Navagio Beach
#1
Het is waarschijnlijk een van de meest bekende stukjes strand in Griekenland, en waarschijnlijk het meest gefotografeerde: Navagio in Zakynthos. Het strand(je) waar het wrak van de Panagiotis al bijna 36 jaar ligt.

De autoriteiten van Zakynthos hebben nu beslist om het wrak van de Panagiotis te gaan restaureren. En dat lijkt niet onlogisch, want de naar grote waarschijnlijk grootste toeristische trekpleister van Zakynthos wil men natuurlijk niet compleet verloren laten gaan. Ook zullen borden geplaatst worden met de geschiedenis van de Panagiotis die, volgens sommigen te onrechte, gebrandmerkt staat als een smokkelschip dat van alles vervoerde. Van sigaretten over drank tot blanke slavinnen.

Onlangs heeft ook de eigenaar Kapitein Charalambos Kompothekras-Kotsoros zijn verhaal gedaan over de Panagiotis en de gebeurtenissen van die nacht op 2 oktober 1980.

Dit is zijn verhaal:

Forummededeling: De links in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Quote
#2
De zoveelste kapitein die na zijn carrière in het hotelwezen terecht is gekomen.
Leuk weetje, en prachtig dat hij dit wil delen met ons.
Zijn wrak was voor mij de rechtstreekse aanleiding om Griekenland te gaan ontdekken vanaf 1989. We hadden namelijke van familie, die toen in een reisbureau werkte een reuze poster gekregen van het "wrak" op Zakynthos. Ik vond dit echt ongelofelijk prachtig. Dit wilden we "ooit" zelf wel eens ontdekken.
Vanaf 1989 dan heel frequente bezoeken afgelegd her & der in Griekenland maar het heeft toch nog tot 1994 geduurd vooraleer we het wrak de eerste keer bezocht hebben. Toen moest je ook nog vanboven op je buik gaan liggen om er de adembenemende foto's van te kunnen trekken.
Jaren later is het dan volop gecommercialiseerd geworden met zelfs een "kijkuit" boven de afgrond waar je kon gaan opstaan.
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat uit.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.