Makreel met rijst uit de oven
#1
Deze week van genoten. Ik heb gekozen voor filets, puur voor het gemak, dacht ik. Enkel de visboer had geen filets binnen gekregen, maar wel verse makreel. Heb hem daar filets van laten snijden, ben ik uiteindelijk nog 20 minuten bezig geweest om met een pincet de graten te verwijderen Confused
Maar ja, het resultaat mocht er wezen Tongue
Er gaan twee filets uit één makreel, dus kan je het recept makkelijk aanpassen aan het aantal eters. Als je de verhouding één kop rijst op twee koppen bouillon maar aanhoudt, kan het niet mislukken. Vaak lees je dat er water wordt gebruikt, maar met bouillon krijg je een steviger smaak, zeker als je visbouillon gebruikt.

JohanV's signature Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints. [Afbeelding: footsteps.png]



Quote
#2
En dit was het eindresultaat, de heerlijke visbouillon geheel door de rijst opgenomen en nog lekkere stukjes tomaat aanwezig. De makreel heeft ook extra smaak door de bouillon gekregen.

[Afbeelding: f3hrnb.jpg]
JohanV's signature Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints. [Afbeelding: footsteps.png]



Quote
#3
Ik heb het gisteren gemaakt, heerlijk.
Kan het ook met andere soorten vis Johan?
Quote
#4
(27 May 2016, 06:39)Goedas schreef:
Forummededeling: De links in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Ik heb het gisteren gemaakt, heerlijk.
Kan het ook met andere soorten vis Johan?

Nog nooit gedaan eigenlijk. Gezien de tijd die de rijst in de oven nodig heeft, zou ik een stevige vis gebruiken zoals kabeljauw. Ook grote sardines zijn misschien een optie? (Formaat halve makreel, niet die hele kleintjes).
JohanV's signature Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints. [Afbeelding: footsteps.png]



Quote
#5
Johan, zou je ook vacuüm verpakte gerookte makreelfilets en ipv. risottorijst kritharaki kunnen gebruiken?
Quote
#6
(02 June 2016, 21:35)Andrebeek schreef:
Forummededeling: De links in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Johan, zou je ook vacuüm verpakte gerookte makreelfilets en ipv. risottorijst kritharaki kunnen gebruiken?

Met kritharaki kan je dit gerecht inderdaad ook maken. Zuigt net als de risotto alle bouillon en dus smaak op!
Gerookte makreelfilets zal niet gaan werken ben ik bang. Verse vis krijgt extra smaak van de bouillon en de tomaten, de gerookte vis neemt dit niet meer op en is bovendien al gegaard. Die zal gortdroog worden vanwege de dubbele garing.
JohanV's signature Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints. [Afbeelding: footsteps.png]



Quote


Lijst met mogelijk verwante discussies
Discussie Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Sardientjes met tomaten uit de oven JohanV 3 632 12 September 2019, 10:17
Laatste bericht: jacq1970
  Pasta met kip uit Corfu JohanV 13 1.740 16 March 2019, 17:00
Laatste bericht: JohanV
  Aardappelen met knoflook en citroen uit de oven JohanV 14 4.520 07 October 2018, 21:51
Laatste bericht: JohanV
  Lamsbout uit de oven JohanV 7 2.130 18 April 2017, 17:54
Laatste bericht: Tzimis Bazoukas
  Fricandeau met knoflook uit de oven JohanV 6 3.664 14 November 2016, 13:08
Laatste bericht: Marian55

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.