(18 August 2016, 16:00)Ger schreef:
Ik zie dat ze deze keer ook halloumi hebben, dat heb ik ooit eens op Karpathos gegeten. Was overheerlijk maar je komt het vrijwel nooit tegen bij Nederlandse/Vlaamse 'Grieken'. Ben benieuwd hoe dat smaakt..........
Ik heb hier niemand een opmerking over horen geven Ger, dus bij deze als geregelde Cyprioot.
Halloumi wordt rouw gegeten tussen broodje of wat dan ook, maar nog nooit bij een "Choriatiki" gegeten.
Maar het lekkerst op de grill, plakjes van een goede halve centimeter op de grill tot hij mooi goudbruin is en iets malser, gewoon super smaak.
Bij gebrek aan een grill volstaat ook een goede "Tefal"- of "Green" pan mits een beetje schipperen met de temperatuur lukt dit bij mij goed,
dit is ook lekker tussen een broodje met een plakje dun gesneden gebakken spek, in Cyprus hebben ze daar "Lounza" voor.
En in België is hij quasi steeds te verkrijgen bij Delhaize.
PS: ik heb deze kaas reeds dikwijls zien verbasteren door Grieken hier in België en door onze Jeroen Meus, in eiwit en allerlei toestanden.
Heb nog een fotootje gevonden ook....
Smakelijke grts,
Choreftis.