01 May 2016, 13:07
Onder het motto: "Waarom eenvoudig beginnen als het ook wat bewerkelijker kan?" was dit, lang, lang geleden , mijn eerste Griekse baksel!
Omdat wij niet zo van de walnootachtige zijn, heeft de pistachenoot in deze versie de overhand. Toentertijd kocht je die nog met de "pel" eraan, een heel werk dus om ze gereed te maken voor verwerking in de baklava. Tegenwoordig koop je ze echter gepeld en wel bij de Griekse of Turkse winkel. Let op dat je, indien mogelijk, de ongezouten versie koopt! Hou je niet zo van pistachenoten, kan je die natuurlijk vervangen door alleen walnoten, of een mix met bv hazelnoot of welke noot je zelf ook maar lekker vindt!
Omdat wij niet zo van de walnootachtige zijn, heeft de pistachenoot in deze versie de overhand. Toentertijd kocht je die nog met de "pel" eraan, een heel werk dus om ze gereed te maken voor verwerking in de baklava. Tegenwoordig koop je ze echter gepeld en wel bij de Griekse of Turkse winkel. Let op dat je, indien mogelijk, de ongezouten versie koopt! Hou je niet zo van pistachenoten, kan je die natuurlijk vervangen door alleen walnoten, of een mix met bv hazelnoot of welke noot je zelf ook maar lekker vindt!