Baklava
#1
Onder het motto: "Waarom eenvoudig beginnen als het ook wat bewerkelijker kan?" was dit, lang, lang geleden Wink , mijn eerste Griekse baksel!
Omdat wij niet zo van de walnootachtige zijn, heeft de pistachenoot in deze versie de overhand. Toentertijd kocht je die nog met de "pel" eraan, een heel werk dus om ze gereed te maken voor verwerking in de baklava. Tegenwoordig koop je ze echter gepeld en wel bij de Griekse of Turkse winkel. Let op dat je, indien mogelijk, de ongezouten versie koopt! Hou je niet zo van pistachenoten, kan je die natuurlijk vervangen door alleen walnoten, of een mix met bv hazelnoot of welke noot je zelf ook maar lekker vindt!



Quote
#2
Heb me net weer "vergrepen" aan baklavas als toetje na een flinke portie lam aan het spit. Heerlijk, je blijft er van eten.
Quote


Lijst met mogelijk verwante discussies
Discussie Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Baklava nieuw recept JohanV 9 1.846 05 June 2023, 19:23
Laatste bericht: Piepa

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 2 gast(en)