03 April 2016, 12:51
Ik ben maar een amateur hobbykok. Onderstaande recept is erg lekker, ik kreeg het ooit van een griekse kokkin.
In een vuurvaste ovenschotel doe je geschilde aardappelen in stukken, niet te groot, zoals dikke belgische frieten Hierop origano, zout, peper, olijfolie en dan zeer langzaam water ( zodat de olijfolijfolie, zout en peter, origano op zijn plaats blijven ) in een hoekje toevoegen zodat alles nét onderstaat. De oven in en ca. 3 tot 4 uur op 100 °C of zelfs iets lager zodat het water maar net kookt. Water verdampt langzaam en aardappelen worden langzaam gaar maar ook krokant aan de buitenzijde. Serveren met gegrild lamsvlees ( koteletjes of een lamsbout,griekse salade met natuurlijk een glaasje retsina.
Variant is met wat druppels citroensoep maar voorzichtig met hoeveelheid want de smaak komt extra sterk door na het bereiden. Nog een variant is stukken kip erbij die langzaam meegaren en ook krokant worden
In een vuurvaste ovenschotel doe je geschilde aardappelen in stukken, niet te groot, zoals dikke belgische frieten Hierop origano, zout, peper, olijfolie en dan zeer langzaam water ( zodat de olijfolijfolie, zout en peter, origano op zijn plaats blijven ) in een hoekje toevoegen zodat alles nét onderstaat. De oven in en ca. 3 tot 4 uur op 100 °C of zelfs iets lager zodat het water maar net kookt. Water verdampt langzaam en aardappelen worden langzaam gaar maar ook krokant aan de buitenzijde. Serveren met gegrild lamsvlees ( koteletjes of een lamsbout,griekse salade met natuurlijk een glaasje retsina.
Variant is met wat druppels citroensoep maar voorzichtig met hoeveelheid want de smaak komt extra sterk door na het bereiden. Nog een variant is stukken kip erbij die langzaam meegaren en ook krokant worden