3 jaar geleden zijn we in Parga (Epirus) geweest en hebben we het gerecht op de foto gegeten. Het is een streekgerecht, maar we weten de naam niet meer. Afgelopen zomer zijn we naar Zakynthos en Kefalonia geweest maar daar konden we het niet vinden. Overigens wel van andere heerlijke gerechten genoten, maar dat terzijde. Wie heeft enig idee hoe dit heet?
Ziet er niet lekker uit maar dat is persoonlijk! Lijkt wel zo'n cholesterolbom "kapsalon". Weet je zeker dat het een streekgerecht is. Beschrijf eens wat het precies is.
Sorry Daantje, maar ik kan er niets van maken, is te onduidelijk. Zie ik nu gesmolten kaas oid? Dan lijkt het me meer een toeristengerecht voor de Scandinavische markt, voor hen wordt alles overgoten met kaas. Wat is het ingrediënt wat naast de frites ligt? Misschien dat dat mij en de mensen hier wat verder helpt.
Oh ja, een tip: Geen Heineken meer drinken in Griekenland hé? (Trouwens ook niet in Nederland)
Ik durfde het bijna niet te zeggen, maar ik vind het er nou ook niet zo erg smaakvol er uitzien!
Het vlees en patat en die paar blaadjes andijfie en 1 schijfje tomaat door elkaar op het bord gesmakt...
Misschien noemen ze het daarom wel een ,,streekgerecht,,
Zelfs met het gerecht inzoomen is het moeilijk te zien wat voor vlees of het is.....het lijkt wel een beetje op een soort Gyros achtig iets. van varkensvlees met wat uien er doorheen ...
@Wilma Ja echt een gevalletje, van -doe mij ff een teiltje-.
Overal die gore patat bij. Wanneer je zegt geen patat maar rijst of aardappels uit de oven komt het meestal wel goed. We gaan het donderdag weer beleven op Rhodos.
03 October 2016, 17:20 (Dit bericht is bewerkt op: 03 October 2016, 17:22 door jjohn.)
(02 October 2016, 18:19)Daantje schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Dit ziet eruit als wat wij aten bij the Olive Tree Restaurant van het Adams Hotel.
Geen idee meer hoe het heette maar het was heerlijk.
De vrouw des huizes kookte daar traditionele gerechten evt aangevuld met friet, rijst of aardappels, net wat men wenste.
Heerlijk! Het vlees was overgoten met een speciale kaas uit de streek.
Maar goed, jij hebt hier niets aan want ik weet niet meer wat het was ondanks dat we er meerdere malen aten.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Dit heet traditioneel toeristenbedrog. Sorry, ik kan er niks anders van maken.
Waarschijnlijk ook gekookt door mama in de keuken.
Je was erbij?
Dus als er friet bijzit is de rest nooit traditioneel?
Beetje kort door de bocht....
Maar goed, Daantje zal inmiddels wel spijt hebben van haar post.....
Wat een discussie zeg
Daantje wilde gewoon even de naam van het gerecht (dat haar klaarblijkelijk prima heeft gesmaakt, en daar gaat het toch om?) proberen te achterhalen.......
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Een kritische noot mag toch wel Ger. In de ogen van sommigen ontstijgt dit gerecht de McGyros niet. . Ik deel die mening. Dat mag toch gezegd worden?
Mvg
Martin
Tuurlijk mag dat Martin. Alleen............ dat was de vraag niet
Ondertussen heeft Daantje nog steeds geen antwoord op haar (allereerste) vraag. Zij is gisteren pas lid geworden; wat een hartelijke welkomst voor haar
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Dit heet traditioneel toeristenbedrog. Sorry, ik kan er niks anders van maken.
Waarschijnlijk ook gekookt door mama in de keuken.
Dus als het ook door mama in de keuken gekookt wordt heet het traditioneel toeristenbedrog ? Komaan.
En als Daantje het lekker vond, wat is dan het probleem. Haar vraag was trouwens of iemand het kent of de naam weet, niet of wij het lekker vinden of hoe het er uitziet.
'Niet smaakvol uitzien', 'Op het bord gesmakt', 'Echt een gevalletje van doe mij een teiltje', 'Traditioneel toeristenbedrog', '....gerecht linea recta terug de keuken in sturen', 'Onstijgt dit gerecht de McGiros niet'......
Mensen wat een commentaar. Daantje vraagt enkel of iemand dit gerecht kent. En natuurlijk mag je een mening hebben of kritiek geven maar dit is toch geen discussie? Ik neem aan dat Daantje het gerecht lekker vond en de forumleden om hulp vraagt. Niet meer en niet minder.
Daantje ten eerste hartelijk welkom op dit geweldig forum.helaas kunnen
we je ook niet verder helpen met je vraag over dat gerecht ,maar blijf
gewoon posten,
Foto even opgeslagen, en vervolgens behoorlijk moeten inzoemen.
Een gedeelte van het vlees herken ik als Brizola Chirino (Varkens karbonade) overgoten met grof gefruite uitjes en een of andere gesmolten kaas.
Wat doperwtjes en tomaat en te kort in olijfolie gefrituurde patat.
Meer kan ik er niet van maken.
Hier in het dorp zit een Souvlasiliko waar deze brizoles op houtskool worden gegrild. Met verder geen poespas. Deze smaken goddelijk.
Conclusie bij "hoe heet dit gerecht"?Niemand weet het eigenlijk precies! Hopelijk komt er licht in de duisternis.Maar wanneer je naar het profiel
van Daantje kijkt zie je dat ze na het plaatsen van deze vraag niet meer op Oriste is geweest.En is er toch een hele discussie/commotie? ontstaan!
Zou ze er zelf nog wel aan denken?
Dat hoeft niet. Je kunt ook als gast kijken zonder ingelogd te zijn.
Dus wie weet heeft ze wel gewoon meegelezen en gezien wat een ophef er is om haar 'Parga-onbekend-ziet er uit als kapsalon-gerecht.
Ik weet ook niet om welk gerecht het gaat. ik denk dat we iets meer info nodig hebben om verder te kunnen komen, wat er ongeveer in zit zeg maar.
Mijn mening is trouwens dat iets wat er misschien niet direct lekker uitziet wel heel lekker kan zijn,
en ook omgekeerd.
Kom kom, doe er nu niet zo "polder -hollands " ingewikkeld over. Er ligt een lap vlees met ui erop en nog wat anders. Erbij wat friet plak tomaat en een paar blaadjes sla of andijvie.
Lekker? Prima. Hoe het heet weet niemand. Gezien de samenstelling heeft dit waarschijnlijk geen naam.
Misschien lacht Daantje zich wel een ongeluk over alle reacties op haar foto van dit "gerecht".
Ach ja, smaken verschillen. Zo gruwen Belgen van een patatje pindasaus en drop, terwijl ik persoonlijk ervan kan smullen. Om van andere "rare" eetgewoontes maar te zwijgen ....
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum. Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Ach ja, smaken verschillen. Zo gruwen Belgen van een patatje pindasaus en drop, terwijl ik persoonlijk ervan kan smullen. Om van andere "rare" eetgewoontes maar te zwijgen ....
ik weet niet wat dat is,maar hoe kan je een gerecht beordelen via een foto? wat een reacties allemaal.
en ik dacht dat anderen nog verstandiger en volwassener waren dan mij bv.
mischien de eigenaar van de restaurant mailen of als iemand in de buurt is de foto laten zien. die zou het moeten weten.