Olympic dumpt Nederlandse werknemers
#1
Olympic dumpt tien Nederlandse werknemers

SCHIPHOL - De tien werknemers van Olympic Airlines die op Schiphol werken, worden alsnog ontslagen. ,,De rechtbank in Haarlem heeft het bedrijf failliet verklaard, waardoor iedereen op straat komt te staan zonder sociaal plan. Het is echt schandalig dat een staatsbedrijf zo van zijn personeel probeert af te komen. We onderzoeken nog of we tegen dit besluit in beroep gaan'', reageert FNV-bestuurder Jan van de Brink.

De situatie rond Olympic is redelijk uniek. Al tien maanden gaan de tien personeelsleden naar hun kantoor in het WTC op Schiphol, waar ze echter niets te doen hebben. Het Griekse staatsluchtvaartbedrijf ging namelijk tien maanden geleden failliet. ,,Het bedrijf wordt geliquideerd, maar wij krijgen gewoon salaris. We moeten van de vakbond dan ook gewoon iedere dag komen, anders is dat reden voor ontslag.

Juist omdat de meeste collega's al meer dan 25 jaar in dienst zijn en een goed salaris hebben, is het wachten op een sociaal plan'', legde medewerker Jan de Jong uit Purmerend eerder de situatie uit, die hij omschreef als zeer frustrerend. Aan de onzekerheid is deze week opeens een einde gekomen, maar anders dan waarop het personeel hoopte. De Haarlemse rechtbank verklaarde de Nederlandse tak failliet.

Curator L. van Apeldoorn uit Haarlem zal naar verwachting het personeel nog voor het weekeinde ontslaan. Hij was gisteren niet bereikbaar voor commentaar. Maar FNV'er Van den Brink noemt het een 'juridische truc om makkelijk van de personeelsleden af te komen'. ,,Dat terwijl we maanden tevergeefs hebben geprobeerd met de Grieken een sociaal plan af te sluiten.

In Griekenland zelf is een derde van het personeel naar het nieuwe bedrijf Olympic Air gegaan, een derde kwam in overheidsdienst en de rest ging vervroegd met pensioen. Voor andere buitenlandse vestigingen zijn wel sociale plannen gemaakt, maar in Nederland dus niet. Het personeel is daar teleurgesteld en boos over. Ik maak het ook niet vaak mee dat een overheidsbedrijf failliet gaat. Het personeel krijgt straks zes weken salaris mee en dat is het. Nou, wij laten het daar niet bij zitten'', kondigt de vakbondsbestuurder aan.

Bron:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
6 aug 2010


Quote
#2
Hoi Ger,
Las vanmorgen jou stuk over het ontslag in Nederland van het personeel van Olympic Airlines.
Weet jij hoe dat nu gaat, nadat ze niet meer op Amsterdam vliegen.
Na 25/03 er helemaal uit met hetzelfde slechte sociaal plan.
Laat even weten, ben benieuwd,
Groetjes Margaritha
Margaritha's signature sirtakisirtaki
Quote
#3
Fantastisch weer die Nederlandse regelgeving, ze zijn mooi in de aap gelogeerd.
Carien's signature Uit mijn leven gegrepen, mijn nieuwe post op mijn blog
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Quote
#4
Het bovenste bericht dateert van augustus 2010; is dus al anderhalf jaar oud. Ik heb geen idee hoe het uiteindelijk allemaal is afgelopen helaas.......

Quote
#5
Klopt, dit was de smerige manier en niet Nederlandse manier waarop personeel in het luchtledige werd gelaten nadat OA in 2009 werd opgedoekt door de Griekse regering. Het kreeg wel een geprivatiseerde doorstart maar eigenlijk zonder personeel en het NL onderdeel was inmiddels door het nieuwe bedrijf failliet verklaard. Het personeel kwam daardoor 10 maanden lang én betaald op kantoor om niets te doen. In opdracht van de FNV omdat het personeel niets gehoord had en het FNV heeft zich toen sterk proberen te maken voor afvloeiing via een sociaal plan. Dat is dus niet gelukt. Is toen allemaal uitgebreid in de media geweest.
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.