorg wel dat je de tentakels er ook bij hebt, de visboer maakt de inktvis graag voor je schoon!
Voor diegenen die er ook van houden en het zelf ook bereiden, Kali orexi!
De basis van dit recept komt van Vefa Alexiadou.