22 August 2016, 12:17
(22 August 2016, 08:25)Choreftis schreef:
Ik heb hier niemand een opmerking over horen geven Ger, dus bij deze als geregelde Cyprioot.
Halloumi wordt rouw gegeten tussen broodje of wat dan ook, maar nog nooit bij een "Choriatiki" gegeten.
Maar het lekkerst op de grill, plakjes van een goede halve centimeter op de grill tot hij mooi goudbruin is en iets malser, gewoon super smaak.
Bij gebrek aan een grill volstaat ook een goede "Tefal"- of "Green" pan mits een beetje schipperen met de temperatuur lukt dit bij mij goed,
dit is ook lekker tussen een broodje met een plakje dun gesneden gebakken spek, in Cyprus hebben ze daar "Lounza" voor.
En in België is hij quasi steeds te verkrijgen bij Delhaize.
PS: ik heb deze kaas reeds dikwijls zien verbasteren door Grieken hier in België en door onze Jeroen Meus, in eiwit en allerlei toestanden.
Heb nog een fotootje gevonden ook....
Smakelijke grts,
Choreftis.
Dank je wel voor de uitleg Choreftis. Ik wist inderdaad dat het om een typisch Cypriotisch gerecht ging, maar je komt het soms ook in Griekenland tegen. Ik begrijp dat het gerecht uit de supermarkt nooit aan het originele kan tippen maar wil het toch eens proberen.
Trouwens, de dolmades uit vorige Griekse weken vond ik persoonlijk helemaal niet verkeerd hoor; ga eind van de week (als ik weer terug in Nederland ben) weer even 'bijtanken'
Smaken verschillen, dat moge duidelijk zijn. En da's maar goed ook