Grieken noemen het Paximadi, op Kreta noemen ze het Dakos: tweemaal gebakken brood van per streek verschillende graansoort(en) Google op Dakos en je krijgt honderden recepten, er is dus niet één basisrecept. Iedere Grieks zal zeggen dat zijn versie de enige echte is.
Bij ons in het cafe krijg je het als meze. Kleine,liefst donkerbruine paximadi, wat tomatenpulp erop zodat de paximadi ook een beetje "weekt",schijfje feta erop en afmaken met wat oregano. Feta kan ook worden vervangen door myzithra.
(Schrijvend vanuit de haven van Patras)
Nou, ik kan jullie vertellen dat het een klein hapje was! Het werd als voorgerecht geserveerd en wij waren met 2.
Met 3 zou je er zelfs genoeg aan hebben als voorgerecht. Het was gewoon veel maar super lekker. Heerlijke tomaat, olijfolie, basilicum en feta. Wat zijn die tomaten daar toch lekker! Is wel wat anders dan die kogels bij AH of de plus.