Grieksegids nieuws           
huis bouwen in Griekenland
#1
Als al de benodigde vergunningen binnen zijn starten wij deze winter met de bouw van ons woonhuis in Sparto ( West Griekenland). Zodra ons huis in Nederland verkocht is vertrekken we voor permanent naar Griekenland.
Als iemand nuttige tips heeft hou ik mij van harte aanbevolen.
We twijfelen nog of we een adres in Nederland aanhouden.
We willen graag zonnepanelen plaatsen maar dit wordt ons afgeraden omdat je daar veel belasting over moet betalen, weet iemand hoe dit zit? Heeft iemand een goede tip over zonnepanelen in Griekenland.
Quote
#2
Een huis bouwen Griekenland is een heel avontuur. Dat begint inderdaad met de benodigde vergunningen.Duurt soms erg lang en bevatten geen garantie voor de toekomst. Ook wanneer je zonnepanelen neemt, vraag vooral een aansluiting aan op het electriciteitsnet. Ik heb al een paar keer gezien dat mensen dat waren vergeten en achteraf kan het zomaar zijn dat je geen stroom krijgt of dat het jaren duurt.
Blijf tijdens de bouw aanwezig op de bouwplaats en hou alles in de gaten. Griekse aannemers hebben de neiging om naar eigen goeddunken de ramen en deuren te plaatsen, ipv de tekening te volgen. Protesteer Onmiddelijk,luid en duidelijk, anders krijg je een heel ander huis dan gedacht.Let ook op de kwaliteit van de gebruikte materialen, er wordt nog wel eens afgeweken van het bestek. Ook de samenwerking en planning van de installateurs is altijd heel spannend. Als de planning niet goed is wordt er zomaar weer ergens in een mooie strakke muur gefreesd of een vloer wordt weer opengebroken.

Spreek een datum af met de aannemer wanneer de verschillende fases klaar moeten zijn. Trap er niet in dat je onverwacht extra moet betalen.
Quote
#3
Het is aan te raden om hiervoor iemand aan te stellen die de weg kent voor de wettelijke aanvragen en werkt met eigen architect(en) en aangenomen aannemers. Deze zoergt dan ook voor de opvolging van de werken en ziet toe op de correcte uitvoering ervan. Weliswaar is dit niet gratis maar het bespaart je heel wat ellende en legt de verantwoordelijkheden anders. Een huis bouw je niet elke dag en de meerkost geeft je meer zekerheid.
Quote
#4
Dan worden we buren Big Grin
Wij zijn momenteel aan het bouwen in pogonia/paleros. 
Tot heden verloopt alles prima, alles onder de hoede van Rokofyllos Konstantinos,. Hij is trouwens ook verantwoordelijk geweest voor Amalia villa in sparto ....
Misschien is kijken op de fb paleros dreamhomes...
Succes
Quote
#5
Wdep,

welkom nieuwe buren in het mooie en rustige Pogonia. Sinds ruim 6 jaar hebben ook wij hier ons eigen stekkie en genieten er volop van.

Veel succes met jullie nieuwbouw.

Vriendelijke groet,

Kock en Hannie
Quote
#6
We zijn erg gesteld op het dorp en de bewoners van Sparto. Vandaar dat we graag daar willen wonen. We hebben wel naar de huizen van Konstantinos gekeken maar daar vonden we helaas niets tussen wat voor ons geschikt was. We willen graag een vrij groot stuk grond en een huis voor permanente bewoning. De villa Amalia in Sparto kennen we, erg mooi, maar wel ver boven ons budget. Is inmiddels wel verkocht.
Tijdens de bouw willen we er al wonen om niet voor verrassingen te komen te staan. Gelukkig mogen we in veel huizen van onze vrienden in Sparto al gratis logeren. Nu alleen ons huis in Nederland nog zien te verkopen. Ontwerp voor het huis is er al ( mijn man is architect) en hebben gelukkig veel plaatselijk goede contacten die voor ons een hoop regelwerk doen.
Quote
#7
Het is gelukt ! We wonen nu is Sparto Amfilochia.
Uiteindelijk geen bouwgrond maar nieuw gebouwde vila bestaande uit 5 huizen.
Soms moet je heel veel geduld hebben en soms gaan de zaken dan heel snel.
Nog wel het een en ander te verbouwen en regelen.
Quote
#8
gefeliciteerd, super mooi om je droom te kunnen verwezenlijken!
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.