Grieksegids nieuws
Makreel met rijst uit de oven
#1
Deze week van genoten. Ik heb gekozen voor filets, puur voor het gemak, dacht ik. Enkel de visboer had geen filets binnen gekregen, maar wel verse makreel. Heb hem daar filets van laten snijden, ben ik uiteindelijk nog 20 minuten bezig geweest om met een pincet de graten te verwijderen Confused
Maar ja, het resultaat mocht er wezen Tongue
Er gaan twee filets uit één makreel, dus kan je het recept makkelijk aanpassen aan het aantal eters. Als je de verhouding één kop rijst op twee koppen bouillon maar aanhoudt, kan het niet mislukken. Vaak lees je dat er water wordt gebruikt, maar met bouillon krijg je een steviger smaak, zeker als je visbouillon gebruikt.

JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#2
En dit was het eindresultaat, de heerlijke visbouillon geheel door de rijst opgenomen en nog lekkere stukjes tomaat aanwezig. De makreel heeft ook extra smaak door de bouillon gekregen.

[Afbeelding: f3hrnb.jpg]
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#3
Ik heb het gisteren gemaakt, heerlijk.
Kan het ook met andere soorten vis Johan?
Quote
#4
(27 May 2016, 07:39)Goedas schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Ik heb het gisteren gemaakt, heerlijk.
Kan het ook met andere soorten vis Johan?

Nog nooit gedaan eigenlijk. Gezien de tijd die de rijst in de oven nodig heeft, zou ik een stevige vis gebruiken zoals kabeljauw. Ook grote sardines zijn misschien een optie? (Formaat halve makreel, niet die hele kleintjes).
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote
#5
Johan, zou je ook vacuüm verpakte gerookte makreelfilets en ipv. risottorijst kritharaki kunnen gebruiken?
Quote
#6
(02 June 2016, 22:35)Andrebeek schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Johan, zou je ook vacuüm verpakte gerookte makreelfilets en ipv. risottorijst kritharaki kunnen gebruiken?

Met kritharaki kan je dit gerecht inderdaad ook maken. Zuigt net als de risotto alle bouillon en dus smaak op!
Gerookte makreelfilets zal niet gaan werken ben ik bang. Verse vis krijgt extra smaak van de bouillon en de tomaten, de gerookte vis neemt dit niet meer op en is bovendien al gegaard. Die zal gortdroog worden vanwege de dubbele garing.
JohanV's signatuur Many people walk in and out our lives, but only true friends leave footprints.

[Afbeelding: footsteps.png]
Quote


Lijst met mogelijk verwante discussies
Discussie Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Lamskoteletjes met kaas uit de oven JohanV 22 8.494 15 August 2023, 17:30
Laatste bericht: JohanV
  Gyros in metaxasaus uit de oven JohanV 1 909 23 May 2023, 14:23
Laatste bericht: Goedas
  Dorade uit de oven; Tsipoura sto fourno JohanV 26 5.833 24 April 2021, 16:32
Laatste bericht: JohanV
  Octopus uit de oven met kritharaki JohanV 2 1.708 17 April 2021, 20:46
Laatste bericht: Marpau
  Zalm met tomaat uit de oven JohanV 3 2.016 13 March 2021, 02:43
Laatste bericht: Wilma
  5 Jaar De Griekse keuken thuis - Aubergines met feta uit de oven. JohanV 4 2.338 11 January 2021, 10:22
Laatste bericht: Goedas
  Kippenbouten met olijven uit de oven JohanV 1 2.207 05 December 2020, 06:12
Laatste bericht: Goedas
  Kip met aardappels uit de oven JohanV 2 2.130 30 April 2020, 23:41
Laatste bericht: JohanV
  Sardientjes met tomaten uit de oven JohanV 3 2.244 12 September 2019, 11:17
Laatste bericht: jacq1970
  Aardappelen met knoflook en citroen uit de oven JohanV 14 7.714 07 October 2018, 22:51
Laatste bericht: JohanV

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)