Ntako of Ntakos
#1
Weet er iemand hoe je een Ntako moet bereiden en wat er precies inzit?
Wat voor toast of oid zit er onder?
Martino's signatuur Martino

sirtaki lovegreece
Quote
#2
Grieken noemen het Paximadi, op Kreta noemen ze het Dakos:  tweemaal gebakken brood van per streek verschillende graansoort(en)
Google op Dakos en je krijgt honderden recepten, er is dus niet één basisrecept. Iedere Grieks zal zeggen dat zijn versie de enige echte is. Big Grin
Quote
#3
Bij ons in het cafe krijg je het als meze. Kleine,liefst donkerbruine paximadi, wat tomatenpulp erop zodat de paximadi ook een beetje "weekt",schijfje feta erop en afmaken met wat oregano. Feta kan ook worden vervangen door myzithra.
(Schrijvend vanuit de haven van Patras)
Quote
#4
In plaats van dakos ook wel "koekoewaja" =uil genoemd, geen idee waarom>
Quote
#5
Nou, ik kan jullie vertellen dat het een klein hapje was! Het werd als voorgerecht geserveerd en wij waren met 2.
Met 3 zou je er zelfs genoeg aan hebben als voorgerecht. Het was gewoon veel maar super lekker. Heerlijke tomaat, olijfolie, basilicum en feta.  Smile Smile  duimpie  Wat zijn die tomaten daar toch lekker! Is wel wat anders dan die kogels bij AH of de plus. Dodgy
Martino's signatuur Martino

sirtaki lovegreece
Quote
#6
[Afbeelding: 2hd00i0.jpg]
Dakos west kreta,paximadia is hé broodje
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)